Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luana Boicenco, de la clubul Electrica din Constanţa, campioană balcanică la yachting

ro

08 Sep, 2014 00:00 3097 Marime text
După succesele constănţencei Ebru Bolat, care, în acest an, la numai 14 ani, a devenit dublă campioană europeană la yachting (la clasele Zoom 8 şi Optimist) şi vicecampioană mondială (la Zoom 8), o altă tânără de pe litoral, Luana Boicenco, s-a umplut de glorie la o întrecere internaţională de anvergură.

Componentă a clubului constănţean Electrica, Luana are 11 ani şi a cucerit medalia de aur la clasa Optimist (junioare) a Campionatului Balcanic, întrecere care s-a disputat, pe parcursul săptămânii trecute, pe Lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia.

„Luana a avut o evoluţie foarte bună. Este un rezultat la care am sperat, ţinând cont de pregătirea intensă pe care am desfăşurat-o. Şi-au arătat roadele şi participările la concursurile internaţionale din Bulgaria şi Grecia, dar şi cantonamentul de trei săptămâni pe care l-am efectuat iarna trecută, în Croaţia. Medalia Luanei a fost singura obţinută de delegaţia României“, a declarat Laurenţiu Boicenco, tatăl proaspetei campioane balcanice, dar şi cel care o antrenează, alături de Bogdan Ion.

Ediţia din acest an a Campionatului Balcanic a fost a 47-a, participând 200 de sportivi din zece ţări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii