Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Dinu - „Suntem ca un bolnav de cancer” Învinsă la Constanţa, Farul cade spre baraj

ro

11 Apr, 2015 00:00 2651 Marime text
FC Farul a pierdut şi meciul de ieri, de pe teren propriu, cu ACS Berceni, şi a ajuns pe ultimul loc în turneul play-out al Ligii a II-a. Dacă nu vor depăşi această poziţie până la final, „marinarii” vor trebui să susţină o întâlnire de baraj pentru a nu retrograda în Liga a III-a.

Agonia Farului continuă, constănţenii pierzând şi partida foarte importantă cu ACS Berceni, din runda secundă a play-out-ului. La Constanţa s-au înfruntat ultimele două clasate, iar succesul cu 1-0 al oaspeţilor (Epaminonda Nicu 70) a dus la rocada dintre cele două formaţii, „marinarii” preluând lanterna roşie. La scorul de 0-0, în minutul 39 al primei reprize, Farul a ratat o lovitură de la 11 m, prin Ochia. FC Farul (antrenor, Marian Dinu) a jucat cu: I. Dinu - Băjan, Buzea (41 D. Ciobanu), Fl. Pătraşcu (cpt.), Giurgiu - Cioinac (72 Pâslaru), Ochia - Al. Grigoraş, M. Jianu, Szalkai (79 Vieru) - M. Enciu. ACS Berceni (antrenor, Adrian Mihalcea) i-a avut în teren pe: I. Popescu - Dobrosavlevici, E. Nicu (cpt.), M. Popescu, C. Mihai (79 Sandu) - Scărlătescu (59 Lemac), Pivniceru, G. Damian, Jugaru (55 Ghinea) - A. Nistor, R. Văduva.

„Nu ştiu ce soluţii s-ar mai putea găsi în această situaţie”

„Este o înfrângere grea pentru noi, după un meci slab al băieţilor. Câteva situaţii de gol şi un penalty ratat e mult prea puţin pentru a putea câştiga o partidă. Se poate ca jucătorii să fi şi căzut psihic după ratarea penalty-ului, dar într-un meci sunt momente peste care trebuie să treci. Ne-a lipsit limpezimea. Toată săptămâna am discutat (şi am făcut-o şi la pregătirea jocului) ca să pună mingea jos şi să paseze. În prima repriză, au încercat mai mereu minge lungă, după care mergeau (nu ieşeau) foarte greu la susţinere. Au încercat cu mijloacele pe care le-au avut la îndemână, iar acestea n-au fost cele potrivite”, a declarat Marian Dinu. Acesta spune că Farul se află într-o situaţie din ce în ce mai grea, dar că, în acest moment, nu trebuie căutaţi vinovaţii. „Cu toţii suntem vinovaţi pentru ce se întâmplă la echipă. Ar trebui căutate soluţiile salvatoare, însă nu ştiu ce soluţie s-ar mai putea găsi în această situaţie. Suntem ca un bolnav de cancer şi aşteptăm să intrăm în metastază, ca să putem fi ajutaţi”, a arătat Dinu.

„Nici nu mai vor să intre pe stadion”

Întrebat dacă jucătorii se vor mai întoarce la echipă după Paşti, principalul Farului a răspuns: „Nu ştiu, dar 99% dintre ei nici nu mai vor să intre pe stadion. Nu-i pot reproşa nimănui că nu şi-a dorit, dar atât pot în momentul de faţă. Eu stau zi de zi cu ei şi îi simt foarte bine. Nu trebuie condamnaţi. E o situaţie care s-a perpetuat de luni întregi, iar acum s-a acutizat. E o stare peste care vrei să treci, dar nu poţi”. Marian Dinu a remarcat că, după înfrângerea de ieri, nu a venit nimeni lângă echipă. „La momentele grele, trebuie să ai pe cineva lângă tine, iar acum nu e nimeni. Probabil că sunt supăraţi, dar supărare mai mare ca a noastră nu cred că încearcă pe nimeni în aceste momente. Sunt sceptic că se va rezolva problema de la echipă. Dacă vrei să ajuţi pe cineva, o faci atunci când are nevoie, nu pe 20 aprilie. Va fi prea târziu, nu ştiu dacă mai are pe cine să ajute atunci”, a arătat Dinu.

„În proporţie mare, se vede salvarea”

Tehnicianul oaspeţilor, Adrian Mihalcea, a remarcat valoarea celor trei puncte obţinute la Constanţa de ACS Berceni. „O victorie de şase puncte, clar. Ştiam că, dacă reuşim să câştigăm aici, se vede salvarea de la retrogradare (nu în totalitate, dar într-o proporţie destul de mare). Mai sunt patru etape şi încercăm să câştigăm fiecare meci, pentru că avem primă şi jucăm pentru bani. Dacă la alte echipe sunt probleme, la noi e bine din acest punct de vedere. Am trecut peste momentele dificile în care nu reuşeam să câştigăm şi am depăşit şi perioada de cunoaştere dintre noi. Toate au dus la aceste ultime două rezultate foarte bune. Azi (n.r. ieri), a fost un joc destul de urât ochiului, dar noi suntem pragmatici. Eu vreau să câştig, nu mă interesează cum. Asta e deviza mea”, a punctat Mihalcea.

Farul e la trei puncte sub penultimul loc

În celălalt meci din ieri din play-out, CS Baloteşti a câştigat meciul de pe teren propriu cu FCM Dorohoi, prin golul lui Made, din minutul 71. După două runde scurse din play-out, clasamentul arată astfel: 1. Baloteşti - 32p, 2. Dorohoi - 25p, 3. Berceni - 25p, 4. Farul - 22p. Primele trei clasate se salvează, iar echipa de pe ultimul loc va disputa baraj pentru evitarea retrogradării cu ultima clasată din cealaltă serie. În etapa următoare, pe 18 aprilie, Farul va juca în deplasare cu FCM Dorohoi, iar ACS Berceni va primi vizita echipei CS Baloteşti.

Sursa foto: Facebook (Photo Emotion)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii