Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incidente la meciul HCM Constanţa - Dunărea Călăraşi Laurenţiu Toma - „Ne înfigem dinţii în ei, murim cu ei de gât“

ro

06 Dec, 2014 00:00 3114 Marime text
Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, a câştigat cu 23-22 (12-10) meciul de ieri, de pe teren propriu, cu Dunărea Călăraşi, din etapa a 14-a (prima a returului) din Liga Naţională. A fost o dispută tensionată, care, în partea secundă, a degenerat. A apărut astfel o încăierare, ce a adus cartonaşe roşii şi eliminări de două minute. Din partea căpitanului HCM-ului, Laurenţiu Toma, au curs acuze în multe direcţii, fiind contestat modul în care este tratată echipa constănţeană pe plan intern.
 
Înaintea meciului, HCM se afla pe locul cinci în clasament, cu 20 de puncte, în vreme ce Dunărea ocupa poziţia a treia, cu 21 de puncte. În plus, în tur, formaţia călărăşeană se impusese cu 32-30 (16-15). În finalul reprizei a doua, pe fondul unei stări tensionate existente în teren, au avut loc incidente, jucătorii ambelor echipe participând la o încăierare. Jocul a fost reluat după o pauză de aproape zece minute, arbitrul arătând trei cartonaşe roşii (două gazdelor - lui Toma şi lui Stănescu -, şi unul oaspeţilor), dar dictând şi două eliminări de două minute (câte una de fiecare parte, de la HCM rămânând pe bancă Humet). Pentru constănțeni au marcat Toma (6 goluri), Humet (5), Stavrositu, Buricea, Cutura și Băican (câte 3).

Căpitanul HCM-ului - „Îşi bat joc de noi”

La final, căpitanul formaţiei constănţene, Laurențiu Toma, a spus, extrem de supărat: „Am realizat o victorie frumoasă, dar nu-mi vine să cred cum îşi bate lumea joc de noi. Mergem la echipa naţională, suntem singurii care aducem puncte pentru România în cupele europene, dar îşi bat joc de noi într-un hal fără de hal. Dacă nu mergem la echipa naţională, suntem acuzaţi că ne trădăm ţara. Dar ei nu se uită la televizor? De ce nu s-a televizat această partidă? Îi pun această întrebare Federaţiei. Am ajuns bătaia de joc a multora. Dar nu ne dăm la o parte, promitem, şi ne vom înfige dinţii în ei, murim cu ei de gât şi tot luăm campionatul. Nu e un avertisment, ci datoria noastră de jucători. Bacăul, Turda ce au făcut în cupele europene? Doar Constanţa are rezultate, iar ei îşi bat joc de noi. Asta e viaţa, aşa este în ţara românească. Se pare că respectul vine mai mult din partea străinilor. Iar celor din România se pare că nu le pasă. Dar nu mor caii când vor câinii”.

Toma - „Dacă e nevoie, jucăm şi unu contra nouă”

Toma este de părere că incidentele de la meciul de ieri au apărut din pricina manierei de arbitraj, care a dezavantaj HCM-ul. „Asta-i viaţa, golănie, jocul lăsat ca să pierdem, vor să retrogradăm, nu ştiu. Totul se datorează manierei de arbitraj. Dintr-o parte e voie să dai cu pumnul, iar dintr-o parte n-ai voie să faci nimic. Nu se ajungea aici dacă arbitrajul era corect. Cred că şi diferenţa de scor era mult mai mare. De atâţia ani se întâmplă chestia asta. Sunt convins că totul e premeditat. Şi-au făcut planul de trei puncte, dar n-a ieşit aşa cum au sperat. Clasamentul e făcut dinainte şi se pare că noi n-aveam loc pe acolo pe sus. Dar o să-i încurcăm în continuare. Dacă e nevoie, jucăm şi trei contra nouă şi unu contra nouă. Să stea toţi cei care vin în linie şi să tragă la poartă, că nouă nu ne e frică de nimeni”, a arătat extrema constănţeană.

Marius Stavrositu - „Meci cu o presiune foarte mare”

Un alt handbalist al echipei gazdă, Marius Stavrositu, a spus: „A fost un meci cu o presiune foarte mare, pe care poate că şi noi l-am luat ca pe unul mai uşor. A fost însă deosebit de greu, aţi văzut reacţia minunatului nostru public. Fanii au venit să ne susţină şi la ora 11.00. Am vizat revanşa, după înfrângerea din tur, şi a fost o zi reuşită totuşi pentru noi, deşi nu am jucat foarte spectaculos. E şi spre finalul anului, s-au adunat şi oboseala, şi problemele de la club, de unde probabil şi faptul că suntem mai nervoşi. Mă bucur că am reuşit totuşi să câştigăm”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii