Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce echipă a plecat Farul se vede lipsită de un titular în meciurile cu Unirea Slobozia şi Rapid

ro

08 Oct, 2013 00:00 2162 Marime text
FC Farul nu îl va putea folosi pe fundaşul dreapta Robert Băjan în cele două meciuri de Liga a 2-a, din deplasare, pe care le va susţine în acestă săptămână, în etapele a 7-a şi a 8-a: cu Unirea Slobozia (mâine, de la ora 15.00) şi cu Rapid (sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 11.00). Băjan a fost convocat la echipa naţională Under-19 a României şi va lipsi până pe 16 octombrie. Tricolorii susţin în această perioadă în Polonia turneul de calificare (grupa a doua) la Turul de Elită al Campionatului European, ediţia 2013 / 2014. Din serie fac parte România, Polonia, Armenia şi Lituania, iar partidele se joacă pe 10, 12 şi 15 octombrie. „Trebuie să vin cu altă soluţie în locul lui Băjan, şi ca fundaş dreapta, şi ca jucător sub 21 de ani. Dar nu trebuie să ne plângem, mergem înainte.

Avem două meciuri foarte grele în această săptămână. În primul, la Slobozia, întâlnim o echipă care este preocupată total de joc. O cunosc foarte bine, am lucrat şi eu în trecut un an şi jumătate acolo, iar majoritatea jucătorilor au rămas”, a declarat Ion Răuţă, antrenorul principal al Farului, care regretă că „marinarii” nu au scos mai multe puncte din partidele în care au ratat victoria până acum. „Cel puţin în meciurile cu Unirea Tărlungeni şi FC Clinceni puteam avea minimum trei puncte în plus, iar acum eram la cota 13. Dar nu trebuie să ne mai gândim la ce a fost, ci să privim înainte”, a mai spus Răuţă. „Avem un lot de 24 de jucători, aşa că Băjan poate fi înlocuit. Ne-a mulţumit victoria cu CSMS Iaşi, venită şi pe fondul unui joc bun al nostru. Importante sunt cele trei puncte, care ne fac să privim cu optimism meciurile cu Slobozia şi Rapid”, a arătat Neculai Tănasă, preşedintele Farului.    

„Aşteptăm să crească de la etapă la etapă”

În condiţiile în care, în atac, constănţenii îi au, pe lângă experimentatul Cristian Silvăşan (31 de ani), doar pe tinerii Silviu Igiroşanu şi Georgian Butoi, Ion Răuţă a spus că „ne-am mai dori un vârf”, aceasta şi în condiţiile unui sistem de joc cu doi atacanţi. „E foarte greu să jucăm cu un singur vârf. Mai avem doi copii, unul de 19 ani şi unul de 20 de ani, care au reale calităţi, dar care mai au multe de învăţat. Cel puţin în privinţa unor faze în care trebuie să scoată maximul. Aşteptăm de la ei să crească de la etapă la etapă, de la lună la lună. Ne-am mai dori un vârf, dar acum perioada de transferări e închisă. Când vrei să joci cu două vârfuri, eşti obligat să ai patru. Probabil că, dacă se va găsi o soluţie, se va mai aduce un vârf”, a punctat Răuţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii