Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Iau în calcul Tokyo şi sper să fiu sănătoasă“ Campioana Cătălina Ponor, pas cu pas către Jocurile Olimpice din 2020

ro

05 May, 2017 00:00 2728 Marime text
Cătălina Ponor, multipla campioană olimpică, europeană şi medaliată mondială la gimnastică, se gândeşte şi la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, care se vor desfăşura în 2020, la Tokyo. Marea sportivă constănţeană va avea atunci aproape 33 de ani, dar nu consideră vârsta un impediment în calea performanţei, atât timp cât ea e sănătoasă. 
 
„Am spus mereu şi voi repeta că e normal ca obiectivul meu să fie 2020. Însă eu o iau treptat, pas cu pas. Primul a trecut foarte bine, urmează al doilea, Campionatul Mondial, la care sper să am acelaşi succes, după care mă voi gândi şi la al treilea, la al patrulea şi tot aşa. Iar în calcul Tokyo 2020 şi sper să fiu sănătoasă. Am spus că merg până acolo cu aspiraţiile atât timp cât voi fi sănătoasă“, a declarat Cătălina Ponor, care a devenit, recent, campioană europeană la bârnă (pentru a cincea oară în carieră, o performanţă unicat pe bătrânul continent).

„Nu suntem roboţi“

Gimnasta de la CS Farul Constanţa spune că este foarte greu să te menţii în top. Uneori, mai apar şi rezultate mai puţin aşteptate, însă sportivii nu sunt roboţi, intervenind şi situaţii neprevăzute (greşeli, accidentări). „Este greu să te menţii în top. Dacă vrei să fii din ce în ce mai bun şi să ajungi pe prima treaptă a podiumului, viaţa de sportiv devine din ce în ce mai grea. Este nevoie în primul rând de sănătate, iar apoi, de sacrificii. Să fii conştient de ce te aşteaptă, dar şi conştiincios la antrenamente. E mult mai greu să te menţii în top decât să ajungi acolo. Sunt apoi nişte aşteptări, pe care le ai atât tu, cât şi cei din jur. Unii consideră că, dacă ai ajuns acolo, sus, de fiecare dată vei câştiga şi vei fi pe locul întâi. Nu suntem roboţi însă, ci oameni, sportivi care am muncit ani întregi şi mai facem şi greşeli, ne mai accidentăm, se întâmplă orice. Trebuie să se înţeleagă că nu întotdeauna poţi să dai un rezultat aşa cum ni-l dorim cu toţii“, a precizat Cătălina Ponor.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii