Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. „Suntem şocaţi de cele întâmplate” Ilie Năstase, investigat de ITF

ro

22 Apr, 2017 16:51 3267 Marime text
Federaţia Internaţională de Tenis a informat că lui Ilie Năstase i-a fost retrasă acreditarea pentru meciul cu Marea Britanie.
 
Prin urmare, acesta nu mai are dreptul să stea pe bancă la meciurile de mâine.  
 
ITF va întreprinde o anchetă privind incidentele de astăzi.

Amintim că lie Năstase a fost trimis la vestiare, în timpul meciului dintre Sorana Cîrstea şi Johanna Konta.

UPDATE 2, ora 18.00

În cele ce urmează, vă prezentăm poziţia oficială a ITF:
 

„Căpitanul Ilie Năstase a fost exclus din teren în timpul celui de-al doilea meci din Fed Cup dintre România și Marea Britanie la Constanţa. Domnului Năstase i s-a cerut de către Andreas Egli să iasă din teren din cauza comportamentului neportiv, după ce primise deja două avertismente oficiale.
 
Domnul Năstase a fost, de asemenea, scos din arenă din cauza comportamentului necorespunzător. Acreditarea i-a fost ridicată și nu va mai lua parte la competiție. ITF a lansat o investigație în această privință, ca și în privința comentariilor anterioare făcute în timpul săptămânii de domnul Năstase”, a transmis ITF, într-o informare remisă ZIUA de Constanţa.

„Suntem şocaţi de acţiunile de ieri şi astăzi ale lui Ilie Năstase. În sport nu există loc pentru un astfel de comportament, (...) integritatea sportului trebuie să fie întotdeauna primordială. Arbitrul ITF, preşedintele Federaţiei Române de Tenis şi vicepreşedintele şi-au cerut scuze. (...) Îi mulţumim Simonei Halep pentru gestul curajos şi pentru că s-a adresat mulţumii în spiritului fair play-ului şi al competiţiei.
 
Vom depune o plângere oficială la ITF şi ne aşteptăm la o anchetă completă”, este declaraţia lui Michael Downey.



UPDATE 1, ora 17.14

Ofiţerul de presă al echipei Marii Britanii a transmis un comunicat al Federaţiei Britanice de tenis, care condamnă evenimentele din această zi.
 

„Suntem şocaţi de cele întâmplate. Aşa ceva nu are ce căuta în sport. E inacceptabil. Conducătorii Federaţiei Române şi-au cerut scuze, dar aşteptăm şi o anchetă", au transmis cei de la Federaţia Britanică.

 
Apoi jucătoarea Johanna Konta şi antrenoarea echipei oaspete, Anne Keothavong, au vorbit la rândul lor.

„Nu e nimic rău, ca public, în a-ţi susţine echipa, dar trebuie să o faci cu sportivitate. Îmi place sportul, de aceea sunt aici la Fed Cup. Sper să fiu capabilă să joc mâine. Voi încerca. Sunt bucuroasă că am adus un punct echipei. După ce meciul s-a reluat, m-am concentrat, am făcut abstracţie de ce a fost în jurul meu”, a spus Johanna Konta.

 

„Nu trebuie folosit aşa limbaj când încurajezi o echipă. Nu pot spune ce ni s-a zis mie şi Johannei”, a spus şi antrenoarea Anne Keothavong.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii