Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lavinia Bulilete, din Cernavodă O medaliată mondială la Karate a devenit instructor internaţional de Kangoo Jumps (galerie foto + video)

ro

06 Feb, 2016 00:00 7028 Marime text

Cunoscută pentru rezultatele sale din Karate, tânăra din Cernavodă Lavinia Bulilete s-a dedicat, de anul trecut, şi unui alt domeniu, cel al aerobicului şi al fitnessului, ocazie cu care a descoperit şi Kangoo Jumps.
 
Lavinia Bulilete, care a împlinit vineri 22 de ani, este campioană naţională şi medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de Karate Shotokan WSKU. În 2015, a început un curs de instructor aerobic - fitness, cu Bianca Anton, din Constanţa, lansându-se şi în Kangoo Jumps (unul dintre cele mai moderne tipuri de aerobic). Lavinia a obţinut licenţă de instructor internaţional în Kangoo Jumps, iar la Sofia a participat, cu echipa României, la un festival internaţional, la care tricolorele au ocupat locul secund.
 
De jumătate de an, Lavinia Bulilete a intrat în lumea fitnessului şi a aerobicului. „Am pornit cu un curs de instructor aerobic - fitness, cu Bianca Anton, iar la dânsa am practicat şi Kangoo Jumps. Mi-a plăcut şi m-am lansat şi în această direcţie. În decembrie 2015, am luat licenţa, iar diploma e recunoscută şi internaţional. Fac parte şi dintr-o trupă de Kangoo Jumps, alcătuită din instructori din mai multe oraşe ale României. Din Constanţa suntem eu şi Bianca Anton. Anul trecut, am participat la un festival internaţional, la Sofia, în Bulgaria, unde am ocupat locul doi, din 18 trupe. Concursul a fost câştigat de Cipru, iar pe trei s-a clasat reprezentanta Republicii Moldova. Am avut o evoluţie reuşită. Fiecare ţară a trebuit să prezinte programe legate de portul popular, făcând coregrafii pe melodii populare“, a declarat Lavinia Bulilete.

„Cel mai frumos şi mai sănătos sport din lume“

Antrenamentul de Kangoo Jumps, care se desfăşoară pe ghete speciale, solicită întregul corp şi toate grupele de muşchi, ajutând în special la tonifierea fesierilor, a coapselor şi a abdomenului. Extrem de benefic sănătăţii, Kangoo Jumps este unul dintre cele mai moderne tipuri de aerobic. Ajută la eliminarea ţesutului adipos, dezvoltă forţa, rezistenţa, coordonarea sau mobilitatea şi întăreşte coloana vertebrală. „Kangoo Jumps e cel mai frumos şi mai sănătos sport din lume“, este entuziasmată Lavinia Bulilete.

Probleme cu sălile de antrenament 

Anul trecut, campioana de Karate a fost instructor pentru mai multe persoane, la Cernavodă, însă, de câteva luni, lipsa unei săli a împiedicat-o să mai pregătească pe cineva în oraşul natal. Din aceeaşi cauză, a fost nevoită să rărească şi antrenamentele de Karate. „Anul trecut, am avut deschis la Cernavodă vreo jumătate de an. Am pregătit mai multe persoane la aerobic, Tae Bo (n.r. un sport care îmbină unele mişcări de Taekwondo cu rutine de aerobic) sau Kangoo Jumps. Deocamdată, nu mai pot să practic la Cernavodă, întrucât nu am găsit sală. Vreau să ajut cât mai multă lume să vadă cât de frumos e Kangoo Jumps şi să-i descopere beneficiile“, a mai spus Lavinia Bulilete, care a fost invitată pe 1 decembrie 2015, alături de celelalte membre ale trupei de Kangoo Jumps, la Antena Stars.

Toţi membrii familiei au centură neagră 

Lavinia Bulilete face parte dintr-o familie în care karatele sunt la loc de cinste. Atât sora sa (mai mică cu doi ani), Georgiana, cât şi tatăl (Gheorghe) şi mama (Elena) practică acest sport, la CS Bujin Cernavodă, şi toţi au centură neagră. De loc din Bacău, dar stabilit, ulterior, la Cernavodă, Gheorghe Bulilete face karate din 1987. A fost campion judeţean, campion zonal, dar a avut succes şi pe plan naţional, ieşind trei ani la rând campion al României, la kata (luptă imaginară cu unul sau mai mulţi adversari). A concurat până la 33 de ani, după care s-a dedicat antrenoratului. Are centură neagră 5 Dan, iar soţia sa. centură neagră 1 Dan.

Un campionat mondial de succes

Lavinia şi Georgiana şi-au depăşit părinţii în ce priveşte performanţa. Ambele sunt campioane naţionale şi medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de karate Shotokan WSKU, din 2013, de la Istanbul, unde Georgiana a urcat de două ori pe podium la junioare, la kata (individual şi pe echipe), iar Lavinia a fost a treia la senioare, la kumite (cu echipa României). Ambele surori au centura neagră, iar Lavinia a absolvit şi cursul de arbitru. „Lavinia a început karatele la trei ani, iar Georgiana, doi ani mai târziu. La cinci ani, Lavinia a cucerit locul întâi la Cupa Oil Terminal, iar de atunci, diplomele, medaliile şi trofeele au curs. La fel şi în cazul Georgianei. Acasă avem aproape doi pereţi plini cu trofee. În proporţie covârşitoare, sunt ale fetelor, eu am mai puţine. Aş vrea ca toţi părinţii să aibă fete ca ale noastre. Cuminţi, ascultătoare, dedicate sportului şi sălii de antrenament. N-am avut nicio problemă cu ele. Nu ne-au ieşit deloc din cuvânt“, este mândru Gheorghe Bulilete.

Kinga Sebestyen vine la Constanţa

Antrenor coordonator naţional la Kangoo Jumps şi cea care a promovat acest sport în România (prin prezentări, demonstraţii şi inaugurări) este cunoscuta Kinga Sebestyen. A început activitatea sportivă în România în 2008 şi este de mulţi ani instructor de aerobic, step, fitball sau pilates, dar şi lector la Federaţia Română Sportul pentru Toţi. Practică Kangoo Jumps şi organizează cursuri pentru cine doreşte să devină instructor KJ. Este distribuitor exclusiv al acestui concept nu numai în România, ci şi în Serbia, Bulgaria şi Suedia, antrenor în ţară şi în străinătate şi organizator de festivaluri internaţionale. Pe 12 februarie, Kinga Sebestyen se va afla şi la Constanţa, pentru a prezenta, alături de Bianca Anton (International KJ), un program de slăbit. În ţară sunt doar 15 instructori care prezintă acest program de slăbit, alături de Kinga Sebestyen. Bianca Anton este singura din Constanţa desemnată de Kinga să deruleze programul. De altfel, evenimentul de pe 12 februarie se desfăşoară în sala Biancăi Anton. 

Citeşte şi

Aşchia nu a sărit departe de trunchi în familia Bulilete din Cernavodă
Tatăl, mama şi cele două fiice au centura neagră la karate (galerie foto) 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii