Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Înlocuitorul“ lui Sorin Chiţu la FC Farul A jucat în Canada şi la Barcelona, iar acum a sosit la „marinari“ (galerie foto+video)

ro

08 Jul, 2016 00:00 11889 Marime text


Ieri, cu doar trei săptămâni înainte de data iniţială de începere a Ligii a 2-a, FC Farul a pornit pregătirea. La primul antrenament, antrenorii Ion Barbu şi Gică Mina au avut sub comandă 15 jucători, majoritatea tineri 

De voie, de nevoie, date fiind situaţiile financiară şi juridică ale clubului, FC Farul mizează pe tineri. La reunirea de ieri, cel mai în vârstă jucător a avut 26 de ani, iar dintre titularii obişnuiţi din sezonul trecut (care să aibă ceva prezenţe la Liga a 2-a) a participat doar Robert Băjan. În perioada următoare, antrenorii Farului vor testa mai mulţi tineri. Unul dintre ei este şi Edis Mândră, care a spus că a jucat în Canada şi în sectorul juvenil al echipei Barcelona. 


 
„La acest moment, politica Farului este ca media de vârstă să fie de 23, maximum 24 de ani. Se lucrează şi la situaţia financiară a clubului şi sper ca săptămâna viitoare, până pe joi, să fie clară. În clipa de faţă, par să fie motive de optimism din acest punct de vedere. În funcţie de buget, vom fixa şi obiectivul“, a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul.
 
„A fost o reunire oarecum tristă, pentru că suntem în întârziere cu pregătirea, campionatul urmând a începe în trei săptămâni. Trebuie să ne gândim bine cum încărcăm jucătorii din punct de vedere fizic, ca să putem descărca până la începutul sezonului. Acum avem preponderent tineri în lot, dar vom avea nevoie şi de fotbalişti cu experienţă. Probabil că vor veni şi dintre aceştia, în săptămâna următoare. Sper ca în puţinul timp care mai e până la începerea campionatului, situaţia clubului să se regleze. În acest moment, obiectivul Farului este să existe. Încă persistă nesiguranţa, dar am înţeles că ar fi semnale îmbucurătoare în ce priveşte viitorul“, a spus şi Ion Barbu.

Jucători născuţi între 1990 şi 1998



Lotul prezent la reunire a fost următorul: Iulian Dinu (născut în anul 1998, portar), Robert Băjan (1995, fundaş dreapta sau mijlocaş dreapta), Bogdan Meleandră (1996, fundaş dreapta), Claudiu Popa (1995, fundaş dreapta sau fundaş stânga), Tudor Ţăranu (1998, fundaş central), Andrei Benghea (1997, fundaş stânga sau fundaş central), Cătălin Stan (1990, fundaş stânga sau mijlocaş stânga), Cezar Beşleagă (1996, mijlocaş stânga sau dreapta), Alexandru Matei (1998, mijlocaş central, stânga sau dreapta), Dani Popa (1992, mijlocaş stânga, dreapta sau atacant), Mihai Vlăescu (1998, mijlocaş central), Robert Moldoveanu (1998, mijlocaş central sau dreapta), Edis Mândră (1998, mijlocaş central, stânga sau dreapta), Mihai Zugravu (1997, mijlocaş central, atacant) şi Ionuţ Toma (1995, atacant sau mijlocaş dreapta).

„Nu ştiu multe lucruri despre Farul”



Dani Popa a mai fost la FC Farul, iar ultima dată a jucat la Slatina. Cătălin Stan vine de la Mioveni, iar Ionuţ Toma, de la Portul Constanţa. Edis Mândră a spus: „M-am născut în Constanţa, dar la opt luni am plecat în Canada cu familia, unde, peste ani, am jucat şi fotbal. Ulterior, am evoluat doi ani şi în Spania, în sectorul juvenil al echipei Barcelona. Nu ştiu multe lucruri despre Farul, e a doua sau a treia oară când vin în România. Ştiu doar că Hagi a jucat la această echipă. Am venit la Farul să mă antrenez bine, să joc bine şi să devin titular. Sper ca echipa să joace bine, iar, dacă se poate, să ajungă şi în Liga 1“. Tânărul a primit echipamentul de antrenament care i-a aparţinut atacantului Sorin Chiţu, lângă emblema Farului de pe tricou fiind scris „Chiţu 9”.

Pătraşcu, doar în civil



„Am auzit că Edis Mândră a jucat doi ani la juniorii Barcelonei. Îl vom vedea, iar dacă va confirma, va rămâne, dacă nu, asta e viaţa“, a spus Ion Barbu. Restul jucătorilor de la reunire sunt cunoscuţi, din curtea Farului, juniori sau foşti juniori. Ieri, a fost prezent la stadion (doar ca „civil“) şi căpitanul din sezonul trecut, Florin Pătraşcu, însă situaţia sa încă nu e clară. „Am vorbit cu Florin, iar el este dispus să continue la Farul, dar numai după ce are o discuţie cu patronul şi cu preşedintele“, a precizat Ion Barbu. Antrenamentul de ieri s-a desfăşurat pe stadionul „Farul“, ale cărui tribune sunt tot mai acaparate de buruieni şi bălării, unele ajunse la dimensiuni impresionante. 

„Campionatul va fi mult mai puternic“ 


 

„Cu lotul din acest moment, unul care să fie format numai din tineri, nu pot spune că nu putem supravieţui în Liga a 2-a, dar este foarte greu. E nevoie şi de jucători cu experienţă, întrucât campionatul va fi mult mai puternic decât anul trecut. E o singură serie, iar lucrurile vor sta altfel. Săptămâna aceasta, vom avea la pregătire mai mulţi tineri, iar de luni sperăm să vină şi fotbalişti rutinaţi. Există posibilitatea ca unii dintre cei de sezonul trecut să continue. Vom face antrenamente, dar nu am fixat un program, pentru că încă nu este nimic clar. Încă nu ştim nici dacă vom merge undeva în stagiu centralizat“, a mai spus Ion Barbu.


Trecerea lui Băjan la Steaua nu s-a concretizat



Dintre jucătorii care s-au pregătit ieri la Farul, Robert Băjan (20 de ani) are cea mai mare experienţă la nivelul Ligii a 2-a!
 

„Aşteptăm un sezon mai bun ca precedentul. Vor veni mulţi jucători în probe, iar obiectivul se va stabili în funcţie de lotul care se va alcătui. Nu cred că ne-am reunit târziu, întrucât am înţeles că startul Ligii a 2-a se va amâna cu o săptămână şi va începe pe 7 august. Trebuia să încep pregătirea cu Steaua, dar nu am mai ajuns acolo, deoarece nu s-a concretizat mutarea. Nu-mi pare rău însă, vor mai veni şi alte şanse. Sunt tânăr şi am tot viitorul în faţă. Trebuie să-mi fac treaba la Farul, să-mi văd de antrenamente şi să fiu cât mai serios“, a declarat Robert Băjan.





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii