Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intariri serioase pentru Cupa CEV

ro

04 Jul, 2009 03:01 1069 Marime text

volei.jpgCristian Zgabercea: „Aveam nevoie de întăriri pentru a avea evoluţii bune în viitoarea ediţie a Cupelor Europene"

După o primă achiziţie importantă în această pauză competiţională, cea a Katarinei Barun, conducerea formaţiei de pe litoral a reuşit să concentreze câteva întăriri pentru viitorul sezon intern, dar şi pentru debutul în Cupa CEV, programat la sfârşitul acestui an. 

Liberoul Marina Vujovic este ultima achiziţie a vicecampioanei României la volei feminin, CS Volei 2004 Tomis Constanţa. Jucătoarea de 25 de ani, născută în Serbia, la Belgrad, a debutat la echipa locală Steaua Roşie, semnând ulterior pentru formaţia eleveţiană Volero Zurich. În ultimul an a jucat în Grecia, la Iraklis Salonic. Are în palmares o Cupă şi un titlu în Elveţia. Martina Konecna, în vârstă de 26 de ani, este o altă achiziţie a clubului constănţean. Voleibalista originară din Slovacia vine de la campioana Austriei, SVS Post Schwechat, şi a semnat cu Tomis pe o perioadă de un an. Pentru prima participare într-o cupă europeană din istoria clubului au mai venit întăriri şi din campionatul spaniol. Astfel, conducerea clubului de la malul mării a reuşit şi achiziţionarea voleibalistei croate Mira Topic. Jucătoarea în vârstă de 26 de ani (1.87 metri, 78 kilograme) a evoluat ultima oară la formaţia CAV Murcia, care a devenit campioană în sezonul recent încheiat. De-a lungul carierei sale, aceasta a mai jucat la echipele OK Kastela (Croaţia), echipa Universităţii Texas, Eczacibasi Istanbul (Turcia), Markopoulo (Grecia), Forly (Italia). Topic a mai evoluat şi în campionatul românesc, la Rapid Bucureşti. La loturile naţionale de juniori, tineret şi seniori ale Croaţiei a adunat peste 120 de prezenţe. Mira Topic este cea de-a doua jucătoare croată care a semnat pentru vicecampioana României, după Katarina Barun, transferată de la CSU Metal Galaţi, care a semnat în această perioadă un contract pe un an cu gruparea de pe litoral. „Aveam nevoie de întăriri pentru evoluţii bune în viitoarea ediţie a Cupelor Europene", a declarat preşedintele CS Volei 2004 Tomis, Cristian Zgabercea. În ceea ce priveşte plecările de la CSV 2004 Tomis, Radostina Chiţigoi a părăsit formaţia constănţeană şi va juca sezonul viitor pentru Dinamo Bucureşti. Decizia Radostinei a fost influenţată şi de faptul că soţul ei, Cristian Chiţigoi, joacă la echipa din Capitală. În schimb, o altă jucătoare de bază a Tomisului, Maja Simanic, a acceptat să mai evolueze la malul mării încă un sezon.

Noul sezon începe pe 10 octombrie

Potrivit site-ului Federaţiei Române de Volei, sezonul 2009 - 2010 al Diviziei A1 va debuta pe data de 10 octombrie. CS Volei 2004 Tomis va întâlni, în meciul de debut, pe teren propriu, chiar pe campioana en-titre, CSU Metal Galaţi. În ceea ce priveşte participarea în Cupele Europene, elevele lui Alekasandar Boskovic vor debuta în Cupa CEV abia la începutul lui decembrie, când vor întâlni echipa din Cipru AEL Limassol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii