Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jackie Robinson Day, în premieră la Constanţa România şi SUA se înfruntă într-un meci special de baseball

ro

05 Apr, 2017 00:00 2410 Marime text
Stadionul „Portul“ din Constanţa va găzdui în curând, pe 15 aprilie, un meci special de baseball, în care se vor înfrunta, în premieră, amical, echipa naţională a României şi selecţionata militarilor americani aflaţi în ţara noastră.
 
Acţiunea începe la ora 11.00, iar intrarea publicului este liberă. Proiectul, Jackie Robinson Trophy, este realizat cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti şi al Federaţiei Române de Baseball şi Softball.
 
„Adevărat sport naţional al Americii, baseball-ul se joacă în România de 27 de ani, iar din acest an a devenit sport olimpic. Confruntarea amicală dintre echipa naţională a României şi cea formată din militarii americani aflaţi la baza Mihail Kogălniceanu marchează împlinirea a 70 de ani de la acceptarea în liga americană de baseball (Major League Baseball) a primului jucător de culoare. Jackie Robinson a devenit un simbol al egalităţii, corectitudinii, dreptăţii şi fair-play-ului. «Numărul 42» a debutat pentru Brooklyn Dodgers, în 1947, iar data de 15 aprilie este Jackie Robinson Day“, se arată în prezentarea evenimentului de la Constanţa.

„Sezonul de baseball începe în România! Jackie Robinson Trophy - un meci special, între naţionala României de baseball şi o selecţionată a militarilor americani din România. Promovăm baseball-ul împreună!“, este mesajul de pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Baseball şi Softball.

 
În afară de Jackie Robinson Trophy, la Constanţa va mai avea loc în acest an o acţiune de baseball, o pregătire centralizată a loturilor naţionale Under-13 şi Under-14, care se va desfăşura în perioada 31 iulie - 6 august.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Baseball şi Softball)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii