Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invinsi de o echipa de pusti

ro

08 Jan, 2010 04:34 1273 Marime text
cvmtomis.jpgCel mai tânăr jucător al sârbilor, Uros Kovacevic, născut în 1993, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai meciului

După ce sezonul trecut s-au clasat pe locul 3, campioana României Club Volei Municipal Tomis are şanse mari să fie eliminată încă din şaisprezecimile GM Capital Challenge Cup, după ce a fost învinsă, pe teren propriu, de sârbii de la Ribnica Kraljevo, cu scorul de 1 - 3.

Vremurile când trupa lui Stelio de Rocco defila în campionat şi avea rezultate foarte bune şi în cupele europene par din ce în ce mai îndepărtate, iar viitorul echipei este din ce în ce mai cenuşiu. Deşi debutul sezonului părea promiţător pentru CVM Tomis, odată cu câştigarea Cupei României, oprirea robinetului cu bani pentru bugetul clubului s-a resimţit puţin mai târziu, când mai mulţi jucători importanţi au părăsit echipa nemulţumiţi de reducerea salariilor fiind înlocuiţi de alţi voleibalişti de valoare îndoielnică. Acest lucru s-a răsfrânt în jocul şi rezultatele Tomisului, „reuşind" două contraperformanţe în campionat (0-3, cu Remat Zalău şi Dinamo Bucureşti) şi una în Cupa CEV (0-4 / 12-15 „în setul de aur" - la Montpellier, după ce la Constanţa reuşea să se impună cu 3-0). Miercuri seară, în primul meci al lui Began şi compania, după ce conducerea a decis reducerea salariilor cu 50%, Tomisul a mai primit o lovitură. Formaţia Ribnica Kraljevo a reuşit să facă un pas mare spre calificarea în optimile GM Capital Challenge Cup, impunându-se la Sala Sporturilor, cu scorul de 3-1. Echipa cu o medie de vârstă undeva la 22 de ani nu s-a lăsat intimidată de experienţa superioară a constănţenilor şi a dominat partida, în special pe finalul meciului. Dacă oaspeţii au evoluat în unele momente chiar foarte bine, constănţenii au avut unul dintre cele mai proaste jocuri din ultimii ani, Tănăsescu reuşind preluări bune cât să le numeri pe degete iar blocajul a fost aproape inexistent. Singurele momente în care formaţia de pe litoral a semănat cu o echipă de volei a fost pe atacurile noii achiziţii, Dragan Svetozarevic, cel care a reuşit cele mai multe puncte pentru constănţeni. În schimb, la formaţia din Serbia, unul dintre cei mai buni jucători a fost chiar cel mai tânăr jucător, Uros Kovacevic (fratele lui Nikola Kovacevic, titular la naţionala de seniori), în vârstă de numai 16 ani. De altfel, la Ribnica a mai evoluat un jucător de 16 ani (Alexa Brdovic), unul de 20 (Ivan Borovnjak) şi doi de 21 (Pedrag Bicanin şi Nemanja Bozic). După meci preşedintele clubului Sorin Strutinsky a criticat evoluţia jucătorilor săi, precizând că aşteaptă ca tehnicianul Stelio de Rocco să ia o „decizie demnă" după acest eşec. „Nu pot să spun decât că jucătorilor mei ar trebui să le fie ruşine. Nu au plăcerea de a juca volei, ceea ce tinerii voleibalişti sârbi au demonstrat că au cu prisosinţă. Aştept o decizie demnă a antrenorului De Rocco". Returul din Serbia se va disputa pe 14 ianuarie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii