Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestarea „Primuveara a Armănjloru” a adus pe scenă stele ale sportului românesc „Am crezut că e revoltă” (galerie foto)

ro

07 Apr, 2014 00:00 2889 Marime text
Organizatorii ediţiei a opta a manifestării cultural-artistice „Primuveara a Armănjloru”, găzduită, ieri, de Casa de Cultură din Constanţa, le-au oferit distincţii, în semn de apreciere pentru performanţele lor, mai multor stele de origine aromână ale sportului românesc: tenismena Simona Halep, fostul handbalist şi preşedinte al Federaţiei Române de Handbal Cristian Gaţu, jucătoarea de tenis de masă Eliza Samara, handbalistul de la HCM Constanţa Marius Stavrositu şi fostul rugbyst şi antrenor al Farului Nicolae Fulina. Halep, Samara şi Fulina nu au putut ajunge însă la festivitate, fiind reprezentaţi de persoane apropiate. Pentru Samara a venit mama ei, Mariana, iar pentru Fulina fiul acestuia. Evenimentul a fost organizat de Comunitatea Armână din România, filiala Constanța.

„Sunt prieten bun şi cu Simona, şi cu Eliza. Am copilărit împreună. Sunt mândru că sunt aromân şi că pot reprezenta cu cinste acest neam. Unii mă comparau cu Cristian Gaţu, dar sunt egalul dânsului doar la înălţime, la performanţe mă întrece cu mult”, a declarat Marius Stavrositu, care avea mâna dreaptă în ghips, în urma unei accidentări. Atât „Pablo”, cât şi Gaţu nu au vorbit de pe scenă în aromână, scuzându-se că nu mai ştiu bine limba. „De când mi-a murit bunica, o persoană foarte dragă şi apropiată mie, nu am mai vorbit mult în aromână. Neamul meu este din fosta Iugoslavie, însă nu am apucat până acum să ajung în satul natal al tatălui meu.

Am intenţionat odată, pe când eram la un meci în zonă, să merg acolo, dar nu am reuşit. Bunica mi-a spus atunci că mă va vizita o mătuşă, însă, când am văzut câte persoane au venit, m-am speriat. Am crezut că e revoltă, la ce mare era grupul. Am servit cu ei atunci 16 cafele (cât nu băusem în toată viaţa mea) şi 16 gemuri”, a povestit Cristian Gaţu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii