Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joacă fotbal 5 la 5 la Constanţa şi îl poţi întâlni pe Neymar, în Brazilia!

ro

16 Mar, 2017 16:35 2154 Marime text
Constanţa va găzdui, pe 27 mai, una dintre cele şapte etape locale de calificare din România pentru turneul global Neymar Jr’s Five. Se alcătuiesc echipe locale, care joacă apoi în finala naţională. Cea mai bună formaţie va reprezenta România la finala mondială din Brazilia, din luna iulie, având şansa să-l întâlnească pe fotbalistul de la FC Barcelona Neymar, cel care a pus bazele proiectului.
 
În acest turneu, există o regulă inedită: când o formaţie marchează un gol, adversara pierde un jucător. Astfel, jocul devine foarte tehnic, dar și foarte tactic. Mai ales că trebuie să-ți surclasezi adversarii în mai puțin de 10 minute pentru a câștiga meciul.
 
Anul trecut, competiția a debutat fulminant, cu peste 65 de mii de participanți din 47 de țări, printre care și România, luptând pentru titlul celui mai mare turneu de fotbal 5-la-5 din lume. În ţară, peste 200 echipe și-au pus în joc talentul si abilităţile tehnice în etapele locale de calificare. În final, echipa Hau că Bau din Tîrgu Mureș a triumfat şi a reprezentat țara noastră în finala din Brazilia, disputată la Instituto Projeto Neymar Jr. din Praia Grande.
 
În 2017, Neymar Jr’s Five revine în forţă: cu mai multe ţări participante, 53 la număr, şi cu o schimbare în regulament care va permite şi mai multor jucători să participe. Turneul este deschis echipelor formate din cinci, șase sau șapte jucători, inclusiv rezerve, cu vârsta între 16 și 25 de ani. Noutatea din acest an este faptul că doi dintre componenţii echipei pot depăși vârsta de 25 de ani.
 
Cele 7 etape locale de calificare sunt: București (1 aprilie), Craiova (8 aprilie), Timișoara (22 aprilie), Tîrgu Mureș (29 aprilie), Cluj-Napoca (6 mai), Iași (13 mai) și Constanța (27 mai). O a opta etapă va avea loc peste Prut, la Chişinau, pe 20 mai. Înscrierea în turneu se face pe neymarjrfive.com. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii