Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legiunea Marină Farul Constanţa Suporterii au o variantă de rezervă, în caz că FC Farul se desfiinţează

ro

04 Jun, 2016 00:00 6693 Marime text
Reprezentanţi ai suporterilor FC Farul s-au întâlnit la stadion pentru a discuta pe marginea situaţiei actuale a clubului, ameninţat de faliment. Fanii nu vor să stea pasivi şi să privească cum clubul se desfiinţează, de aceea s-au gândit la o variantă de rezervă, care începe să prindă contur.
 
Practic, suporterii au demarat procedurile pentru înfiinţarea unei asociaţii sportive, AS Legiunea Marină Farul Constanţa, şi pun pe roate o echipă a lor, care să joace în eşaloanele inferioare din judeţul Constanţa şi pe care să o aibă în vedere ca pe o variantă de rezervă, în caz că FC Farul falimentează. În această (nedorită) variantă, fanii vor apoi să obţină însemnele clubului (nume, palmares, culori, siglă). „Altfel, am avea surpriza să le cumpere cine ştie cine şi din ce interese“, spun fanii.

Ion Barbu şi Gică Mina, antrenori

În ce priveşte înfiinţarea AS Legiunea Marină Farul Constanţa, s-au trimis deja la Ministerul Justiţiei actele pentru rezervarea de denumire. Suporterii speră ca, într-o lună şi jumătate, să fie înfiinţată şi echipa. Fanii vor ca formaţia, al cărei prim nume va fi Legiunea Marină Farul Constanţa, să joace în Liga a IV-a (cu obiectiv promovarea), nu în Liga a VI-a (ultimul eşalon competiţional din Constanţa). În acest sens, suporterii speră să primească un „wild-card“ pentru Liga a IV-a de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa, având în vedere istoria şi tradiţia FC Farul şi ce reprezintă acest club pentru fotbalul local. Dacă FC Farul va dispărea, echipa suporterilor are promisiunea lui Ion Barbu şi Gică Mina, actualii antrenori ai „marinarilor“, că vor antrena noua formaţie.

„Dacă vor să ia Farul, să-l ia acum!”

„Vrem ca aceasta să fie varianta de rezervă (doar dacă Farul se desfiinţează), nicidecum varianta principală. Vrem să fim pe picioarele noastre, nu la mâna altora. Nu vrem să aşteptăm pasivi moartea Farului. Ne dorim să salvăm însemnele Farului, în caz că echipa va falimenta. Dacă vrea cineva să le cumpere, nu trebuie să aştepte falimentul, că acolo vom fi noi. Vom licita cu oricine, indiferent de cât de mult va costa. Dacă vor să ia Farul, să-l ia acum, nu după ce moare, că atunci nu mai aşteptăm pe nimeni lângă noi, mergem pe mâna noastră. Farul e al nostru, al suporterilor, că noi murim pentru el, şi nu al altcuiva. Dacă, Doamne fereşte, se va desfiinţa, nimeni nu va mai pune mâna pe FC Farul. Dacă vor să salveze Farul, să o facă acum. Asta vrem să transmitem tuturor“, spun fanii.

Vlad Neagu şi Constantin Coteanu au spus da

Suporterii arată că, în privinţa jucătorilor, sunt deja unii, precum portarul Vlad Neagu şi mijlocaşul Constantin Coteanu, care şi-au exprimat dorinţa de a se alătura viitoarei echipe Legiunea Marină Farul Constanţa. Fanii vor să-i coopteze în proiectul asociaţiei şi al echipei lor pe mulţi foşti jucători şi farişti adevăraţi. Se studiază şi mai multe variante de stadion, unde formaţia să susţină meciurile de acasă. În acest moment, sunt două variante din oraş şi una din judeţ.

„Oricine vrea să se implice e aşteptat“

„Vrem ca cei care fac parte din istoria Farului să aibă un cuvânt de spus. Farul este reprezentat de cei care au jucat pentru această echipă. Ne grăbim să înscriem Legiunea Marină Farul Constanţa în campionat, întrucât, dacă se pronunţă falimentul în septembrie (aşa cum se aude), am pierde un an. Noua echipă va rămâne în permanenţă o variantă care să-ţi permită să faci ce e nevoie pentru a salva clubul. Echipa se înscrie, participăm în competiţie, dar o avem în vedere doar ca pe o variantă de rezervă. Nu dormim, contactăm foşti jucători ai Farului, însă oricine vrea să se implice e aşteptat“, punctează fanii.

Atrag lângă ei fostele glorii 

Aceştia mai arată că, săptămâna viitoare, se vor aduna pentru a alege Consiliul de Administrație al asociaţiei sportive. „Cel mai probabil, acesta va fi format din foste glorii ale Farului, fiindcă ne dorim ca acest club să fie al tuturor fariştilor. Va fi al suporterilor şi al celor care vor să fie aproape de Farul. Vom atrage lângă noi fostele glorii, nu le vom îndepărta. Deja am dat spre tipărire modelul de legitimație pentru membri cotizanți şi simpatizanți. Acesta va apărea săptămâna viitoare. Niciodată nu ne dorim să se desființeze echipa de suflet, dar trebuie să existe şi o soluţie de rezervă“, arată fanii.

Alte voci - „Ne interesează doar actualul club“

Vocea suporterilor care se implică în acest proiect nu este însă una unanimă între fanii FC Farul. Există şi suporteri care spun că pentru ei doar Farul actual contează. „Noi nu vom susţine nicio altă echipă în afara celei actuale. Nu ne interesează modelul Poli Timişoara şi nici Oţelul Galaţi, cluburi făcute de suporteri. Ne interesează doar actualul club, FC Farul Constanţa! Cine a făcut datoriile să le plătească. Nu admitem să renunţăm aşa uşor la FC Farul şi să o luăm noi de la capăt cu echipa suporterilor“, spun alţi susţinători ai echipei.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii