Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La echipa de fotbal din Ovidiu joacă profesori de sport, dar şi un salvamar „Îi facem statuie lui Nicolae Bagia“ (galerie foto)

ro

02 Apr, 2014 00:00 6510 Marime text
Clasată pe locul secund în Seria Vest a Ligii a IV-a a judeţului Constanţa, CSO Ovidiu este calificată în play-off-ul competiţiei. Sprijiniţi de Primăria şi Consiliul Local Ovidiu, jucătorii beneficiază de condiţii peste nivelul campionatului
 
În cele 17 meciuri disputate, CSO Ovidiu a strâns 37 de puncte, cu patru mai puţine decât liderul CS Mihail Kogălniceanu. Jucătorii pregătiţi de Marius Axinciuc (fostul fotbalist al Farului şi al Rapidului) şi Nicolae Bagia joacă meciurile de acasă pe stadionul din Ovidiu pe care a evoluat şi Viitorul în Liga a 2-a. Obiectivul lor este să reprezinte oraşul cu cinste şi să facă din fotbal o plăcere.
 
Marius Axinciuc s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi de până acum. CSO Ovidiu a înregistrat în acest sezon 11 victorii, patru egaluri şi doar două înfrângeri, având prima apărare a seriei (18 goluri primite) şi al doilea atac din campionat (50 de goluri marcate). „Lotul nostru se remarcă prin omogenitate. Marea majoritate a băieţilor joacă în această formulă de cinci ani. Încercăm însă în fiecare campionat să integrăm în echipă şi unu - doi tineri din propria pepinieră. De asemenea, cei mai mulţi dintre fotbalişti, 16 din 23, au domiciliul în Ovidiu. Ne-am calificat în play-off, iar în continuare obiectivul nostru e să nu facem oraşul de râs, să încercăm să evoluăm cât mai bine. Meci de meci, ţelul lui CSO Ovidiu este să facă din fotbal o plăcere: atât pentru jucători, cât şi pentru spectatori“, arată Marius Axinciuc.

Echipa de fotbal susţine meciurile de acasă pe stadionul orăşenesc, cel pe care a jucat şi FC Viitorul până să promoveze în primul eşalon. Doar când vremea nu permite disputarea partidelor pe această arenă, CSO merge pe terenul sintetic de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, cu care clubul are o colaborare în acest sens. Însă în sezonul 2013/2014, elevii lui Axinciuc şi Bagia au susţinut doar două partide de Liga a IV-a pe sintetic, acolo unde au jucat însă toate meciurile de verificare din iarnă. Pe lângă echipa mare, Nicolae Bagia se ocupă şi de formaţia de juniori (care joacă în deschidere la eşalonul patru). În campionat, puştii se află pe locul opt, însă echipa e compusă în majoritate din jucători mai mici ca vârstă decât adversarii. „Categoria de vârstă este 1995, însă noi avem doar trei născuţi în acest an. Ceilalţi sunt de 1996, 1997 şi 1998. Încercăm să le dăm şi celor mici meciuri în picioare, pentru a prinde experienţă şi a putea apoi să ne bazăm pe ei“, explică Marius Axinciuc. Celălalt antrenor, Nicolae Bagia, e de o viaţă la echipa din Ovidiu. „Îi vom face statuie“, râde Axinciuc, apreciind ataşamentul lui Bagia faţă de fenomenul fotbalistic din Ovidiu.
 
Primarul George Scupra, alături de sport
 
Nu numai Nicolae Bagia şi toţi ceilalţi de la echipă se implică trup şi suflet la CSO. Nici Primăria şi Consiliul Local Ovidiu nu se lasă mai prejos, asigurându-le condiţii favorabile jucătorilor. „Beneficiem de condiţii bune spre foarte bune. Oricum, peste nivelul Ligii a IV-a. Deplasările le facem cu autocarul echipei, pus la dispoziţie de Primărie. Ni s-au asigurat două rânduri de echipament complet, iar când mergem la meciuri în alte localităţi, avem cu noi apă plată, nu bem de la canal.

Primarului George Scupra îi place fotbalul (şi sportul în general), este alături de noi, iar, în limita timpului disponibil, vine şi la meciuri. Oricum, autorităţile locale se ţin de cuvânt. Ce promit înfăptuiesc. Avem şi o bază sportivă frumoasă, astfel că, din acest punct de vedere, nu sunt probleme. La meciuri vin în jur de 50 - 100 de spectatori“, a declarat Marius Axinciuc, care apreciază că cel mai bun meci al echipei din acest campionat a fost cel cu CS Mihail Kogălniceanu, de la Ovidiu, când gazdele au câştigat cu 5-1, după ce pierduseră în tur cu 2-3.
 
Cine sunt căpitanii de echipă
 
Cei mai experimentaţi jucători din lotul lui CSO Ovidiu sunt fundaşul central Vasile Lupu şi mijlocaşii centrali Robert Dulan şi Mihai Andrei, cei care poartă, în această ordine, şi banderola de căpitan de echipă. Toţi trei au jucat şi la Liga a 3-a, când Ovidiu evolua în acest eşalon. Axinciuc şi Bagia se mai bazează şi pe fotbalişti precum Ion Iancu (vârf), Cătălin Costache (mijlocaş de bandă) sau Denis Pisciali (portar). Însă toţi jucătorii sunt importanţi pentru antrenorii lui CSO, care apreciază la jucătorii lor faptul că pun pe primul plan fotbalul şi apoi banii. „Băieţii joacă pe prime, însă nu pentru asta vin la echipă. Pentru ei contează în primul rând plăcerea jocului“, arată Marius Axinciuc. Dintre cei mici, se remarcă atacantul Remus Gradea, născut în anul 1994 (în Ovidiu), „un jucător cu reale calităţi, de perspectivă“. Potrivit lui Axinciuc, în vara anului trecut, unul dintre jucători a activat ca salvamar, după cum Dulan şi Mihai Andrei sunt profesori de educaţie fizică şi sport. Alţi fotbalişti de la CSO Ovidiu lucrează în afara terenului ca şoferi sau ca mecanici. În ultima etapă, Ovidiu a bătut cu 3-0 în deplasare Voinţa Valu lui Traian, toate golurile fiind înscrise de Robert Dulan.

Sursa foto 1, 4, 8, 9 - Libertatea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii