Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Locul nostru este in Cupa Challenge"

ro

06 Jan, 2010 03:40 1289 Marime text

cvm_tomis.jpgNoua achiziţie a Tomisului, cubanezul Yasser Romero nu va avea drept de joc în meciul de astăzi, fiind în pericol să lipsească şi coordonatorul formaţiei constănţene, Sebastian Firpo

Club Volei Municipal Tomis va juca astăzi, pe teren propriu, meciul tur din cadrul şaisprezecimilor GM Capital Challenge Cup împotriva sârbilor de la OK Ribnica Kraljevo. Partida va începe la ora 20.15, intrarea fiind liberă.

Tehnicianul campioanei României, Stelio de Rocco este de părere că formaţia sârbă nu este atât de accesibilă precum pare la prima vedere. „Întâlnim o echipă care are în componenţă jucători cu vârsta apropiată de a cea a copiilor mei. Cu toate acestea, nu cred că prin asta avem un avantaj în acest meci. Au în componenţă câţiva jucători extrem de puternici care solicită o atenţie deosebită din partea noastră. Am un mare respect pentru şcoala de volei din Serbia, care a lansat în trecut foarte mulţi jucători extrem de puternici. În altă ordine de idei, este un meci pe care l-am pregătit intens în ultima perioadă, o partidă în care trebuie să jucăm la nivelul nostru maxim. Suntem din păcate în situaţia de anul trecut şi trebuie să luăm fiecare meci ca şi cum ar fi ultimul", a precizat tehnicianul Tomisului, completat de extrema echipei de pe litoral şi a naţionalei României, Florin Voinea: „Ne aşteaptă un meci nu greu, ci foarte greu, mai ales că lotul nostru a mai suferit unele schimbări în această perioadă, ceea ce ar putea dăuna omogenităţii echipei". În ceea ce priveşte eliminarea Tomisului din primul tur al Cupei CEV doi ani consecutivi, directorul executiv al campioanei României, Serhan Cadâr, susţine că valoarea voleiului românesc la nivel de cluburi este la înălţimea Cupei Challenge. „Continuăm periplul în cupele europene însă, la fel ca anul trecut, am retrogradat din grupa a doua în grupa a treia valorică. Din păcate, ţinând cont de performanţele ultimilor ani, locul voleiului românesc este aici, în Cupa Challenge", a declarat Serhan Cadâr. Dintre cei trei jucători ai formaţiei constănţene transferaţi la sfârşitul lunii trecute, doar sârbii Jovan Sjanberger şi Dragan Zvetozarevic vor putea debuta pentru noua lor echipă în meciul de astăzi. În ceea ce-l priveşte pe cubanezul Yasser Romero, acesta nu are drept de joc, transferul său nefiind încă definitivat din cauza unor probleme cu banii plătiţi pentru achiziţionarea sa. „În mare parte au fost definitivate transferurile, singura problemă fiind la jucătorul cubanez. Noi am trimis banii pentru achiziţionarea jucătorului, însă din cauza faptului că e din Cuba, banca americană a blocat suma de transfer pentru informaţii suplimentare. Ceilalţi doi jucători vor avea drept de joc în meciul cu Ribnica". O altă problemă în lotul pregătit de Stelio de Rocco este accidentarea coordonatorului Sebastian Firpo. Acesta s-a pregătit separat de restul echipei şi sunt şanse mici să poată intra în teren în jocul de astăzi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii