Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locomotiva CFR-ului şuieră asurzitor în campionat Un director de şcoală antrenează şi joacă la Liga a IV-a (galerie foto)

ro

14 Dec, 2013 00:00 5924 Marime text
Echipa de fotbal CFR Constanţa a avut un an 2013 de vis, pe care l-a încheiat pe locul întâi în Seria Est a Ligii a IV-a. Formaţia pregătită de Cătălin Agafiţei, George Drogeanu şi Marius Stelea a înscris cele mai multe goluri dintre toate competitoarele (71) şi are a doua apărare din serie (cu 19 goluri primite). Din 16 meciuri, a câştigat 15, iar obiectivul promovării în Liga a III-a nu mai pare aşa îndepărtat.
 
Liderul uneia dintre cele două serii ale Ligii a IV-a constănţene a acumulat 45 de puncte în 16 meciuri jucate în acest sezon, având trei puncte în plus (dar şi un meci în minus) faţă de a doua clasată, CS Eforie. A pierdut o singură partidă, în rest a fluierat în campionat. Toţi cei care ţin frâiele formaţiei (antrenorii, oficialii şi principalul finanţator) sunt mulţumiţi de cele realizate de ceferişti până acum, care unora le-a întrecut chiar aşteptările. Echipa tehnică este formată din Cătălin Agafiţei (principal), George Drogeanu şi Marius Stelea (secunzi), toţi foşti fotbalişti, iar Cătălin, care are 37 de ani, mai şi joacă, în atac. „Am sperat la evoluţii pozitive din partea băieţilor, însă nu mă aşteptam să joace atât de bine, ţinând cont de la ce am plecat astă-vară. Aveam doar patru - cinci jucători, dar am adunat din judeţ jucători tineri, pe care eu îi cunosc din perioada lor de juniorat (am activat opt ani la Palatul Copiilor) şi care nu mai aveau unde juca, oferta fiind mică în Constanţa. Uşor-uşor, i-am pus pe picioare, iar apoi lucrurile au mers ca pe roate. Avem o singură înfrângere, 2-3 în deplasare cu CS Agigea, dar băieţii mi-au demonstrat apoi că nu a fost decât un accident, ulterior luându-ne revanşa pentru acest insucces. În plus, am scos câte şase puncte din dublele cu CS Eforie şi Portul Constanţa, principalele noastre contra-candidate. De altfel, am câştigat cu toate echipele clasate în primele şase locuri, astfel că vom intra cu un punctaj foarte bun în play-off. Sunt convins că, după o pregătire foarte bună de iarnă, în 2014 jocul va arăta şi mai bine”, a declarat Cătălin Agafiţei. Cel mai mare scor pe care l-a înregistrat CFR în 2013 a fost un 9-1 în deplasare cu Aurora 23 August. Iar formaţiei Vulturii Cazino Constanţa i-a marcat 17 goluri în cele două partide: 9-3 afară, 8-1 acasă.
 
Prime, cantonament şi banchet de final de an
 

Cătălin Agafiţei a subliniat condiţiile bune de care beneficiază echipa. Principalul finanţator este George Nache, care deţine, printre altele, o firmă de protecţie şi pază şi care s-a mai implicat financiar până acum în fotbal, la echipe precum Constructorul Constanţa şi Aurora 23 August, care a evitat în acel an retrogradarea. „Primele le primim imediat după meci sau maximum în ziua de miercuri a săptămânii următoare. Băieţii sunt cu banii la zi. Înainte de partida cu CS Eforie, am stat în cantonament la un hotel de patru stele din Constanţa. Jucătorii s-au simţit fotbalişti, conştientizând şi mai mult cât de greu şi de important e meciul şi cum îl privim şi noi, antrenorii, şi conducerea, având în vedere acest efort financiar. Au jucat apoi foarte bine şi au câştigat.

Suntem sprijiniţi de George Nache din etapa întâi”, arată antrenorul principal. „Echipa a jucat foarte bine în 2013. Avem o singură înfrângere. Sperăm ca şi la anul evoluţiile să atingă un nivel ridicat. Luni, la ora 16.00, avem şedinţă de Consiliu de Administraţie şi vom hotărî exact ce strategie vom urma. Pe lângă mine, mai sunt oameni care ajută cu bani, dar avem semnale pozitive şi de la alţi potenţiali investitori”, a arătat George Nache. „Suntem foarte mulţumiţi, atât de jucători şi de antrenori, cât şi de implicarea sponsorilor. Obiectivul este promovarea şi avem posibilităţi să ţinem echipa la Liga a III-a. Acum, barajul de promovare va fi mai dificil, participând reprezentantele a trei judeţe, nu a două ca până acum, dar suntem optimişti”, a spus şi Stere Plamuţi, secretarul general al CFR. Aseară, la restaurantul „La Răzvan” din Constanţa, echipa a participat la banchetul de final de an.
 
Pe cine au pus ochii mai multe echipe
 
Antrenorul principal Cătălin Agafiţei apreciază că succesul liderului Seriei Est a Ligii a IV-a vine din plăcerea cu care fotbaliştii se antrenează şi joacă, din tinereţea lor şi din dezinvoltura etalată pe gazon. „Avem jucători tineri, care-şi doresc foarte mult să evolueze. Cel mai experimentat este Marius Şuta, care are doar 23 de ani! În rest, majoritatea sunt fotbalişti de 18, 19 sau 20 de ani. Concurenţa este foarte mare în lot, care cuprinde 22-23 de oameni. În plus, faţă de celelalte echipe, noi facem trei antrenamente pe săptămână, care am pretenţia că sunt tari şi serioase. Şedinţele de pregătire i-au fortificat pe băieţi”, arată Agafiţei. Mijlocaş la închidere, Şuta este căpitanul echipei şi a fost coleg cu antrenorul la Ovidiu. Marius a jucat şi la Viitorul, promovând din Liga a III-a în Liga a II-a şi apoi în Liga I. A mai jucat şi la Eforie. Cătălin Agafiţei l-a remarcat şi pe fundaşul stânga Andrei Muşat, care, la doar 18 ani, dovedeşte în joc o constanţă incredibilă pentru această vârstă. „Este foarte valoros. I-a uimit pe toţi.

Deja unele echipe au pus ochii pe el”, arată Cătălin, care îşi pune mari speranţe şi în Cristian Carapcea (fundaş central, 20 de ani). „Pronosticul meu este că va juca la Liga a II-a”, punctează principalul CFR-ului. În poartă, liderul clasamentului se bazează tot pe doi tineri: Valentin Tamaş şi Vasile Costin. „Sunt doi copii de valoare apropiată. Le-am dat şansă amândurora”, explică Agafiţei. Golgeterul echipei este atacantul Andrei Avram. Mijlocaşul stânga Dan Dogaru a avut o explozie extraordinară în 2013, iar aprecieri pentru jocul său a cules şi mijlocaşul la închidere Andrei Pletea (19 ani). În echipa mare a debutat şi un tânăr de 15 ani, Alexandru Mihai Vlăescu, mijlocaş central, căpitanul echipei de juniori, care este şi ea pe locul întâi în Liga a IV-a, cu 40 de puncte (13 victorii, un egal şi o înfrângere în 15 meciuri). Performanţa este cu atât mai importantă cu cât micii ceferişti sunt mai mici cu trei ani decât jucătorii de la celelalte echipe! Ei sunt de fapt fotbalişti de la Şcoala de Fotbal Farul 2010, cu care antrenorul Ionel Melenco joacă în campionat pentru CFR. „L-am promovat pe Alex, dar monitorizăm şi alţi puşti de la juniori”, spune principalul echipei mari.
 
A făcut junioratul la Farul
 
Jucător cunoscut în fotbalul local, Cătălin Agafiţei este actualmente directorul Şcolii nr. 3 „Ciprian Porumbescu” din Constanţa. A făcut junioratul la Farul, unde l-a avut antrenor pe Constantin Mareş, iar ulterior a jucat la formaţii precum Midia Năvodari, Callatis Mangalia, Portul Constanţa, Oil Terminal sau CSO Ovidiu. Cu această ultimă echipă, care era pregătită la acel moment de Cătălin Anghel, Agafiţei a ocupat locul doi la Liga a III-a, susţinând apoi barajul pentru Liga a II-a, în care cei de la Ovidiu nu au avut însă succes. Ulterior, această echipă a fuzionat cu cea de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, rezultând actuala formaţie care joacă în Liga 1. Unul dintre ajutoarele de la CFR ale lui Agafiţei, Gheorghe Drogeanu, este fostul celebru mijlocaş al Farului din anii 70 - 80.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii