Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii“ au căzut de acord cu cinci jucători Farul l-a înscăunat antrenor principal pe Marian Dinu

ro

02 Feb, 2015 00:00 4189 Marime text
Staff-ul tehnic al FC Farul a fost completat de Marian Dinu, care va ocupa până la finele campionatului funcţia de antrenor principal. Secundul lui Petre Grigoraş la formaţiile pe care acesta le-a pregătit până acum, Dinu (fost jucător important al FC Farul) va intra în pâine de astăzi
 
 Corpul tehnic ce i-a adus Farului mari rezultate în anii 2000 începe să se refacă la Constanţa. În aşteptarea lui Petre Grigoraş, cu care şefii clubului vor trata pentru preluarea echipei din campionatul viitor, pe banca Farului a venit, ca principal, până la finele acestui campionat, Marian Dinu. Acesta va lucra în echipă cu Ion Barbu şi cu Gică Mina, cei care i-au pregătit pe „marinari“ până acum.
 
„Am discutat cu preşedintele Farului, Auraş Braşoveanu, şi mi-am dat acordul. În acest sezon, nu se mai poate pune problema promovării, astfel că încercăm să obţinem rezultate cât mai bune şi să punem baza unei echipe pentru ediţia următoare a Ligii a II-a“, a spus Marian Dinu, care a discutat şi cu preparatorul fizic Gheorghe Avram, în ideea de a-l aduce şi pe el la echipă.

 Pâslaru, două goluri la jocul-şcoală


Marian Dinu are 49 de ani, este născut în judeţul Constanţa, la Adamclisi, şi a avut o activitate îndelungată la Farul, ca jucător (fundaş central). Apoi, a activat la echipa constănţeană ca antrenor, în staff-ul de succes al lui Petre Grigoraş, pe care l-a secondat la toate echipele pregătite de acesta. Sâmbătă, Dinu a fost prezent la jocul-şcoală al Farului de pe terenul sintetic din complexul sportiv propriu, luând un prim contact cu echipa. Tehnicienii „marinarilor“ au vrut să vadă la lucru mai mulţi jucători noi, împărţind lotul în două echipe, care au avut configuraţiile: Echipa 1 - Olaru - Băjan, Fl. Pătraşcu, Cârstoiu, Giurgiu - Cazan, V. Ion, Caciandone, Ilinca - Moroşanu, Jianu; Echipa 2 - Coman - Cl. Popa, Buzea, D. Ciobanu, Sescioreanu - Pâslaru, Vieru, Martoncă, Miron (Plămadă) - Muscă, Igiroşanu. Scorul a fost 3-1 pentru echipa a doua, prin golurile reuşite de Pâslaru (2), Muscă, respectiv Jianu. Miron a mai fost la Farul, în timpul antrenorului Viorel Tănase.

 Andrei Sescioreanu, lăudat


Pe o vreme potrivnică, s-au disputat două reprize, prima, de 40 de minute, a doua, de 35 de minute. „Băieţii s-au mişcat binişor“, a declarat Ion Barbu. Nu au fost folosiţi Vlad Neagu, Ochia şi Robert Neagoe, pe care antrenorii îi ştiu bine. Tehnicienii au luat, în schimb, decizia de a nu opri patru jucători, Coman, Martoncă, Ilinca şi Cazan, în cazul ultimului fiind vorba de faptul că în lot sunt suficienţi jucători sub 21 de ani. Ion Barbu a avut cuvinte frumoase şi la adresa fundaşului stânga Andrei Sescioreanu. „Îl ştiu de mic. E stângaci, bătăios şi se vede că îşi doreşte mult. E un jucător de caracter, cu bun simţ, constănţean şi trup şi suflet cu Farul“, a arătat Barbu.

 Marco Enciu şi Robert Szalkai, aşteptaţi la echipă


 Potrivit preşedintelui Auraş Braşoveanu, dintre jucătorii noi, Farul a căzut de acord cu Florin Pătraşcu (fundaş central), Marius Jianu (atacant), Alexandru Vieru (mijlocaş), Alexandru Giurgiu (fundaş stânga) şi Bogdan Olaru (portar), fiind aşteptat şi răspunsul atacantului Alexandru Grigoraş, fiul lui Petre Grigoraş. De asemenea, la echipă sunt aşteptaţi vârful Marco Enciu (golgheterul Farului) şi fundaşul stânga Robert Szalkai. „Ambii sunt sub contract cu clubul nostru şi au primit dispoziţie să se întoarcă, Enciu, marţi, cel mai târziu (n.r. mâine). Szalkai este actualmente în Antalya, în probe la o echipă maghiară, iar când va reveni în ţară, îl aşteptăm la echipă“, a detaliat Auraş Braşoveanu. Astăzi, „marinarii“ intră în cantonament la stadion, pentru o perioadă de zece zile.

 Verdict în cazul lui Giani Nedelcu


Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director al FC Farul, a ajuns în Germania, la o clinică din Kassel, iar astăzi va fi supus unui control medical amănunţit în privinţa problemelor medicale cu care se confruntă. „Am arterele înfundate la picioare. La stângul - toate, iar la dreptul - 50%. Probleme cu arterele am şi la inimă. Voi vedea ce vor spune medicii germani. Eu aş vrea să urmez doar nişte tratamente speciale, dar, dacă doctorii vor spune altceva, voi fi operat acolo“, a declarat Nedelcu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii