Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, SC Oţelul i-a dat gol SSC Farul în secunda 34! Golaveraj 2-6 pentru „marinari“ în dubla cu gălăţenii (galerie foto+video)

ro

20 Feb, 2017 00:00 4589 Marime text
Terenul secund din complexul sportiv „Farul“ din Constanţa a găzduit, sâmbătă, meciul revanşă dintre SSC Farul şi SC Oţelul, echipe înfiinţate de fani ai defunctelor foste prim-divizionare.
 
La Galaţi, Suporter Club Oţelul se impusese la scor, 4-0, iar al doilea amical s-a încheiat la egalitate, 2-2, după ce oaspeţii au condus cu 2-0 (Frunză 1, Bahnaşu 48). Suporter Spirit Club Farul a revenit pe tabelă graţie golurilor lui Florin Pătraşcu (65) şi Edis Abibula (85). Sâmbătă, 25 februarie, constănţenii dispută pe aceeaşi arenă penultimul amical din perioada de iarnă, cu CS Năvodari.
 
În faţa celui mai puternic adversar întâlnit până acum de la înfiinţare, formaţie care, ca şi SSC Farul, e lider (cu punctaj maxim) în Liga a 4-a, SSC Farul nu s-a putut impune, înregistrând în cele două partide o înfrângere la scor şi un egal în care a revenit de la 0-2. În meciul de pe Farul II, scorul a fost deschis rapid, SC Oţelul punctând încă din secunda 34, după ce lovitura de start le aparţinuse constănţenilor! Până la pauză, SSC Farul s-a aflat de câteva ori aproape de egalare, dar Şicu (6, bară), I. Florea (15) sau Zaharia (34) au ratat. Pe finalul primei părţi, în minutele 41 şi 43, oaspeţii puteau mări diferenţa, însă la pauză s-a intrat cu 1-0 în favoarea oţelarilor.

Scenariu repetat

Scenariul din prima parte s-a repetat şi în repriza a doua, cu SC Oţelul punctând de timpuriu, la trei minute de la reluare. De la 0-2 însă, SSC Farul a devenit mult mai activă, a dominat, şi-a creat ocazii şi a reuşit să obţină un egal în cele din urmă. SSC Farul (antrenori, Ion Barbu şi Gică Mina; director tehnic, Viorel Farcaş) a jucat cu: Vl. Neagu - Ţăranu (36 Meleandră), Fl. Pătraşcu (88 C. Matei), Bumbac, D. Popa - Al. Grigoraş, Ochia, I. Florea (82 Bândar), Şicu (63 Pavlicu) - Mazilu (38 Ergut; 70 Abibula), D. Zaharia. Rezerve neutilizate: R. Gonzalez - Mândră, Iacob şi Slincu. Nu au putut evolua Răvoiu şi Măgureanu, ambii accidentaţi.
 
SC Oţelul (antrenor, Stelian Bordieanu) a avut „11“-le de start: Vlăsie - Radu, Scutaru, S. Ilie, Ciurea, Postelnicu, Manău, Bahnaşu, I. Codreanu, Frunză, Tudosă. Rezerve: Enache, Neagu, Păduraru, Serea, Năpârlică, R. Gheorghe, Perju, Pavel şi Ţâmpău. Partida a fost arbitrată de Claudiu Marcu, asistat de Florin Iacob şi Sebastian Stoianof (toţi, din Constanţa).

„Am repetat erorile de la Galaţi“

„Am întâlnit o echipă bună, cu şanse mari de promovare în Liga a 3-a, ca şi noi, de altfel. SC Oţelul are mulţi tineri în componenţă, aleargă foarte mult şi joacă şi un fotbal plăcut. Din păcate, astăzi (n.r. sâmbătă), noi am comis aceleaşi greşeli ca în meciul de la Galaţi. Trebuie să eliminăm erorile individuale până la începerea campionatului, pentru că altfel vom avea probleme. Întotdeauna mai e de lucru, cu atât mai mult la SSC Farul după aceste două jocuri. Am avut două reprize total diferite. Prima, foarte proastă, iar a doua cu multe ocazii, dar, cum fotbalul se joacă pe goluri, meciul s-a terminat la egalitate. Totuşi, nu cred că vom avea probleme în a promova. Vom sta de vorbă, vom pune lucrurile la punct şi sper ca pe viitor să comitem cât mai puţine erori“, a declarat Ion Barbu.

Mesajul suporterilor constănţeni

La meci a venit şi un grup de suporteri ai SC Oţelul, astfel că Farul II a răsunat de cântecele şi încurajările celor două galerii, fiind reînviată astfel atmosfera de Liga 1 după care fanii constănţeni tânjesc de atâţia ani. Suporterii Farului au afişat şi un banner cu mesajul „Pasiune şi dăruire pentru echipa locală / Vă amintim cum era fotbalul de odinioară“.

Fani gălăţeni, conduşi la sediul poliţiei

Forţele de ordine prezente pe Farul II au luat mai multe măsuri, după cum informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, care a avut la meci echipaje pentru asigurarea ordinii publice. „În timpul desfăşurării partidei, patru persoane cu vârste cuprinse între 24 şi 28 de ani, toate având domiciliul în Galaţi, au folosit materiale pirotehnice (torţe şi fumigene). Deoarece fapta săvârşită este prevăzută şi sancţionată de Legea nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive (constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă: orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;…), jandarmii au întocmit procesul-verbal de sesizare conform Codului de Procedură Penală şi i-au condus pe cei patru la sediul Secţiei 1 Poliţie Constanţa, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale.
 
Totodată, o persoană a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, precum şi cu sancţiunea complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care a săvârşit fapta, pe o perioadă de un an, pentru că şi-a ascuns faţa cu accesorii de îmbrăcăminte, faptă prevăzută şi sancţionată de Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive“, se arată într-un comunicat al Compartimentului Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al IJJ Constanţa.

L-au sărbătorit pe Alin Mazilu

După meci, SSC Farul l-a sărbătorit în avans pe atacantul Alin Mazilu, care astăzi împlineşte vârsta de 25 de ani. Jucătorul a primit un tort cu sigla Farului, iar toţi cei de la club i-au cântat „La mulţi ani!“. „Un gest frumos, pentru care le mulţumesc“, a declarat Alin Mazilu.
 
Sâmbătă, 25 februarie, SSC Farul va susţine un nou meci amical, întâlnind, tot pe Farul II, a doua clasată în Liga a 4-a constănţeană, CS Năvodari. Meciul începe la ora 14.00. SSC Farul a explicat de ce nu joacă meciurile amicale pe arena principală: „S-a început însămânţarea gazonului pe terenul mare. Firma care se ocupă de lucrare a recomandat ca 90 de zile să nu se mai intre pe gazon. Ne dorim să avem terenul şi suprafaţa de joc în stare perfectă la barajul de accedere în Liga a 3-a“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii