Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul Seriei Sud a Ligii a V-a a bătut acasă la CS Peştera, stopându-i acesteia lunga serie de invincibilitate „La Ostrov, se mănâncă fotbal pe pâine” (galerie foto)

ro

07 Dec, 2013 00:00 4294 Marime text
Derby-ul de tradiţie al fotbalului mic constănţean, CS Peştera - Dunărea Ostrov, i-a revenit formaţiei oaspete, care şi-a confirmat şi cu această ocazie supremaţia în Liga a V-a. Ostrov a avut-o însă de partea sa şi pe zeiţa Fortuna, gazdele ratând două lovituri de la 11 m. Liderul clasamentului încheie anul neînvins, după un parcurs excelent (12 victorii şi un egal în 13 meciuri), fiind singura formaţie care nu a luat bătaie în Seria Sud. În plus, Ostrov are cel mai bun raport meciuri / puncte câştigate (94,87%) dintre cei trei şefi de grupă. Avântul Comana (Est) are 77,77%, iar Gloria Seimeni (Nord) - 75%.
 
Dunărea Ostrov s-a impus în partida de la Peştera cu 1-0, printr-un gol marcat în minutul 65 de Ionuţ Măgureanu. Acesta a expediat un trasor de la 30 de metri, care nu s-a oprit decât în plasa porţii adverse. Peste numai cinci minute, Peştera putea egala, dar Dumitru Anuţa a irosit un penalty. La scurt timp după aceea, gazdele au beneficiat de încă o lovitură de la 11 m, fază la care un fundaş de la Ostrov a fost eliminat, pentru henţ în careu. Căpitanul gazdelor, Adrian Moga, şi-a asumat responsabilitatea executării penalty-ului, dar a ratat şi el! S-a terminat 0-1, rezultat care, coroborat cu victoria Dunării din restanţa cu AS Ciocârlia, le-a consolidat poziţia de lideri elevilor lui Nelu Carastoian, care au 37 de puncte în clasament, cu cinci mai multe decât ocupanta poziţiei secunde, Danubius Rasova, şi cu opt puncte peste CS Peştera, echipa de pe poziţia a treia. Peştera are însă un meci în minus faţă de celelalte două formaţii.
 
„Ca joc, am fost peste ei”
 

„A fost un meci tensionat, în care miza şi-a pus amprenta pe evoluţiile ambelor echipe, jucătorii părând puţin timoraţi, jucând să nu greşească. Au rezultat puţine faze de poartă, iar partida nu a atins un nivel spectacular deosebit. Ostrov a fost echipa mai norocoasă. Gazdele au ratat două penalty-uri, iar noi ne-am impus graţie execuţiei foarte frumoase a lui Măgureanu. Ne-am bucurat pentru acest succes, cu atât mai mult cu cât am întrerupt lunga serie de invincibilitate a lui CS Peştera. Băieţii au fost uniţi pe teren şi s-au dăruit. Le mulţumesc lor, antrenorului Nelu Carastoian şi primarului comunei Ostrov, Niculae Dragomir pentru unul dintre cele mai bune parcursuri din istoria clubului”, a declarat Gheorghe Ilinca, preşedintele Dunării Ostrov. De cealaltă parte, Alexandru Mocanu, directorul sportiv al echipei CS Peştera, a spus: „Meci foarte interesant, desfăşurat într-o atmosferă frumoasă. S-au întâlnit două echipe echilibrate, iar partida s-a înscris pe aceleaşi coordonate. Ca joc, am fost peste ei, dar am avut ghinion, cu cele două lovituri de pedeapsă ratate. La al doilea penalty, jucătorul eliminat s-a sacrificat cu folos. Am avut mai multe situaţii de gol decât Ostrov, care s-a impus printr-o execuţie deosebită. Oaspeţii şi-au creat doar două ocazii. Oricum, i-am felicitat pentru succes. Şi-au confirmat statutul de cea mai bună echipă a seriei. Eu am spus acest lucru şi înainte de meci, unul în care se putea întâmpla orice. Astfel că şi noi ne puteam impune. Dacă băteam, egalam Ostrov la puncte la ora meciului. În orice caz, suntem şi noi acolo sus. Mai avem o restanţă, cu Oltina, iar cu Rasova jucăm în retur la ei. Nu avem ca obiectiv clar promovarea, ci să câştigăm meci de meci şi să avem evoluţii apreciate. Ostrov ar merita să joace în Liga a IV-a. Are echipă foarte bună şi, în plus, ceea ce nu am mai întâlnit la restul adversarelor, jucătorii sunt disciplinaţi în teren”.
 
Fotbalişti promovaţi la Farul şi la Dunărea Călăraşi
 
CS Peştera (antrenor, Orhan Feta) a jucat cu: Radu Mirică - Ionuţ Vieru, Cosmin Dobrescu, Eugen Anuţa, Marian Megulete - Adrian Moga, Gelu Hampu, Orhan Feta (35 Daniel Vrabie), Dumitru Anuţa - George Ştefan, Daniel Piron. Dunărea Ostrov (antrenor, Nelu Carastoian) i-a folosit pe: Iulian Voineag - Metin Salih, Daniel Neagu, Mădălin Gheba - Claudiu Bărăitaru (46 Alexandru Bârzan), Cosmin Bogleş (85 Cristian Iordan), Georgică Furdui, Mihai Geileanu (46 Ştefan Filip) - Ionuţ Măgureanu, Mihai Constantin (80 Memet) - Aurelian Oprea. Gheorghe Ilinca a remarcat întreaga echipă, „de la portar până la ultima rezervă”, dar a subliniat suplimentar evoluţia lui Ionuţ Măgureanu, „un jucător tehnic, ce vede foarte bine jocul pe atac. Cei de la Peştera i-au făcut marcaj om la om tot meciul, însă a fost de ajuns o clipă de neatenţie pentru ca Ionuţ să decidă meciul cu acel gol foarte frumos. De asemenea, în ofensivă, Aurelian Oprea a făcut o partidă foarte bună, s-a bătut ca un leu”. Preşedintele Dunării Ostrov a evidenţiat şi rolul antrenorului Carastoian în obţinerea victoriei de la Peştera, dar şi în parcursul de până acum al echipei. „Şi-a pus amprenta asupra succesului nostru. La Peştera, a făcut schimbări inspirate. Motivează foarte bine echipa”, a arătat Gheorghe Ilinca, potrivit căruia, după restanţa cu AS Ciocârlia, a avut loc un banchet de final de an, la care a participat şi primarul. „Niculae Dragomir a venit şi la acest ultim meci al nostru din 2013, promiţându-ne sprijin în atingerea obiectivului pe care îl avem, promovarea. La Ostrov, se mănâncă fotbal pe pâine. Avem un izvor nesecat de talente. Tineri de-ai noştri au ajuns la un nivel superior. Robert Pâslaru joacă la FC Farul, iar Ionuţ Ţenea la Dunărea Călăraşi. Un alt puşti, Topor, a fost la Dinamo II, iar acum a ajuns tot la Călăraşi”, a precizat Gheorghe Ilinca.
 
Accidentare serioasă în tabăra lui CS Peştera
 
Pe lângă ghinionul ratării celor două penalty-uri şi pe lângă golul primit de la mare distanţă, CS Peştera a mai primit o lovitură grea în timpul meciului cu Ostrov. Antrenorul-jucător Feta s-a accidentat grav la genunchi, părăsind terenul din această cauză cu puţin timp înaintea pauzei. „Tot într-un meci cu Ostrov, Orhan Feta a suferit o accidentare serioasă şi la celălalt genunchi. Partida s-a jucat acum patru ani, pe stadionul «Cimentul» din Medgidia, şi a fost câştigată de noi cu 4-0. Atunci, Orhan a stat şase luni pe tuşă. Acum, am efectuat mai multe investigaţii medicale, iar luni vom primi rezultatele”, a declarat Alexandru Mocanu. CS Peştera va disputa restanţa cu Oltina în primăvara anului viitor. „Noi jucăm de plăcere, nu vrem să ne chinuim pe terenuri grele”, a arătat oficialul lui CS Peştera.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Popescu 07 Dec, 2013 12:27 Buna ziua, domnule Bocai, nu ma asteptam sa nu realizati un articol cu presedintele Asociatiei judetene de fotbal, este ziua dumnealui de nastere
  • a r 07 Dec, 2013 11:31 bravo ostrov bravo dunarea suntem mindri de voi