Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Solomon - „Suntem o echipă unită“ DJST Constanţa a alocat aproape 85.000 de lei pentru 33 de acţiuni sportive (document)

ro

19 Aug, 2017 00:00 5329 Marime text
​Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa a organizat, ieri, pe terasa hotelului Sport, o conferinţă de presă în care s-a făcut analiza activităţii în domeniile sport şi tineret de la începutul anului 2017 şi până în prezent 
 
De asemenea, s-au prezentat principalele proiecte pe care DJST le va desfăşura în perioada următoare. La întâlnirea cu ziariştii au participat Mariana Solomon (directorul Direcţiei), Mihai Orzan, Alexandru Negraru (consilieri sport), Marian Ţuţuianu şi Nicoleta Mardirosian (consilieri tineret).
 
„Le mulţumesc celor de la Direcţie pentru eforturile pe care le-au făcut. Deşi suntem o echipă mică, suntem uniţi şi încercăm să rezolvăm activitatea vastă de la nivelul judeţului Constanţa. Rolul nostru este să implementăm programul de guvernare. Pe lângă aceasta, avem competiţii de tradiţie şi parteneriate cu structuri private care fac cinste în acest moment judeţului. Vom încerca şi mai mult de atât să implementăm, în perioada următoare, împreună cu mai mulţi profesori inimoşi, nişte proiecte judeţene în mediul rural. Le mulţumesc şi tuturor colegilor din aparatul DJST, 112, câţi suntem, dar şi partenerilor noştri“, a declarat Mariana Solomon.

Evenimente sportive la Constanţa

În lunile care s-au scurs până acum din acest an, DJST Constanţa a finanţat sau cofinanţat 33 de activităţi sportive, suma cheltuită cu aceste acţiuni ridicându-se la 84.793 de lei. Printre activităţile desfăşurate între 1 ianuarie şi 10 august a. c. la care Direcţia a fost partener sau organizator se numără Programul Naţional de relansare a gimnasticii româneşti „Ţară, ţară, vrem campioane!“ (care continuă la Constanţa), Campionatul Naţional de juniori IV şi minihandbal, Cupa Primăverii, ONSS, Maratonul Nisipului, Maratonul Sporturilor, Crosul Primăverii, Urban Legend Fight, Festivalul Naţional al Sporturilor Nautice, Crosul Olimpic, Ocean Lava, Constanţa Street Play, Aqua Chalenge sau Festivalul Naţional de Beach Handball.

„Cred că efortul este unul consistent“

„Nu ştim dacă este mult sau puţin câţi bani a cheltuit DJST Constanţa cu cele 33 de acţiuni, aproape un miliard de lei vechi. Cu siguranţă, dacă ne raportăm la acum cinci - şase ani, suma este mică, dar, având în vedere faptul că bugetele s-au redus drastic în ultimii ani, eu cred că efortul financiar depus de Direcţie este unul consistent, raportându-ne şi la situaţia din ţară“, a declarat Mihai Orzan.

Alexandru Negraru, nou sosit în echipă

Nou venit în echipa DJST Constanţa, Alexandru Negraru a fost implicat direct în organizarea Festivalului Naţional de Beach Handball, întrecere rezervată juniorilor A şi B (fete şi băieţi), care s-a desfăşurat pe plaja de la Mamaia. „Competiţia s-a desfăşurat timp de trei zile, iar participarea a fost numeroasă, 250 de sportivi şi sportive. Au fost meciuri frumoase, participanţii punând mult suflet“, a spus Alexandru Negraru.

Mulţi tineri implicaţi

De asemenea, Direcţia a fost implicată şi în numeroase activităţi de tineret, la care au participat mulţi tineri. „Am desfăşurat activităţile din calendarul de proiecte aprobat la Ministerul Tineretului şi Sportului, dar am venit şi cu elemente de noutate, oferind suport pentru 35 - 40 de organizaţii de tineret, constituite legal, la nivelul judeţului Constanţa. Au fost unele activităţi şi proiecte care au avut un impact deosebit în comunitate, precum cel ocazionat de ziua de 9 mai; proiectul «Vara împreună»; proiectul cu caracter internaţional de reconstituire istorică Natale di Roma, la care delegaţia României a jucat un rol principal; proiectul Mişcarea Tineretului Salezian, desfăşurat în acest an la Chişinău; proiectul Voluntariatul pentru comunitatea ta şi altele“, a declarat Marian Ţuţuianu.

Trei proiecte naţionale găzduite de centrele de agrement 

Între 30 august şi 5 septembrie, centrele de agrement ale DJST Constanţa vor fi gazda a trei proiecte naţionale, în care 250 de tineri vor învăţa să-şi exercite corect drepturile de care dispun, să întocmească şi să prezinte planuri de afaceri şi îşi vor dezvolta activităţile lucrative în ceea ce priveşte viaţa strămoşilor geto-daci. „DJST Constanţa are în administrare trei tabere funcţionale, Luminiţa la Eforie Nord, New Paradise la Eforie Sud şi Centrul de Agrement 2 Mai. În acest an, până la data de 4 august, în cele trei tabere au venit: 851 de persoane la 2 Mai, 984 la Eforie Sud şi 789 la Eforie Nord“, a arătat Nicoleta Mardirosian.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii