Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înfrângerea de la Piatra Neamţ a cântărit mult Handbalistele de la CSU Neptun au avut un sezon cu bune şi cu rele

ro

17 May, 2017 00:00 2027 Marime text
Echipa feminină de handbal CSU Neptun Constanţa a încheiat pe locul şapte evoluţiile din seria A a Diviziei A, ratând, din pricina înfrângerii de la Piatra Neamţ, o clasare superioară
 
Pe finalul campionatului, jucătoarele pregătite de Ionuţ Puşcaşu şi Lăcrămioara Ilie au avut o serie foarte bună, de şase victorii la rând, iar clasarea pe locul patru nu mai părea un obiectiv de neatins. Şirul succeselor consecutive s-a oprit însă la şase, pentru că, în penultima etapă, CSU Neptun a pierdut în deplasare cu HCF Piatra Neamţ, scor 26-31, iar acest eşec a cântărit mult şi i-a barat formaţiei de pe litoral urcarea în clasament. În ciuda victoriei la scor din ultima rundă, 41-23 la Constanţa cu CSU Târgovişte, CSU Neptun a rămas pe şapte în ierarhie.
 
„Ne bucurăm că am încheiat sezonul cu o victorie. Le felicit pe fete pentru întregul campionat, pentru dăruirea şi determinarea lor. Ştiu că au muncit la antrenamente şi au dat totul, chiar dacă au fost şi meciuri mai slabe. A fost un sezon care, la un moment dat, părea reuşit, dar rămân cu un gust amar pentru eşecul de la Piatra Neamţ, care ne-a tras mult în jos. Dacă reuşeam un succes şi sub Pietricica, acum puteam vorbi şi de un loc cinci sau chiar patru. Însă aşa e în sport, câştigi sau pierzi, trebuie să mergi înainte. Ne dorim să ajungem şi în prima ligă, întrucât Constanţa merită şi o echipă de fete în eşalonul de elită, dar să vedem ce va fi. Avem o formaţie tânără şi am crescut-o aşa cum am putut noi. Sunt mulţumit 100% de ele, iar cu puţină atenţie puteam fi mult mai sus. Sunt discuţii pentru achiziţia de jucătoare în vederea sezonului următor. Avem în vedere anumite handbaliste pe care vrem să le aducem la CSU Neptun, însă totul depinde de bugetul pe care îl vom avea alocat pentru aceasta“, a declarat antrenorul Ionuţ Puşcaşu.

„E încă prematur să ne gândim la promovare în stagiunea viitoare“ 

În 26 de meciuri disputate în sezonul 2016/2017 a Diviziei A, formaţia constănţeană a acumulat 45 de puncte, având 15 victorii şi 11 înfrângeri, golaveraj 768-732. Directorul CSU Neptun, Silviu Băiceanu, a spus că e prematur a se pune problema promovării în sezonul viitor. „A fost o victorie la scor-fluviu (n.r. succesul cu CSU Târgovişte), dar nu e ceea ce mă aşteptam. S-au comis foarte multe greşeli, de care am încercat să scăpăm anul acesta, dar nu am reuşit. A fost un sezon cu bune şi cu rele, dar mai bun cu adevărat decât cel precedent. Putea fi însă şi mai bun. Este încă prematur să ne gândim la promovare în stagiunea viitoare. Pe un termen relativ scurt, ne-am dori acest lucru, dar nu ştiu dacă vom putea face acest pas începând cu anul viitor. Avem unele nume de jucătoare în minte în vederea transferării, dar deocamdată nu e nimic concret, semnat“, a precizat Silviu Băiceanu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii