Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" au pierdut şi cu Buftea şi au ajuns penultimii în clasament Suporterii au cerut plecarea lui Giani Nedelcu de la Farul

ro

29 Oct, 2012 01:00 2140 Marime text
farul.jpgFC Farul a pierdut un nou meci în Liga a 2-a, 1-2 la Constanţa cu ACS Buftea, ajungând la şase înfrângeri din opt partide. În urma acestui eşec, „marinarii" au rămas cu şase puncte şi au căzut de pe locul 11 pe 12 (penultimul), făcând schimb de poziţii chiar cu echipa ilfoveană. Supăraţi pe jucători, fanii au răbufnit şi la adresa finanţatorului clubului.

Măsurile dure luate de conducerea Farului după înfrângerea usturătoare cu Dinamo II (0-4) nu au avut niciun efect în rândul jucătorilor, care au continuat evoluţiile lamentabile. Gazdele au deschis scorul în minutul 51, prin Ivanovici, dar ACS Buftea a revenit şi a câştigat prin dubla lui Artavazd Karamyan, din minutele 61 şi 63.

Cu antrenorul principal Alin Artimon în tribună, suspendat, Farul a fost condusă de pe bancă de secundul Ion Barbu, care a jucat cu: G. Curcă (cpt.) - Băjan, Stegaru, Ţabără, Niţescu - Buzea (46 Sg. Popescu), Săceanu - Ivanovici, Bârlădeanu (75 B. Nicola), Coteanu (68 D. Popa) - S. Chiţu. De cealaltă parte, antrenorul Florentin Rădulescu a mizat pe: Hăisan - Venţer (53 Marciuc), Niţu, Tutunaru (cpt.), Al. Dragomir (46 G. Roman) - Udrea, G. Kiriţă, Dumitrescu, Karamyan - An. Petrescu (46 Gafiţa), Ciumacenco.

La final, Ion Barbu şi-a găsit cu greu cuvintele. „Nu ştiu ce să mai spun după un asemenea meci şi în această situaţie în care ne aflăm. Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Trebuie să strângem rândurile ca să scăpăm de la ce e mai rău. Am jucat mai bine ca la Dinamo II, dar tot am pierdut. Nici jucătorii nu ştiu ce se întâmplă cu ei. O pun pe seama blocajului psihic, pentru că n-aş vrea să cred că n-au valoare nici de Liga a 2-a. Caracterele puternice, în momentele grele se văd. Mai sunt multe etape ca să ne gândim acum la retrogradare. Sperăm să ne revenim", a spus Barbu.

Iritaţi de jocul extrem de slab al Farului, puţinii suporteri prezenţi la meci au acompaniat, ironic, cu „ole!"-uri, pasele „marinarilor" (în repriza a doua), iar după ce echipa din Buftea a trecut în avantaj şi-au mutat tirul asupra lui Giani Nedelcu, patronul clubului, căruia i-au cerut să plece, strigând şi cuvinte obscene la adresa lui. Atât Nedelcu, cât şi celălalt finanţator, Marian Diaconescu, au părăsit tribuna oficială înainte de finalul partidei.

Giani Nedelcu a anunţat însă că nu va părăsi Farul. Patronul le înţelege supărarea fanilor, dar spune că, dacă va pleca el, clubul se va desfiinţa, în condiţiile în care nimeni nu şi-a manifestat intenţia de a se implica financiar ori de a cumpăra gruparea. „Dacă se iveşte cineva, îi vând clubul. Însă am mai făcut acest anunţ şi nu a venit nimeni. Le dau dreptate fanilor să fie furioşi, pentru că nu sunt rezultate, dar ce vor? Să plec şi să se desfiinţeze Farul? E păcat să se întâmple aşa ceva", a declarat patronul clubului constănţean. Giani Nedelcu nu îşi dă seama nici el ce se întâmplă cu echipa. Jucătorii nu vor fi însă penalizaţi financiar din nou, după cum staff-ul tehnic se bucură în continuare de încrederea conducătorilor. „Ce pot să mai zic? Nu ştiu de unde această cădere. Am luat măsuri: i-am certat, i-am amendat, i-am pus că jure pe Biblie. Ce să le mai fac? Parcă suntem blestemaţi. Nu avem noroc deloc. Eu nu m-am bucurat nici după victoria cu Dunărea Galaţi, pentru că am jucat slab şi am câştigat cu noroc. Iar acesta nu ţine la infinit, te ajută pe moment. Buftea ne-a dat două goluri din două şuturi pe poartă", a arătat Nedelcu.

Şefii au comis şi greşeli

Şeful Farului a spus că el şi-a făcut datoria (plăteşte echipa şi asigură condiţii), astfel că, de acum, totul depinde de echipă, ea joacă în teren. Patronul clubului arată că vrea să facă lucruri bune, însă îi lipsesc rezultatele. „Să nu se uite că eu trebuie să duc şi echipa, şi insolvenţa. Iar, de bine, de rău, faţă de alte cluburi, ne aflăm mai aproape de adevăr cu banii. Sigur, nu suntem la zi, dar rezultatele ne împing la aceasta. Oricum, acţionăm după regulamentul de ordine interioară. Lipsa rezultatelor alungă spectatorii şi sponsorii. Banii veniţi de la ei se duceau tot la jucători. Fanii sunt supăraţi, dar trebuie să vină la meci, aşa, supăraţi. Acesta e fotbalul, trebuie să fie alături de Farul şi la rău. Sperăm să ne revenim. Nu ne gândim la retrogradare", a punctat Nedelcu.

Patronul constănţean a recunoscut că el şi staff-ul conducător au comis şi greşeli, dar nu cu intenţie, ci pentru că „am vrut să facem mai bine". Astfel, au fost aduşi jucători pe ultima sută de metri, care erau în urmă cu pregătirea. De asemenea, au fost preferaţi fotbalişti cu nume, din afara Constanţei, în dauna unor localnici, care, dacă s-ar fi mizat pe ei, ar fi crescut omogenitatea lotului. „Greşelile se văd pe parcurs. Din erori înveţi, însă nimeni nu ne aşteaptă. Trebuia să ne gândim de la început", a arătat Giani Nedelcu.

FC_Farul_patron_Geani_Nedelcu_1.jpg

Preşedintele de la Buftea a bătut câmpii la conferinţa de presă

La conferinţa de presă, ACS Buftea a fost reprezentată de Dan Claudiu Tănăsescu, preşedintele clubului, În vârstă de 74 de ani, Tănăsescu (doctor, poet, fost primar şi preşedinte de partid, senator şi europarlamentar) a luat-o pe arătură, comentând extrem de original, cu un autentic limbaj de lemn, ceea ce s-a petrecut în timpul jocului. „Echipa adversă, Farul, o formaţie cu renume, de legendă, a încercat să ne învingă, numai că de data aceasta n-a reuşit. Că aşa e în fotbal, ca şi în tenis, cum spunea cândva un actor renumit. Ne-am simţit foarte bine aici la Constanţa, timpul a fost favorabil pentru noi, n-a fost ploaie, n-a fost vânt, n-a fost zăpadă şi poate că asta a şi ajutat la psihicul fotbaliştilor noştri. Probabil că vom mai veni aicea, cu ocazia sezonului estival, când, împreună cu toţi jucătorii, o să ne aşezăm pe nisipul plajelor dumneavoastră şi o să ne bucurăm de ceea ce oferă acest oraş şi staţiunile din jur. Vă mulţumesc că m-aţi ascultat", a spus Tănăsescu.

Din această categorie mai puteti citi:
Sonia Cornea a câștigat două probe la Cupa Toamnei la atletism (galerie foto)
Baschet Club Farul nu a cunoscut gustul victoriei în Liga Naţională
Gimnastele constănţene au cucerit 17 medalii la Naţionale (galerie foto)
CSU Neptun bate tot în Divizia A
Viitorul Pecineaga, scorul etapei în Liga a IV-a
La rugby, Tomitanii au câştigat clar cu CS Cleopatra
Săgeata a remizat la Tulcea şi e pe locul patru în clasament
Viitorul trebuie să se descurce fără Dică în meciul cu Pandurii lui Grigoraş
Voleibalistele de la Tomis, victorie înainte de meciul din Liga Campionilor
Academia Hagi a luat bronz în Liga Campionilor

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii