Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ieri, s-a reunit şi FC Farul! În principiu, preşedintele echipei fanilor, SSC Farul, va fi Marcel Lică

ro

05 Aug, 2016 00:00 7767 Marime text


De ieri, a început pregătirea şi FC Farul, cu antrenorul Mihai Guliu la timonă! Cum echipa suporterilor constănţeni, SSC Farul, se reunise cu o zi mai devreme, pentru a nu se crea tensiuni între cele două formaţii, la stadionul „Farul” (folosit în comun), conducătorii echipei fanilor au decis să întrerupă antrenamentele până luni, urmând a folosi această pauză şi pentru a se organiza mai bine.
 
Suporter Spirit Club Farul Constanţa, formaţia înfiinţată de fanii FC Farul, a trimis un comunicat în care e xplicat situaţia. „SSC Farul Constanţa doreşte să mulţumească tuturor celor care au ales să susţină echipa la primul antrenament efectuat aseară (n.r. miercuri seară). Pe această cale, dorim să informăm susţinătorii noii echipe a suporterilor constănţeni cu privire la faptul că meciul amical cu Atletico 2 Mai, programat iniţial pentru vineri, 5.08, ora 19.30, nu se va mai disputa. În spatele acestei decizii stau următoarele raţiuni: Nu dorim să tensionăm şi mai mult relaţia dintre suporteri şi actualul patron al FC Farul, dl. Giani Nedelcu. Deşi am obţinut acordul de principiu al lichidatorului (administratorului) judiciar de a utiliza stadionul „Dumitru Antonescu” („Farul”) pentru meciurile şi antrenamentele SSC Farul, se pare că dl. Nedelcu, în calitatea sa de administrator special, s-a opus acestei decizii. Pentru a nu crea neplăceri jucătorilor şi suporterilor şi pentru a nu repeta precedentul creat la Baia Mare (când fotbaliştii au fost scoşi de pe teren cu Poliţia), considerăm că este indicat ca meciul să fie amânat pentru o altă zi. De asemenea, dorim mult succes componenţilor echipei SSC Farul care vor evolua în echipa naţională de fotbal pe plajă a României în compania echipei similare a Bulgariei şi vom fi acolo să îi susţinem, la ora 18.00. Vom comunica informaţii noi cu pricire la echipă şi programul acesteia imediat ce situaţia o va permite”, se arată în comunicat.

14 jucători la reunirea FC Farul

Avându-l ca antrenor pe Ion Barbu, SSC Farul va juca în Liga a IV-a a judeţului Constanţa, în vreme ce FC Farul a fost înscrisă în Liga a III-a. FC Farul a început ieri pregătirea, sub comanda tehnicianului Mihai Guliu, căruia i s-ar putea alătura în staff-ul tehnic şi Gică Butoiu. Acesta va lua o decizie săptămâna viitoare. Primul antrenament s-a desfăşurat pe stadionul Farul. „Momentan, am luat jucători preponderent din judeţ, dar mai aşteptăm şi alţii. La prima şedinţă de pregătire au participat 14 jucători,  printre care Ionuţ Lupu, Vasile Şicu, Mircea Bangheorghe, portarul Bogdan Siminiceanu, Ionuţ  Pană, Marius Şuta, Cornel Ciobanu, Caciandone Dincă, Tase Halep sau George Ianuşi. Încet-încet, se vor strânge jucătorii. Îl avem şi pe Robert Băjan, care e sub contract cu Farul. Câteva zile, urmăm un program de reacomodare la efort, iar de săptămâna viitoare aş prefera în jur de zece zile pregătire centralizată, la stadion. După care vom continua antrenamentele tot aici, pentru că nu sunt bani să mergem în altă parte. E puţin cam târziu, dar încercăm să alcătuim un lot competitiv şi să nu ne facem de râs în campionat”, a declarat Mihai Guliu. Alţi jucători care ar putea veni la Farul sunt portarul Gordin şi atacantul Marius Jianu. 

Viorel Farcaş, director tehnic la SSC Farul

De cealaltă parte, SSC Farul are un plus la capitolul organizare şi persoane care i s-au alăturat. Potrivit declaraţiilor suporterilor, în principiu, noul preşedinte va fi Marcel Lică, cel care a condus din această postură şi FC Farul! „Am discutat deja cu Marcel Lică, iar mâine (n.r. astăzi), vom vorbi din nou cu el. Discuţiile sunt avansate”, au anunţat fanii. Iar surprizele nu se opresc aici. Suporterii spun că, pe lângă Ion Barbu (antrenor), Viorel Farcaş va fi director tehnic, iar Radu Lefca va îndeplini funcţia de director de marketing. Suporterii au vorbit şi cu Tibi Curt, propunându-i să vină la club ca preşedinte de onoare, iar fostul fotbalist farist a promis că va da un răspuns. De asemenea, fanii au decis ca foştii jucători ai FC Farul să primească din partea SSC Farul, gratuit, cardul alb, care oferă reduceri la unele magazine, restaurante sau săli de fitness.  

Vine şi Adrian Pătulea!

În ce priveşte lotul SSC Farul, aceasta va fi completat şi cu jucători din echipa naţională de fotbal pe plajă, iar fanii au arătat că, la momentul de faţă, grupul are următoarea configuraţie: portari - Vlad Neagu, Perşinaru; jucători de câmp - Pătraşcu, Bumbac, Posteucă, Răvoiu, Elisei, Ciocănel, Ochia, Corcoveanu, Beşleagă, S. Chiţu, Pâslaru, Igiroşanu şi Mazilu. „Am vorbit şi cu atacantul Adrian Pătulea. Acesta joacă acum în Liga a 2-a din Cipru, iar la vară şi-a arătat disponibilitatea de a venit la SSC Farul. Doar să primească o ofertă extraordinară, pe care să nu poată s-o refuze, altfel nici nu intră în discuţie să nu ni se alăture. Visul său e să promoveze cu Farul”, au precizat fanii. 

Pe ce teren vor juca?

Suporterii au adus lămuriri şi în privinţa stadionului pe care se vor pregăti şi vor juca în Liga a 4-a. „Am zis că, fiind un proiect nou, să nu ne certăm, dar acela e locul nostru, pe Farul. Lichidatorul judiciar nu vrea scandal şi nici noi nu vrem, cu toate că am fi avut dreptate. Aşa că am renunţat, zilele acestea, să mai folosim baza FC Farul. Până la începutul săptămânii viitoare, vom decidem ce stadion vom utiliza. Noi am vrea să jucăm în campionat pe terenul de rugby Mihai Naca şi să ne pregătim pe terenul ITC. Dacă nu se va putea utiliza prima arenă, ne rămâne ITC”, au anunţat fanii, care urmează să reprogrameze partidele amicale cu echipele Atletic 2 Mai (care ar fi trebuit să se joace în această seară) şi Farul Tuzla (programată iniţial miercuri). 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii