Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucătorii de la Farul, ameninţaţi cu sancţiuni financiare

ro

19 Oct, 2012 01:00 1916 Marime text
Baschet.jpgÎnfrângerea de pe teren propriu din partida de campionat cu Timba Timişoara a învolburat apele la Baschet Club Farul. Echipa constănţeană a pierdut cu 56-83 în faţa unei nou-promovare, ca şi ea, pe care o învinsese însă în partidele precedente.

În cele trei etape scurse din Liga Naţională, Farul a strâns trei înfrângeri, iar în runda viitoare va avea un nou meci greu, cu CSS Giurgiu, în deplasare.

„Am pierdut într-o manieră la care nu mă aşteptam. Au fost jucători pe care mă bazam, care trebuia să înscrie mai mult şi nu au făcut-o. Poate nu asta e valoarea lor, poate a fost un accident. Avem mult de lucru. Timba a făcut un meci superb, noi am jucat foarte slab. Trebuie să lucrăm la partea colectivă, la cea tactică. Vom avea rezultate când vom înţelege că prestaţiile individuale trebuie să se subjuge celei colective", a declarat antrenorul Costel Cernat.

Tehnicianul Farului a remarcat eficienţa foarte scăzută a elevilor săi în ce priveşte aruncările de la distanţă şi de la semi-distanţă, capitol la care oaspeţii au excelat. „Timba a punctat foarte mult din aceste poziţii, noi n-am băgat-o în coş. Aşa e în baschet, se mai întâmplă. Am avut o eficienţă foarte scăzută la aceste aruncări. În prima repriză, ei au aruncat de 14 ori de la trei puncte, noi de patru", a mai spus antrenorul.

În condiţiile în care, până în decembrie, lotul nu poate fi îmbunătăţit, prin transferări, Cernat se bazează tot pe aceşti baschetbalişti, sperând la îmbunătăţirea jocului. „Aceasta e formaţia, aceştia sunt jucătorii. Nu putem transfera nimic până în decembrie. Eu mă bazez însă pe faptul că ei se vor mobiliza şi vor forma o echipă, aşa cum n-au arătat cu Timba. La Giurgiu va fi foarte greu, au cinci jucători americani în teren, cum a avut şi Timişoara. Giurgiu a pierdut doar un meci. Ne vom bate, vrem să ne facem datoria. Sper să reuşim o partidă mai bună", a punctat Costel Cernat.

„O să-i tai la bani până când o iau pe apă singuri"

Preşedintele clubului, Petrică Munteanu, a fost mult mai acid când a analizat evoluţia Farului din confruntarea cu Timba, ameninţând că asupra jucătorilor se pot abate şi sancţiuni financiare. Oricum, lotul va fi remaniat, posibil şi până iarnă.

„Am pierdut pentru că nu vor să asculte de ce le spune antrenorul, nu se mişcă. Trebuie altă soluţie, iar aceasta e la îndemână, să-i tai la bani până când o iau pe apă singuri. Altceva nu pot să fac la ora asta. Când aruncau la coş, de la adversari erau trei pe coş, de la noi niciunul. O să iau măsurile care sunt de luat, pentru că avem şi un contract, şi un regulament de ordine inferioară. Ştiu pe scris ce trebuie să facă, pe vorbe le-a spus antrenorul, le-am spus şi eu. Ori nu au capacitatea să înţeleagă, ceea ce ar fi o problemă, deşi eu nu cred aşa ceva, ori e altceva. Şi atunci vom vedea şi alte metode. O să le încercăm pe toate. În iarnă, ne gândim la transferuri, în limita banilor. Decât să-i ţin pe unii de pomană şi să stea pe bancă degeaba, mai bine renunţăm la ei, poate şi până în iarnă. Mai bine stăm în opt inşi, dar buni, care să joace", a spus preşedintele BC Farul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii