Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În acest weekend Rutierii amatori participă, la Constanţa, la Campionatul Naţional

ro

17 Sep, 2014 00:00 2657 Marime text


Ediţia a doua a Campionatului Naţional de ciclism pe şosea al amatorilor se desfăşoară în acest weekend, sâmbătă şi duminică, pe trasee din judeţul Constanţa şi din staţiunea Mamaia. Evenimentul a fost prefaţat, ieri, de Nicolae Plugaru (preşedintele Federaţiei Române de Ciclism), Victor Bănescu (şeful clubului Bilal 2000 Constanţa) şi Mihai Orzan (reprezentantul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Constanţa).


„Ne bucurăm că am devenit gazde tradiţionale pentru FRC. Va fi un eveniment special şi sperăm ca acesta să adune cât mai mulţi participanţi. Sunt semnale pozitive în acest sens. Vedem din ce în ce mai mulţi ciclişti amatori pe străzile oraşului şi, împreună cu Federaţia, am gândit un cadru oficial pentru aceştia, care să ne poată da o măsură a numărului de potenţiali participanţi la astfel de evenimente. Sper să ne ridicăm la înălţime din punct de vedere organizatoric“, a spus Mihai Orzan.

Înscrierile se fac pe teren, dar şi online

Înscrierile se pot face online, dar şi la punctele de pe teren: vineri, între orele 16.00 şi 20.00, la City Park Mall (ocazie cu care se vor elibera şi kit-urile de participare, care vor conţine apă minerală, energizant, numărul şi cip-ul de concurs) şi cu o oră înainte de start, la faţa locului. Vor concura atât copii, cât şi adulţi (la masculin şi la feminin), în cadrul a 12 categorii de vârstă. Sâmbătă, are loc un fond Agigea (de la borna kilometrului 1) - Negru Vodă şi retur (pe distanţa de 100 km), pornindu-se în cursă la ora 13.30. Duminică dimineaţă este programată proba de contratimp individual, la care pot participa şi copiii, iar după-amiază, un semifond de 40 km (patru ture), traseul fiind în Mamaia. Startul va fi la ora 10.00 (după prezenţa de la ora 9.00 la City Park Mall), respectiv la ora 15.00.

Se vor acorda peste 45 de titluri de campion

„Sperăm ca întrecerea să se desfăşoare normal şi să înregistrăm o participare masivă faţă de ediţia precedentă, când am avut trei sau patru categorii de vârstă. Acum avem 12. Copiii de la 14 la 18 ani vor fi probabil şi o bază de selecţie pentru clubul Bilal 2000. Cred că ochiul de expert al lui Victor Bănescu va reuşi să selecteze doi - trei copii, pe care să-i formeze pentru sezonul 2015. Vom acorda peste 45 de titluri de campion naţional“, a arătat Nicolae Plugaru. 
Clasamentele se întocmesc separat pe fiecare categorie de vârstă, condiţia fiind însă ca la start să se alinieze minimum cinci sportivi. În caz contrar, sportivii de la categoria la care nu se adună acest număr vor fi automat repartizaţi categoriei de vârstă imediat inferioare. În cazul categoriei sub 18 ani, dacă nu se întrunesc cinci sportivi la start, aceştia vor alerga în categoria sportivilor 19 - 29 ani la masculin, respectiv 19 - 39 ani la feminin.  

Victor Bănescu - „Ciclismul a început să fie o forţă“

„Anul trecut, au participat 70 şi ceva de rutieri. Acum cred că numărul lor va fi mai mare. Ciclismul a început să fie o forţă în Constanţa, dar şi în ţară. Iubitorii de bicicletă sunt din ce în ce mai numeroşi. Ne dorim ca această ediţie să fie mult mai bună ca cea de anul trecut“, a declarat Victor Bănescu.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii