Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii“, condamnaţi să învingă Ilie Stan debutează la Galaţi ca antrenor al FC Farul

ro

19 Mar, 2016 00:00 1936 Marime text
Cu un parcurs dezamăgitor în meciurile oficiale din 2016, care a culminat cu înfrângerea de pe teren propriu cu SC Bacău, din etapa trecută, FC Farul susţine sâmbătă partida din runda a 23-a a Ligii a 2-a. „Marinarii“ întâlnesc în deplasare tânăra echipă a Oţelului Galaţi, pe care sunt „condamnaţi“ să o învingă, pentru a nu-şi complica viaţa în cursa de atingere a play-off-ului. 
 
Meciul reprezintă şi debutul ca antrenor al lui Ilie Stan la Farul, „Iliesta“ înlocuindu-l pe banca tehnică, la mijlocul acestei săptămâni, pe Constantin Gache, care a demisionat după ce „marinarii“ au luat bătaie de la SC Bacău. „În scurtul timp pe care l-am avut la dispoziţie, am încercat să le cresc jucătorilor încrederea. Vrem să batem Oţelul, după care să încercăm să câştigăm şi celelalte partide. Victoriile aduc victorii. Primul obiectiv e calificarea în play-off, după care ar fi extraordinar să obţinem promovarea. Nu ne va fi uşor, dar fără sacrificii nu reuşeşti nimic“, a declarat Ilie Stan.
 
Aflaţi pe locul cinci în clasament, „marinarii“ au prima şansă la Galaţi, în faţa unei echipe care se confruntă cu mari probleme şi care joacă preponderent cu fotbalişti foarte tineri, născuţi în anul 1997. Fosta campioană a României e penultima în clasament şi a pierdut toate cele patru meciuri disputate în acest an în campionat, fără a reuşi să înscrie (golaveraj 0-10). În plus, partida se va juca pe stadionul „Oţelul“, care are o suprafaţă de joc mult mai bună decât arena pe care au evoluat până acum oţelarii, „Dunărea“, ceea ce e în avantajul Farului.
 
Celelalte partide ale rundei se desfăşoară după programul: astăzi, de la ora 11.00 - SC Bacău - Ceahlăul Piatra Neamţ, Dacia Unirea Brăila - Academica Clinceni, Gloria Buzău - Dunărea Călăraşi, ACS Berceni - CS Baloteşti; duminică, de la ora 11.00 - Rapid CFR Suceava - Rapid Bucureşti. Bucovina Pojorâta are rundă liberă. Clasament: 1. Rapid - 46p, 2. Călăraşi - 42p, 3. Brăila - 38p, 4. Clinceni - 36p, 5. Farul - 32p, 6. Bacău - 32p, 7. Berceni - 29p, 8. Buzău - 27p, 9. Suceava - 24p, 10. Baloteşti - 21p, 11. Pojorâta - 16p, 12. Oţelul - 12p, 13. Ceahlăul - 11p.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii