Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împreună salvăm sportul constănţean „HCM şi CVM Tomis să se afilieze la Farul, ca ramuri distincte“

ro

25 Apr, 2015 00:00 1974 Marime text
După ce Cristinel Dragomir, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a anunţat că, pe lângă FC Farul, la finanţare va intra şi echipa de handbal feminin CSU Neptun Constanţa, pe pagina de Facebook „Împreună salvăm sportul constănţean“ a fost avansată o posibilă soluţie şi pentru celelalte două cluburi sportive constănţene care se confruntă cu grave probleme financiare, HCM (handbal masculin) şi CVM Tomis (volei masculin)

„Legea nu ne ajută? Cu siguranţă nu ajută cluburile. Toate legile lasă însă loc de portiţe, legale, pentru rezolvarea problemelor! CSU Neptun a primit banii ca entitate - club nou, fără litigii. De ce nu se face la HCM şi CVM acelaşi lucru? Se pot afilia la CS Farul ca ramuri distincte şi astfel să primească finanţare. Soluţia cea mai rapidă şi la îndemână! După acest prim pas, care ar salva cluburile de la desfiinţare, trebuie căutaţi sponsori în mediul privat“, a fost mesajul postat pe reţeaua de socializare.

Nurhan Ali - „Nu aş spune nu“

În ce priveşte posibila soluţie avansată, Nurhan Ali, directorul executiv al HCM Constanţa, a spus: „Dacă ar fi o soluţie de salvare, nu aş spune nu. Eu de mult aveam în cap să propun schimbarea denumirii în HCM Farul, însă evenimentele din ultimii doi - trei ani m-au îndepărtat de această idee. Pe mine nu m-ar deranja o asemenea posibilă variantă, dar bănuiesc că acest lucru s-ar putea face după terminarea actualului sezon. HCM şi-a făcut un nume propriu şi nu ar trebui să dispară din peisajul handbalului constănţean, românesc şi internaţional“.

Serhan Cadâr - „Constituirea unei noi structuri sportive“

Pe de altă parte, Serhan Cadâr, directorul executiv al CVM Tomis, este de părere că, din punct de vedere tehnic, o asemenea soluţie nu e viabilă. „CS Farul este un club departamental, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului. În primul rând, MTS trebuie să-şi creeze secţie de volei. Apoi, trebuie afiliată la Federaţia Română de Volei, după care constituită echipa. Însă consider că, din punct de vedere tehnic, o asemenea variantă nu e viabilă. Dacă ar fi fost investitori privaţi, ar aştepta să mergem la CS Farul ca să ne ajute, nu ar veni de acum? În momentul de faţă, singura variantă oarecum rapidă (dar nu mai devreme de două luni) e constituirea unei noi structuri sportive, în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa ori a Consiliului Local Constanţa“, a arătat Serhan Cadâr. Oficialul CVM Tomis nu ştie ce-i va rezerva viitorul clubului de volei. „E un paradox. Noi nu avem datorii la bugetul de stat şi nici la cel local. Astfel că putem accesa orice sumă pe fonduri nerambursabile, dar ne împiedică litigiul cu Consiliul Judeţean. Pe lângă echipa mare, avem rezultate foarte bune şi cu formaţiile de la sectorul juvenil, fiind calificaţi la turneele finale cu patru grupe. În ultimii doi ani, suntem campioni şi la cei mici. Problema este dacă vom avea bani de participare, astfel că e posibil să nu mergem. E o realitate crudă, dar adevărată“, a mai spus Serhan Cadâr.

Ilie Floroiu - „Echipele trebuie să fie de sine stătătoare“

Nici Ilie Floroiu, directorul CS Farul Constanţa, nu crede că soluţia cu echipele de handbal şi volei ca secţii ale clubului e viabilă. „Acestea sunt lucruri care mă depăşesc, ţin de minister. Însă nu cred că s-ar putea realiza aşa ceva. E greu să le ţii ca secţie. În general, echipele au un statut aparte. Ele trebuie să fie de sine stătătoare, cluburi separate. Ca să trăiască, trebuie bani mulţi“, a arătat fostul mare atlet.

CSU Neptun joacă, azi, în semifinalele Cupei României

La ultima şedinţă CJC, Cristinel Dragomir a spus: „S-a dat anunţul în Monitorul Oficial pentru alocarea sumei de 700.000 de lei pentru susţinerea handbalului de performanţă feminin la nivelul judeţului Constanţa. Echipa CSU Neptun nu este în litigiu cu CJC, ci fosta formaţie, club privat. CSU Neptun e club public. E o grupare nouă, pe care o putem finanţa“. În acest weekend, CSU Neptun Constanţa evoluează, la Baia Mare, în turneul Final Four al Cupei României. Astăzi, de la ora 14.00, în direct la Digi Sport 1, jucătoarele pregătite de Ion Crăciun şi Florin Cazan întâlnesc campioana HCM Baia Mare. Tot astăzi, se joacă şi cealaltă semifinală, SCM Craiova - CSM Bucureşti. Mâine, se dispută finalele: de la ora 14.00 - finala mică, iar de la ora 16.30 - cea mare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii