Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La „Maratonul Nisipului“, de la Mamaia, se oferă premii de peste 26.000 de lei

ro

09 Mar, 2017 00:00 1929 Marime text
Organizatorii şi sponsorii „Maratonului Nisipului“ 2017, eveniment internațional aflat la a patra ediție, care se desfăşoară la Mamaia, pe 26 martie, au pus la bătaie premii în valoare totală de 26.600 de lei. 
 
Cine va reuşi să doboare recordurile curselor de maraton din anii precedenţi, deţinute de Ghenadie Timbalist (două ore, 36 de minute şi două secunde) şi Nicoleta Ciortan (trei ore, 17 minute şi 18 secunde), va primi un premiu special de 500 de lei. Premii în bani și în produse vor primi şi câştigătorii de la Open, dar şi câştigătorii de la cele şase categorii de vârstă. De altfel, nimeni nu va pleca cu mâna goala de la Maratonul Nisipului, organizatorii oferind tuturor diplome şi medalii de participare, echipamente sportive şi suplimente alimentare.
 
În cadrul proiectului va avea loc şi un eveniment special dedicat sportului în familie, unde copiii vor alerga împreună cu părinţii lor, pentru strângerea fondurilor necesare modernizării Secţiei de Terapie Intensivă Nou-născuți a Spitalului Judeţean Constanţa. Toate încasările de la cursa „Family Run“, care se va desfășura pe distanța de un kilometru, vor fi donate integral pentru susținerea acestui proiect social derulat de Asociația „Dăruiește Aripi“ din Constanța.
 
De cealaltă parte, în cadrul probelor competitive, peste 800 de sportivi români şi străini şi-au anunţat deja prezenţa la start, dar organizatorii preconizează că, până la data evenimentului, numărul concurenţilor va depăşi pragul de 1.000. Participanţii au optat, în funcţie de pregătirea lor fizică, la una dintre probele: maraton (42 de kilometri), semimaraton (21 de kilometri) sau crosul de zece kilometri.
 
„Maratonul Nisipului“ este unul dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip. „Ne-am dorit și în acest an să arătăm că alergarea este mai mult decât un sport individual. În fapt, este un sport de echipă, de familie. Și cum familia înseamnă grijă față de aproapele nostru, ne-am decis să susținem și în acest an modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-născuţi a Spitalului Judeţean Constanţa. Pentru noi, copiii sunt cei mai importanți, iar la cursa Family Run vom lupta pentru a le oferi o șansă la viață“, a declarat Daniel Antonaru, organizatorul „Maratonului Nisipului“.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii