Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maestrul belgian Johny Lenskens, antrenament la Mangalia, alături de luptători de la CS Marea Neagră

ro

16 Sep, 2016 00:00 3064 Marime text
Shihan Johny Lenskens (8 Dan HakkoRyu) s-a aflat la Mangalia, unde a efectuat un antrenament alături de luptători de la CS Marea Neagră Constanţa. Maestrul belgian a petrecut mai multe zile de concediu în România, iar pe finalul prezenţei sale, a ajuns şi la Mangalia, ca oaspete al lui shifu Florin Iordănoaia (6 Duan Kung-Fu) şi al sportivilor care practică la club HakkoRyu.
 
Florin Iordănoaia, preşedinte şi antrenor la CS Marea Neagră, a spus că Shihan Johny Lenskens este un mare maestru, renumit atât în Belgia, cât şi în străinătate, care păstrează linia tradiţională HakkoRyu. Are un club în zona flamandă a Belgiei, la 60 de kilometri nord de Bruxelles, dar face antrenamente şi în capitală, şi în afara ţării, acolo unde e solicitat la stagii şi seminarii.

Se va întoarce pentru un stagiu organizat


„Shihan Johny Lenskens s-a aflat în premieră în România, iar ţara noastră i-a plăcut foarte mult. A petrecut mai multe zile la Braşov, apoi a venit pe litoral. La final, prin colegii mei care practică HakkoRyu, a vrut să facem un antrenament în comun. Adrian Stâlpeanu a fost cel care l-a invitat. Antrenamentul s-a desfăşurat în sala de sport de la Casa Tineretului din Mangalia. Am lucrat tehnici superioare de HakkoRyu (care e o şcoală de Jiu-Jitsu japonez). A fost o şedinţă de pregătire limitată ca număr de persoane, întrucât scopul a fost să ne cunoaştem. Urmează ca, în viitorul apropiat, Shihan Johny Lenskens să vină în România la un stagiu organizat, dedicat atât începătorilor, cât şi avansaţilor“, a declarat shifu Florin Iordănoaia, care a postat pe Facebook şi un mesaj în legătură cu evenimentul de la Mangalia: „Am avut onoarea să-l primim la sală pe Shihan Johny Lenskens, 8 Dan Hakko-Ryu, din Belgia. Oss!“.

„Antrenament foarte interesant”

La antrenament au participat opt persoane, toate membre ale CS Marea Neagră şi practicante de HakkoRyu. „Avem o mică grupare în interiorul clubului, circa zece adulţi, care practică HakkoRyu. Antrenamentul a fost foarte interesant. Shihan Johny Lenskens este o persoană foarte bine pregătită, recunoscută de japonezi, care păstrează linia tradiţională Hakko-Ryu. La un moment dat, în timpul antrenamentului, eu chiar l-am întrebat până unde merge linia tradiţională, iar apoi partea modernă, de street fight. Mi-a arătat exact care sunt linia şi tehnicile tradiţionale, iar apoi, dacă se aplică într-o situaţie reală tehnicile de luptă, continuarea cu ceea ce a denumit ca fiind street fight“, a mai spus Florin Iordănoaia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii