Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii“ dau credit tinereţii Atacantul pe care îl aştepta ieri Farul, implicat într-un eveniment rutier (galerie foto)

ro

14 Jul, 2015 00:00 3019 Marime text
FC Farul s-a reunit ieri la baza proprie, în vederea demarării pregătirii pentru sezonul 2015/2016 al Ligii a 2-a. La primul antrenament, desfăşurat pe terenul secund, antrenorii Constantin Gache, Ion Barbu şi Gică Mina au avut la dispoziţie 24 de jucători. Faţă de campionatul trecut, în lot se regăsesc cu preponderenţă jucători tineri şi foarte tineri, în ton cu noua strategie a clubului.

În condiţiile în care FC Farul nu poate accesa, deocamdată, banii de la Consiliul Judeţean Constanţa,s-a schimbat şi obiectivul, cel puţin momentan. După cum a declarat preşedintele executiv Auraş Braşoveanu, clubul constănţean îşi propune în nou stagiune „construirea unei echipe, cu jucători tineri, din rândul cărora să transferăm mai sus, la Liga 1„. „Vrem să creştem jucători, care să conducă şi la reechilibrarea bugetului, prin vânzarea lor. În acest moment, nu avem altă soluţie, din pricina acestui amalgam legislativ, din care nu mai înţelege nimeni nimic. Toată lumea aşteaptă măsuri cu adevărat lămuritoare, dar, având în vedere vacanţa parlamentară, mai devreme de septembrie, nu cred că se va face lumină. În aceste condiţii, ne adaptăm după puterile noastre din acest moment. Încercăm să dăm credit jucătorilor de perspectivă. Sperăm să plecăm totuşi cu dreptul în noul sezon, chiar dacă în acest moment şovăim“, a completat Braşoveanu.

Astăzi, vin Chiţu şi Giurgiu

La reunirea de ieri, au fost prezenţi 24 de jucători, majoritatea tineri, inclusiv noutăţile. Acesta va fi, de altfel, structura lotului: fotbalişti de perspectivă, cărora li se vor adăuga, pe parcurs, maximum patru jucători cu experienţă. Unul dintre aceştia, atacantul Sorin Chiţu, ar fi trebuit să ajungă de ieri la Constanţa, dar va sosi astăzi, întrucât, după cum a explicat Auraş Braşoveanu, „l-a anunţat pe Giani Nedelcu că a avut un incident auto. Venea spre Constanţa şi în autoturismul său a intrat o altă maşină, astfel că astăzi (n.r. ieri) a trebuit să rezolve această problemă“. Tot astăzi, va ajunge la lot şi fundaşul Alexandru Giurgiu, un jucător din lotul din sezonul trecut care continuă la Farul.

I-ar fi vrut pe Pătraşcu, Enciu, Szalkai şi Jianu

Cei care au demarat, ieri, pregătirea, au fost: Bogdan Olaru (născut în 1988), Iulian Dinu (1998), Cristian Nanu (1997) - portari; Robert Băjan (1995), Claudiu Popa (1995), Bogdan Meleandră (1996), Daniel Ciobanu (1993), Erdal Ali (1996), Valentin Ion (1995), Robert Pâslaru (1994), Daniel Ochia (1981), Ionuţ Plămadă (1989), Alexandru Vieru (1995), Caciandone Dincă (1995), Mihai Scarlat (1996), Marius Halmaghe (1996), Vlad Suciu (1996), Tudor Ţăranu (1998), Iulică Voinea (1997), Alexandru Ene (1995), Alexandru Muscă (1996), Silviu Igiroşanu (1994), Cosmin Butoi (1993) şi Răzvan Ciochină (1994) - jucători de câmp. Noutăţile sunt Suciu, Meleandră, Scarlat (din propria pepinieră, dar care au mai cochetat cu lotul mare al Farului), Ţăranu (de la Steaua), Halmaghe (ultima dată la Şcoala de Fotbal a lui Honved Budapesta), Ciochină (Granitul Babadag), Ene (Petrolul), Voinea (AS Performer Constanţa) şi Butoi (revenit după împrumutul la Dunărea Călăraşi). Dintre jucătorii cu experienţă care au făcut parte din lotul sezonului trecut, Farul ar fi vrut să continue colaborarea cu Pătraşcu, Enciu, Szalkai şi Jianu, dar, după cum a spus Auraş Braşoveanu, cu nimeni dintre ei nu s-a căzut de acord. De asemenea, momentan, Ochia doar se antrenează cu echipa, situaţia sa nefiind încă lămurită.

Până vineri, în Liga a 2-a se înscriseseră nouă echipe

La reunirea de ieri, au fost prezenţi şi mai mulţi suporteri ai Farului, dornici să afle noutăţile. Fanii i-au aplaudat pe jucători când aceştia au ieşit din club spre teren, iar apoi, la Farul II, au scandat de câteva ori. Ultraşii au avut o discuţie şi cu Auraş Braşoveanu. „Campionatul începe pe 29 august. E singura certitudine în acest moment. Când îl încheiem şi câţi nu ştim. Vineri, la închiderea programului Federaţiei, erau înscrise în Liga 2 nouă echipe, printre care şi noi. Mai e timp de înscriere, iar din informaţiile mele se vor înscrie toate, dar nu cred că vor participa toate. De altfel, am făcut un apel către echipe, să se înscrie numai cele care au certitudinea că vor începe şi vor duce întrecerea până la capăt. Din această cauză, care se repetă de câţiva ani, nu reuşim să atragem un partener media lângă Liga a 2-a, prin care să obţinem bani. Peste aproape toate echipele de Liga a 2-a planează incertitudinea în acest moment“, a arătat Auraş Braşoveanu. În perioada următoare, „marinarii“ continuă pregătirea la Constanţa, după care în plan este şi un stagiu montan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii