Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criticile antrenorului lui CSU Neptun, Ion Crăciun „În scurt timp, sportul constănţean se va duce de râpă“

ro

27 Mar, 2015 00:00 3581 Marime text
În ciuda problemelor financiare cu care se confruntă, echipa feminină de handbal CSU Neptun Constanţa a pătruns între cele mai bune patru formaţii din Cupa României şi luptă pentru evitarea retrogradării. Antrenorul principal Ion Crăciun deplânge situaţia de la echipă şi din întreg sportul constănţean.
 
Amânarea alocării banilor de la Consiliul Judeţean Constanţa şi-a arătat efectele negative în cazul vicecampioanei României la rugby, RCJ Farul Constanţa, care s-a retras din Superligă şi a pierdut toţi jucătorii, deveniţi liberi de contract. Probleme sunt însă şi la alte echipe care aşteptau ca aerul finanţarea de la bugetul judeţean. Printre ele se află şi CSU Neptun Cosntanţa.

„Nu sunt în stare să dea o semnătură“

„Nu ştiu ce să spun, să le mulţumesc celor din conducerea Consiliului Judeţean, care nu sunt în stare să dea o semnătură. În Constanţa, în special, şi poate că şi prin România, contractul sportivului e fără valoare, din păcate. Nu poţi să rămâi cu salarii neplătite din Liga a II-a, de unde am promovat noi. Este imposibil. Dacă oamenii nu sunt capabili şi nu sunt în stare să stea pe post acolo, le e frică de o semnătură, e o problemă gravă. Nu ştiu cine i-a speriat, dar se pare că sunt foarte speriaţi. Eu, ca antrenor, care am zilele numărate (pentru că tehnicianul poate fi dat afară oricând), sunt stăpân pe meseria mea.

Dacă se renunţă la mine, îmi găsesc în altă parte. Dar ei de ce nu vor să semneze? Pentru că nu cred că modificarea legii are nevoie de alte norme metodologice. Acum vreau să văd şi eu ce face conducerea clubului, ce pot să întreprindă Consiliile Local şi Judeţean. Şi Consiliul Local ar trebui să ajute sportul, pentru că, cel puţin în perioada aceasta, Mamaia nu are activitate. Am înţeles că, în scurt timp, se va ridica o sală nouă, mai mare, dar nu vor mai fi echipe“, a spus Ion Crăciun.

„De ani întregi sunt cu criza în suflet“

Întrebat dacă CSU Neptun mai poate face performanţă pe burta goală, Ion Crăciun a răspuns: „Eu pot, că sunt învăţat. De ani întregi sunt cu criza în suflet. La Constanţa nu cred că am un an complet plătit. Aşa că am experienţă, dar aceste fete n-au nicio vină. În plus, au şi salarii foarte mici. Am înţeles situaţia, am acceptat-o, dar nu s-a respectat promisiunea că salariile vor fi plătite la timp. În scurt timp, sportul constănţean se va duce de râpă. Îmi pare rău de suporterii care au început să vină lângă echipă. Şi la noi, şi la celelalte sporturi. Sunt foarte multe persoane cu care mă întâlnesc în oraş şi care ne admiră eforturile pe care le facem, aşa, pe burta goală, cum putem şi noi. Dacă echipa asta era ajutată cu încă două - trei jucătoare, nu cred că aveam probleme de o cupă europeană“.

„Mi-e frică de orice“

CSU Neptun s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins la Constanţa Dunărea Brăila cu 18-17 (10-9). Pentru gazde au marcat Enescu - 5 goluri, Iovănescu - 4, Ivan şi Toma - câte 3, Stoian - 2, Tămaş - 1. Celelalte rezultate din sferturi au fost: HCM Rm. Vâlcea - CSM Bucureşti 26-32, SCM Craiova - CSM Cetate Devatrans 36-30 şi HCM Baia Mare - U Cluj 35-23. „O calificare frumoasă, dar s-a văzut că ne-a fost foarte frică. Eram singuri cu poarta goală, portarul plecat într-o parte, iar noi dam pe lângă. Au fost multe asemenea situaţii, care mi-au arătat că, în această situaţie de stres, de tensiune maximă, încă n-avem echipa care să stea în teren. Şi am văzut acest meci şi cu Slobozia.

În apărare, unde n-am avut nevoie de «obiect», ne-am mişcat mai bine. Portăriţa Paula Vişan a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale noastre, îi mulţumesc. Dar în atac, în schimb, pe presiune, nu suntem în stare să jucăm şi ne aşteaptă play-out-ul, unde fiecare joc e foarte greu şi se joacă duminică - miercuri. Mi-e frică şi de accidentări. Mi-e frică de orice. Remarc susţinerea publicului, deşi nu suntem o echipă de primele locuri. Aceşti suporteri minunaţi ar merita însă o astfel de formaţie“, a mai spus Ion Crăciun. CSU Neptun, CSM Bucureşti, SCM Craiova şi HCM Baia Mare au acces în Final Four al Cupei României, turneul urmând a se desfăşura la Baia Mare, pe 25 şi pe 26 aprilie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii