Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptătorul Octavian Scoruş, de la Riko Fight Constanţa, învingător în gala Fight 4 Respect de la Piteşti (video)

ro

13 Sep, 2016 00:00 4009 Marime text
Luptătorul constănţean Octavian Scoruş, de la clubul Riko Fight, a câştigat meciul pe care l-a susţinut la gala Fight 4 Respect, de la Piteşti, organizată de Respect World Series, cel mai nou circuit de lupte apărut în România, un proiect cu acoperire mondială, fondat de antrenorul Alin Panaite. Gala de la Piteşti a avut rol de selecţie, de calificare în RWS, o serie de „lupi tineri“ din toată ţara luptând să-i impresioneze pe oficialii promoţiei.
 
Octavian Scoruş l-a întâlnit la categoria +95 kg pe Costi Bărbuceanu (Kombat Academy Piteşti), pe care l-a învins după o repriză de prelungiri. „A fost greu, din cauză că nu am mai făcut meciuri de doi ani şi nu am avut decât trei săptămâni de pregătire intensă. În plus, în debutul partidei, un low kick (n.r. lovitură joasă de picior) al adversarului mi-a rupt un fir din menisc şi am fost nevoit să lupt accidentat. Am simţit că mi-a fugit genunchiul, dar, spre surprinderea mea, am putut să continui şi mă bucur că am reuşit să câştig. Cu siguranţă însă că în decembrie voi arăta altfel”, a spus Octavian Scoruş.

„Data viitoare, îmi voi lua revanşa“

Judeţul Constanţa a fost reprezentat în cadrul evenimentului din Trivale de încă doi sportivi, bucureşteanul Vali Chirea (Riko Fight) şi Cezar Andrieş (CS Năvodari), însă ambii au pierdut. Chirea s-a duelat la categoria 86 kg cu Claudiu Alexe (Absoluto Cotroceni Bucureşti), iar din pricina unor probleme medicale cu care s-a ales în prima repriză, nu a mai putut continua apoi. „Am avut parte de o accidentare urâtă la coloană (mi s-a deplasat o vertebră) şi am decis să renunţ, deoarece sănătatea este mai importantă. Data viitoare îmi voi lua însă revanşa“, a spus Vali Chirea.

„Nu am pierdut un război, ci o luptă”

La categoria -65 kg, Cezar Andrieş s-a aflat faţă în faţă în ring cu Adrian Maxim (Respect Gym Oradea, campion mondial IFSA), care s-a impus la puncte. „Nu am pierdut un război, ci o luptă. Am avut cinci antrenamente pentru acest meci. Mă pregătesc bine de tot şi la următoarea partidă voi câştiga“, a arătat Cezar Andrieş. Scoruş şi Chirea au fost îndrumaţi la meciuri de la colţ de Mirel Chiujdia, iar Andrieş, de Marcel Jipeanu.

„RWS a captat atenţia întregii ţări”

„Octavian Scoruş a avut parte de o luptă foarte grea, dar a reuşit să-şi învingă adversarul. Partida lui Cezar Andrieş a fost una foarte frumoasă, sportivul din Năvodari ieşind cu fruntea sus din ring. Vali Chirea nu a mai putut continua din cauza acelor probleme medicale. Oricum, Constanţa s-a ales cu o imagine foarte bună, la fel ca Respect World Series, care a captat atenţia întregii ţări. Au venit la Piteşti fani ai sporturilor de contact din Brăila, Galaţi, Arad, Constanţa, Bucureşti, Bistriţa-Năsăud, Craiova sau Bacău“, a declarat constănţeanul Mihai Isop, implicat în organizare la RWS.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii