Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucătorii au început să plece de la FC Farul. Cine mai rămâne după amicalul cu CS Năvodari?

ro

30 Jul, 2016 00:00 7511 Marime text
Situaţia tragică în care se află FC Farul nu are darul de a-i mai ţine la echipă pe mulţi dintre jucătorii cu care a început pregătirea antrenorul Ion Barbu. Acesta s-a înhămat la muncă deşi nu mai are contract, iar până acum, de la începerea pregătirii, a făcut muncă voluntară.

Nesiguranţa vecină cu falimentul în care se zbate clubul, condiţiile de pregătire şi de la baza sportivă nedemne de o echipă care poartă numele FC Farul, faptul că nu a discutat nimeni cu ei despre situaţia clubului (iar acum nici nu mai are cine, după ce preşedintele executiv Auraş Braşoveanu şi directorul sportiv Cosmin Şişcu au părăsit echipa) şi faptul că nu se pot încheia noi transferuri (din acest motiv alegându-se varianta înscrierii în Liga a 3-a, unde pot evolua jucători amatori), au umplut paharul răbdării multora dintre fotbaliştii aflaţi în prezent la Farul.

Pleacă şi bucătăresele? 

Doi dintre tinerii promiţători, portarul Iulian Dinu şi fundaşul central Tudor Ţăranu, au plecat în această săptămână, iar ieri s-a despărţit de echipă şi fundaşul stânga Cătălin Stan. Astăzi, după meciul amical cu CS Năvodari, va pleca şi mijlocaşul dreapta Dani Popa, dar se pare că şi alţi jucători. Astfel că, de luni, antrenorul Ion Barbu s-ar putea vedea în situaţia ingrată de a nu mai avea nici lot la dispoziţie. Jucătorii se gândesc să plece în masă întrucât se pare că ar urma să fie probleme şi cu masa, prin părăsirea clubului, aşa cum se aude, şi de către bucătărese! La club nu mai erau oricum nici doctor, nici maseur, iar de curând a renunţat şi al doilea antrenor, Gică Mina, care, ca şi Barbu, nu mai avea nici el contract, de la finele lunii iunie. S-a ajuns în situaţia incredibilă ca, la multe antrenamente şi meciuri amicale, suporterii să fie cei care le-au cumpărat şi le-au adus jucătorilor apă plată să bea!  

„Nu ştiu pe cine voi mai avea de luni”

„De astăzi (n.r. ieri), au început să plece şi băieţii, au văzut care e situaţia. De mâine (n.r. astăzi), după meci, probabil că vor pleca şi alţii. Nu ştiu pe cine voi mai avea de luni. Eu am tot încercat. De o lună, mă chinui să fac o echipă, dar nu a stat nimeni de vorbă cu ei. Nu pot să-i ţin nici eu. Le-am spus să mai stea cine vrea pentru amical, dacă tot l-am fixat”, a declarat Ion Barbu. FC Farul dispută sâmbătă, 30 iulie, de la ora 10.30, o nouă partidă de verificare, întâlnind pe teren propriu formaţia CS Năvodari. Promovată în această vară în Liga a IV-a, adversara „marinarilor“ este antrenată de Constantin Funda (una dintre gloriile Farului) şi de Florin Adam. Până acum în această vară, FC Farul a mai disputat trei meciuri amicale: 3-0 cu ACS Performer Constanţa, 3-2 cu Axiopolis Cernavodă şi 7-2 cu Sparta Techirghiol.  

Datorii mai mari?

Suporterii FC Farul nu susţin varianta ca la Constanţa să joace, în Liga a 2-a, o echipă născută din colaborarea cu ACS Berceni, aşa cum a propus Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director al FC Farul. În această situaţie, fanii s-au gândit să preia ei clubul de la Nedelcu şi să încerce să-l salveze apoi, prin stingerea datoriilor, cu ajutorul mai multor oameni cu bani. Se pare însă că fanii nu au ajuns la un acord cu Giani privind cedarea clubului către ei, iar unele zvonuri vorbesc de faptul că, de fapt, datoriile clubului nu ar fi de 700.000 de euro, ci mai mari!    

„Am decis să mergem pe un drum corect”

Ajungându-se în acest punct mort, suporterii merg din nou pe varianta unei echipe a lor, pe care să o înfiinţeze şi să o înscrie într-un campionat al judeţului Constanţa. „Noi toţi am decis să mergem pe un drum corect. Înființarea unei echipe a tuturor suporterilor farişti. Zilele următoare, se va da un comunicat de către conducătorii noului club. Eu nu mă număr printre ei, dar sunt un girant al lor. Am încredere deplină în ei! Clubul Suporterilor va participa la licitaţia în care se vor vinde sigla, palmaresul şi culorile FC Farul. Asta este singurul scop al întregii acţiuni!”, a explicat, pe Facebook, Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut fan constănţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii