Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilie Floroiu - „La Constanţa, şi florile cresc în alb şi albastru“ Vizita Gabrielei Szabo, sub semnul culorilor Farului (galerie foto+video)

ro

08 Jun, 2015 00:00 4258 Marime text
Ministrul Tineretului şi Sportului, fosta mare atletă Gabriela Szabo, s-a aflat în weekend la Constanţa, onorând invitaţia Clubului Sportiv Farul de a asista, sâmbătă, la spectacolul de gimnastică aerobică găzduit de Casa de Cultură

Prezentă la Constanţa, Gabriela Szabo a vizitat CS Farul şi baza sa sportivă, având discuţii cu membrii clubului, dar s-a întâlnit, la Prefectură, şi cu şefi ai altor structuri sportive locale. „De fiecare dată, vin cu mare drag la Constanţa. Îmi face plăcere să fiu în mijlocul copiilor, astăzi (n.r. sâmbătă), la acest eveniment de promovare a sportului. Asemenea acţiuni sunt foarte importante pentru MTS. Mă bucur să văd atâţia copii care iubesc şi practică sportul. Poate că ei vor fi următorii noştri campioni“, a declarat Gabriela Szabo.
 
La spectacolul de gimnastică aerobică de la Casa de Cultură, organizat cu ocazia Zilei Copilului, au participat sportivi de la CS Farul şi CS Win-Gym. La show-ul sportiv au venit, în calitate de invitaţi, şi Decebal Făgădău (viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa), Daniel Stoian (consilier personal al ministrului Tineretului şi Sportului), antrenorul emerit Zsolt Gyongyossy (soţul Gabrielei Szabo), fostul campion la lupte Ion Draica, Elena Frîncu (membru în Comitetul Olimpic şi Sportiv Român), Claudiu Teliceanu (directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa) şi Emil Ionescu (director adjunct al DJST). În timpul spectacolului a cules aplauze pentru interpretarea sa şi Fanfara SC RAJA SA - „Muzica Apelor“.

„Merită să-ţi laşi copiii să practice un sport“

„Copiii au pregătit acest spectacol timp de aproximativ o lună. Nu a fost uşor. E dificil să lucrezi cu nişte copii de 4, 5 sau 6 ani şi să-i faci să înveţe exerciţii şi dănsuleţe“, a spus Ilie Floroiu, directorul CS Farul. „Sunt extrem de emoţionată când vin alături de copii. E minunat să practici sportul, indiferent la ce nivel, pentru că avem nevoie de o naţiune sănătoasă şi de copii sănătoşi. Avem nevoie de campioni. Ilie Floroiu vine din atletism, dar iubeşte extrem de mult şi aerobicul. De câteva luni, insistă să vin la această manifestare. Am zis «Da, trebuie să vin», pentru că, indiferent din ce sporturi provenim, e important să promovăm mişcarea şi mai ales gimnastica, un sport extrem de iubit în România. Vă doresc din tot sufletul să atingeţi şi voi nivelul Nadiei, să câştigaţi şi voi foarte multe medalii. MTS lucrează pe trei piloni, iar unul este promovarea sportului de masă. Merită să-ţi laşi copiii să practice un sport“, a spus Gabriela Szabo.

Ministrul a venit îmbrăcat în alb şi albastru

Vizita la Constanţa a ministrului Tineretului şi Sportului s-a desfăşurat sub semnul culorilor CS Farul, alb şi albastru. „La clubul nostru, doamna ministru a sesizat că şi pereţii, şi perdelele sunt în alb şi albastru. La fel şi baloanele de la acest spectacol. La Constanţa, şi florile cresc în alb-albastru“, a spus Ilie Floroiu, făcând aluzie la buchetul de flori în aceste culori, pe care l-a primit Gabriela Szabo, pe scena Casei de Cultură, de la doi campioni de la gimnastică aerobică ai CS Farul, Lorena Jinga şi Alexandru Scânteie. De asemenea, oficialul guvernamental a venit la Constanţa îmbrăcat în alb şi albastru!

Investiţii în bazele sportive din Constanţa

În legătură cu discuţiile pe care le-a avut pe litoral cu reprezentanţii sportului constănţean, Gariela Szabo a spus: „Îmi place să intru în contact cu realitatea şi să vedem imediat ce am putea rezolva. În cadrul discuţiei de la Prefectură cu şefii de structuri sportive, am vrut să vedem unde putem armoniza legislaţia, astfel încât lucrurile să nu se mai întrerupă, să existe un lanţ corect, care să funcţioneze spre bunul mers al sportului. Am primit câteva idei de soluţii, pe care le voi prezenta la Bucureşti, spre a uşura munca antrenorului şi a sportivului, care, pe mine, mă interesează cel mai mult. Dacă ei sunt mulţumiţi, lucrurile vor merge în direcţia bună. Ei sunt cei care generează performanţa. Problema de la Constanţa, cu finanţarea unor echipe, o avem la nivel de ţară. Am încercat să aducem o corectură la un articol din lege. Se pare însă că autorităţile locale dau o altă interpretare acelei modificări“. Ministrul Tineretului şi Sportului a vorbit şi de un proiect de reabilitare a bazelor sportive din Constanţa. „Mi-aş dori foarte mult ca tot ce înseamnă baze sportive la Constanţa să le includem într-un complex sportiv naţional, pentru a putea, imediat, să şi investim în ele (în modernizare, igienizare şi reabilitare). Am sursa de finanţare şi trebuie să facem hotărârea de Guvern, pe care să o ducem mai departe“, a arătat Gabriela Szabo.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii