Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Maratonul Nisipului, de la Mamaia, vor participa peste 1.000 de iubitori ai mişcării

ro

22 Feb, 2017 00:00 2601 Marime text
Organizatorii Maratonului Nisipului, cel mai mare eveniment de maraton pe nisip din Europa, estimează că la competiţia care va avea loc la Mamaia, pe 26 martie a.c., numărul participanţilor va trece de 1.000. Până în prezent, aproape 700 de concurenţi români şi străini au răspuns pozitiv acestei provocări.
 
Experţii de la Asociaţia Sportivă „SanaSport“, organizatoarea maratonului, afirmă că alergarea pe nisip este recomandată de tot mai mulţi specialişti din întreaga lume, întrucât scade considerabil presiunea la nivelul articulaţiilor, sunt arse de 1,6 ori mai multe calorii în comparaţie cu alergarea pe o suprafaţă dură, iar procesul de tonifiere a musculaturii picioarelor este mai rapid. Totodată, suprafaţa inegală a nisipului va activa partea superioară şi inferioară a corpului, îmbunătăţind pe termen lung coordonarea şi echilibrul şi ajută la ajustarea stilului de alergare.

Beneficiile alergării pe nisip

„Alergarea pe nisip este, într-adevăr, mai solicitantă decât o alergare pe o suprafaţă dură, dar se pare că beneficiile sunt mai mari. În primul rând, multe dintre accidentările suferite în urma alergării pe o suprafaţă dură se întâmplă din cauza presiunii la care sunt supuse articulaţiile. Pe nisip, timpul de coliziune se măreşte atunci când aterizăm, reducând considerabil stresul pentru articulaţii. În al doilea rând, alergarea pe nisip ajută foarte mult la tonifierea musculaturii, deoarece nisipul de sub picioare se mişcă concomitent cu mişcările noastre, iar toţi muşchii sunt puşi în funcţiune. Întrucât alergarea pe nisip este de aproape două ori mai solicitantă decât cea pe asfalt şi presupune arderea unui număr de aproximativ 1,6 ori mai mare, îi sfătuim pe cei care vor participa la Maratonul Nisipului ca, în săptămâna premergătoare competiţiei, să-şi adapteze meniul la aceste rigori şi să consume mai mulţi carbohidraţi“, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele AS SanaSport şi organizator al Maratonului Nisipului.

Strâng bani pentru renovarea Secţiei de Neonatologie

În funcţie de pregătirea fizică, sportivii pot opta pentru una dintre următoarele curse ale evenimentului sportiv: maraton individual pe distanţa de 42 de kilometri, semi-maraton individual (21 kilometri) şi cursa individuală de 10 kilometri. Totodată, părinţii au posibilitatea de a alerga alături de copiii lor, pe o distanţă de un kilometru, în cadrul ineditei curse „Family Run“, eveniment realizat în parteneriat cu Asociaţia „Dăruieşte Aripi“, care are ca scop promovarea sportului în familie şi strângerea de fonduri pentru renovarea Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean Constanţa.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii