Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Juniorii de la Tomitanii, vicecampioni în Divizia A de seniori! „Ne prezentăm din nou cu fruntea sus în faţa constănţenilor” (galerie foto + video)

ro

29 May, 2017 00:00 3951 Marime text
Campioni ai României, an de an, la nivel juvenil, tinerii rugbyşti de la Tomitanii Constanţa au urcat pe podium şi la seniori, la prima lor participare la această categorie de vârstă

​Formată, cu o singură excepţie, din juniori, echipa constănţeană a avut un campionat deosebit la seniori, încheiat cu medalia de argint pe ţară! Sâmbătă, echipa pregătită de Cristian Cojocaru şi Nicolae Radu Mocanu s-a luptat în capitală pentru titlul de campioană în Divizia A, contra experimentatei formaţii Griviţa Bucureşti, campioana en-titre. Aceasta şi-a păstrat titlul, însă greu, scor 12-10, după ce Tomitanii au condus cu 10-0 la pauză!

Punctele formaţiei de pe litoral au fost reuşite de Mădălin Mihalache (eseu), Dragoş Burlacu (lovitură de pedeapsă) şi Tiberiu Oţelea (transformare). Tomitanii au început meciul în formula: Andrei Portariu, Adrian Ţală, Robert Băbănău, Teodor Andrei, Elvin Isleam, Gabriel Ciorbac, Alexandru Alexe, Andrei Chiru, Mădălin Mihalache, Tiberiu Oţelea, Ionuţ Vătafu, Ştefan Cucoş, Cosmin Glodeanu, Adrian Părăleşte şi Dragoş Burlacu. Au mai jucat Cristian Lolea, Enghin Sali, Victor Galanton, Daniel Rusu şi Alexandru Badea.

Cu inima împăcată

„Aflaţi la prima participare într-un campionat de seniori, copiii au avut o evoluţie deosebită în Divizia A. Suntem mulţumiţi de evoluţia lor. Am întâlnit în finală campioana de anul trecut, o echipă matură, cu oameni care au jucat în Superligă, iar unii au fost participanţi şi la Cupe Mondiale. Nu este un capăt de ţară că nu am ieşit campioni. Am făcut un meci bun. De şapte ani, scriem an de an câte o pagină în istoria rugby-ului juvenil, iar acum am început etapa de seniorat cu acest titlu de vicecampioni în Divizia A. Ne prezentăm din nou cu fruntea sus în faţa constănţenilor şi cu inima împăcată că ne-am făcut datoria şi în sezonul 2016/2017: locul doi la seniori şi la Under-20, locul trei la Under-19, locul 1 în Under-17, ultimele două - întreceri de rugby în zece, iar mâine (n.r. ieri) încercăm să ne calificăm la turneul final (în primele opt echipe ale României) şi la U-18, având meci decisiv la Constanţa tot cu Griviţa Bucureşti“, a declarat Cristian Cojocaru.

Galeria, la datorie

Finala mare s-a jucat în Complexul Arcul de Triumf, în faţa a câtorva sute de spectatori, între care s-au aflat şi aproximativ 40 de constănţeni, galeria Tomitanilor, formată din familiile şi apropiaţii jucătorilor, dar şi rugbyşti de la echipa de veterani Rechinii Constanţa. Medaliile de bronz în Divizia A i-au revenit echipei Sportul Studențesc, care, tot sâmbătă, a învins cu 55-10 în finala mică CSM Sibiu.

Jocul s-a schimbat după pauză

Cristian Cojocaru a subliniat că, în prima repriză a finalei mari cu Griviţa, pe care a încheiat-o în avantaj, Tomitanii a dominat categoric, după care, în partea secundă, „simţind, poate, că pierd meciul printre degete şi că nu-şi pot atinge obiectivul prin joc, adversarii au început să-i lovească pe copii. Cosmin Glodeanu are o măsea scoasă, Adrian Părăleşte - nasul spart şi un dinte dislocat, iar Andrei Portariu, un hematom foarte mare pe cap. Aceasta a fost arma bucureştenilor de descurajare a acestor copii“. Cu excepţia lui Cosmin Glodeanu (născut în 1996), ceilalţi Tomitani au fost toţi juniori, iar, după acest ultim meci din Divizia A, cei născuţi în 1997 au trecut şi ei la seniorat.

Sacrificiul lui Cosmin Glodeanu

În meciul de sâmbătă, Cosmin Glodeanu a dat încă o dovadă a ambiţiei sale şi a modului în care priveşte jocul de rugby şi clubul Tomitanii, evoluând tot meciul, în ciuda faptului că venea după o fractură de antebraţ şi se antrenase doar două zile înaintea finalei, după o pauză de zece zile! „Cosmin Glodeanu s-a accidentat în meciul cu CSM Sibiu, acum două săptămâni. A stat zece zile, marţi şi-a scos atela gipsată, miercuri a început alergările, joi şi vineri a făcut antrenament, iar sâmbătă, deşi mai avea dureri, a jucat 80 de minute. Aceasta a fost dorinţa copilului şi recompensa pe care i-a oferit-o clubului prin disponibilitatea sa“, a spus Cristian Cojocaru.

L-au ajutat să treacă peste perioada neagră

Fost căpitan al echipei naţionale a României la categoria de vârstă 1996, Cosmin Glodeanu a avut ghinionul unei accidentări la spate, care s-a agravat, rugbystul ajungând în punctul în care nu a mai putut juca. Tratamentele medicale pe care le-a efectuat nu au rezolvat problema medicală, calvarul sportivului prelungindu-se. Cunoscându-l foarte bine pe Cosmin (de la lotul naţional), Cristian Cojocaru, a decis împreună cu managerul sportiv al clubului Tomitanii, Răzvan Bota, să-l aducă la echipă şi să-l ajute să treacă peste perioada neagră din viaţa şi din cariera sa. Astfel că, o lungă perioadă, Cosmin a beneficiat la Constanţa de cazare, masă şi de un program complex de recuperare, scopul fiind unul singur: revenirea rugbystului la pregătire şi pe teren. Iar toate eforturile au dat roade, Cosmin jucând din nou.

La U-18, s-au calificat la turneul final

Un nou duel Tomitanii - Griviţa a avut loc ieri, la Constanţa, în ultima etapă, a zecea, a sezonului regulat din competiţia Under-18, seria Muntenia. Tomitanii erau pe trei în clasament, cu 19 puncte, iar Griviţa, pe patru, cu 18 puncte, ambele echipe disputându-şi ultima poziţie de pe podium, care ducea la turneul final. Gazdele s-au impus cu 27-0 (12-0) şi şi-au îndeplinit obiectivul, accederea în primele opt echipe ale ţării. „Copiii i-au răzbunat pe cei din Divizia A. Am dominat tot meciul, impunându-ne fără probleme“, a declarat Cristian Cojocaru. Turneul final se va disputa în perioada 13 - 20 iunie.

Sursa foto: Facebook (Cristian Cojocaru)

Citeşte şi:

Calvarul rugbyst-ului Cosmin Glodeanu s-a încheiat: După aproape trei ani, s-a putut pregăti din nou. A alergat 16 kilometri! (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii