Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilie Stan, antrenorul FC Farul „În două luni, pot recupera cât au pierdut în trei ani“

ro

25 Mar, 2016 00:00 3125 Marime text
Antrenorul Ilie Stan are procentaj maxim pe banca tehnică a FC Farul, „marinarii“ câştigând (cu golaveraj 9-3!) ultimele două meciuri disputate, 5-2 în deplasare cu Oţelul Galaţi şi 4-1 acasă cu ACS Berceni. Al doilea succes le-a asigurat constănţenilor şi calificarea matematică în play-off-ul Ligii a 2-a, fază în care vor putea lupta pentru promovare. Senzaţie nouă, după ce, în ultimii ani, fariştii au scăpat ca prin minune de evoluţia în Liga a 3-a, pe care, după rezultatele din teren, o şi atinseseră. 
 
„Am venit cu entuziasm la Farul, pe care vreau să îl transmit şi jucătorilor mei, astfel încât, în jocurile următoare, să reuşim să fim mult mai responsabili. Vrem să ne impunem şi la Baloteşti şi să legăm trei victorii, ceea ce ar fi foarte bine pentru moralul echipei. După care vom lua fiecare joc în parte şi-l vom pregăti aşa cum trebuie. În puţinele zile de când sunt la echipă, le-am zis băieţilor că, în două luni, pot recupera cât au pierdut în trei ani. Promovarea ar însemna enorm pentru ei: bonusuri, meciuri în Liga 1. Cu acest gând trebui să muncim în perioada următoare“, a declarat Ilie Stan.

Surpriza faristă

Sâmbătă, FC Farul va evolua în deplasare cu CS Baloteşti, iar săptămâna viitoare, în ultima etapă din sezonul regulat, va întâlni la Constanţa Gloria Buzău. „Ne interesează să câştigăm fiecare joc în parte şi să reuşim să facem o surpriză. Cei care îşi doresc să joace au posibilitatea, la Baloteşti, să demonstreze că pot evolua la Farul în primul «11». Fotbalul e competiţie, reuşeşti şi prinzi tricoul de titular, rămâi cu el. Le dau posibilitatea tuturor să prindă echipa. Dacă nu joacă ce le spun, pierd formula de bază. În viitor, sper ca efortul şi sacrificiul din partea tuturor să fie mult mai mari. Mai avem mult de muncă. Încercăm să scoatem maximum în cele două luni şi apoi să vedem ce se întâmplă. Mă agit mult pe margine, pentru că ştiu ce efort fac băieţii la antrenamente. Îi cunosc deja şi trebuie să-i ţin în priză mereu în timpul jocului, concentraţi, să-i responsabilizez, prin observaţii pozitive. Pentru că aţi văzut ce s-a întâmplat. Un moment de neatenţie duce la penalty, la o fază care nu anunţa nimic“, a mai spus Ilie Stan.

„Vali Munteanu are calităţi incredibile“

Principalul Farului a apreciat faptul că echipa a înscris de nouă ori în două meciuri consecutive. „E un lucru bun. În plus, pe lângă goluri, am avut şi foarte multe ocazii. E un lucru pozitiv că ajungem de multe ori la poartă. Pătulea a marcat trei goluri cu Berceni şi a respectat ce i-am spus. Încet-încet, va reveni şi Chiţu, acum nu e refăcut 100%. Vrem să înscriem cât mai mult. Iar pentru mine e foarte important să nu primim. Acesta e principiul de bază. Vali Munteanu are calităţi incredibile, dar trebuie să-şi dozeze efortul în ambele faze ale jocului, atac - apărare. Dar, uşor-uşor, se va responsabiliza şi va fi acel Vali Munteanu pe care-l ştiu eu“, a precizat Ilie Stan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircea 25 Mar, 2016 03:01 Bravo Farul,bravo Giani ,bravo Ilie Stan pentru victoriile castigate prin munca si talent ! Ia vedeti ,ce puteti face din acesti fotbalisti valorosi dar neanchegati ar fi o provocare D-le Ilie Stan ! Mult Succes !