Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucătoarea din Constanţa sprintează spre locul 2 mondial Simona Halep şi Serena Williams joacă în semifinale la Miami

ro

03 Apr, 2015 00:00 1641 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, este irezistibilă la turneul de la Miami, unde s-a calificat în semifinale. În sferturi, tenismena de 23 de ani, aflată pe locul 3 mondial şi cap de serie numărul 3, a eliminat-o pe americanca Sloane Stephens (45 WTA), scorul fiind 6-1, 7-5. 
 
Înaintea acestei partide, Stephens (22 de ani) nu cedase niciun set la Miami, însă povestea ei s-a sfârşit în faţa Simonei. Pentru acest succes, constănţeanca va primi 220.230 de dolari şi 390 de puncte WTA. În semifinale, Halep o va întâlni pe Serena Williams, liderul mondial şi principala favorită la Miami. Americanca a ajuns în penultimul act după ce a învins-o pe Sabine Lisicki (Germania, 21 WTA şi cap de serie numărul 27) cu scorul de 7-6, 1-6, 6-3. A fost a 700-a victorie din cariera Serenei.
 
Marele meci mare Halep - Williams se joacă astăzi, de la ora 4.00, şi este aşteptat cu nerăbdare de ambele adversare. Scorul întâlnirilor directe este 4-2 în favoarea Serenei. Ultima partidă, cea din semifinalele turneului de la Indian Wells, i-a revenit Simonei, după ce Williams a declarat forfait, acuzând o accidentare la genunchi. „Am fost dezamăgită că nu am putut disputa acel meci, dar nu aveam cum. Acum însă abia aştept partida“, a declarat Serena.
 
Dacă va trece de liderul mondial iar apoi va câştiga şi turneul, Simona Halep va urca pe locul doi mondial, depăşind-o pe rusoaica Maria Şarapova, eliminată în turul secund la Miami. Totodată, cu victoria finală din acest turneu, Simona va deveni a treia tenismenă, după Steffi Graf şi Kim Clijsters, care câştigă una după alta întrecerile de la Indian Wells şi Miami. „Sunt mulţumită de tenisul pe care l-am practicat în meciul cu Sloane Stephens. Am jucat rapid şi mă bucur că am câştigat. Urmează partida cu liderul mondial, în care nu am nimic de pierdut. Cred în şansa mea şi, aşa cum am câştigat meciul de la Turneul Campioanelor, aşa o pot face şi acum“, a spus Halep.

Horia Tecău, eliminat în sferturi

La Miami, constănţeanul Horia Tecău s-a oprit în sferturile de finală ale probei de dublu masculin, unde a evoluat alături de olandezul Jean-Julien Rojer. Cei doi au alcătuit cuplul cap de serie numărul patru, iar în partida pentru calificarea în semifinale au pierdut, după o oră de joc, cu 3-6, 4-6, în faţa perechii John Isner / Sam Querrey (ambii, din SUA). Turneul de la Miami este dotat cu premii totale de 5.381.235 de dolari, iar pentru calificarea în sferturi, Tecău şi Rojer vor primi 36.770 de dolari şi 180 de puncte ATP.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii