Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iacob-Ridzi a premiat fostele glorii constantene

ro

11 Apr, 2009 02:56 1489 Marime text

sedinta.jpgGheorghe Hagi a primit diploma de excelenţă din partea ministrului Tineretului şi Sportului, pentru realizarea Academiei de Fotbal care-i poartă numele

Deşi îşi anunţaseră prezenţa la şedinţa de analiză privind activitatea DSJ Constanţa şi a CS Farul pe anul 2008, secretarul de stat al Ministerului Tineretului şi Sportului, Octavian Belu, şi consilierul prezidenţial Mariana Bitang nu au mai sosit la Constanţa, singura care a răspuns invitaţiei a fost ministrul Monica Iacob-Ridzi.

Alături de conducătorii DSJ şi CS Farul, au mai fost prezenţi în sala de conferinţe a hotelului IBIS antrenori emeriţi, sportivi cu performanţe, dar şi partenerii tradiţionali, reprezentanţi ai federaţiilor sportive, administraţiei locale, primăriilor din mediul rural, universităţilor constănţene, inspectoratului şcolar, ai poliţiei, jandarmeriei, pompierilor, direcţiilor de tineret şi sănătate publică. Evenimentul a început cu un scurt moment de reculegere în memoria lui Claudiu Gabriel Bujin, fostul atlet al Clubului Sportiv Farul, răpus de cancer luna trecută. De asemenea, în cadrul şedinţei, ministrul a premiat fostele glorii ale sportului constănţean, această acţiune făcând parte din proiectul „Să ne amintim de ei", iniţiat, în urmă cu doi ani, de DSJ Constanţa. Printre aceştia s-au numărat Carmen Marinescu - fostă voleibalistă la CS Farul şi a naţionalei României, cea mai bună ridicătoare a Constanţei, actualmente profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala numărul 22 -, atleţii veterani Veronica Negreanu, Lucian Borcescu şi Paul Constantin Lazăr, Alexe Ciocănel - fost preşedinte al secţiei de gimnastică şi deţinător al altor funcţii administrative la CS Farul -, Ismet Akseit Omer, profesor de educaţie fizică la Grupul Şcolar Cobadin, promotor al sportului în mediul rural. În cadrul evenimentului au mai fost premiate şi atletele legitimate la CS Farul, Anca Heltne şi Nicoleta Grasu, ultima fiind medaliată cu aur în probele de aruncări de la Cupa Europei. Fostul căpitan al echipei naţionale, Gheorghe Hagi, a primit din partea DSJ diploma de excelenţă pentru realizarea primei academii de fotbal din judeţ. Şedinţa a continuat apoi cu prezentarea de către preşedintele Clubului Sportiv Farul, Ilie Floroiu, a bilanţului pe anul 2008.

Traian Petcu aleargă şi la 85 de ani


În cadrul proiectului „Să ne amintim de ei" a mai fost premiat şi cel mai vârstnic atlet constănţean, Traian Petcu, care, la peste 80 de ani, încă mai participă la concursurile de cros, la categoria sa de vârstă. După ce a câştigat Crosul naţional de la Piteşti, alergătorul de cursă lungă a terminat pe primul loc şi la Crosul Primăverii de la Sovata, competiţie ajunsă la ediţia cu numărul 15, organizată de Direcţia pentru Sport a Judeţului Mureş şi primăria locală. Petcu a alergat pe distanţa de patru kilometri, fiind imbatabil la secţiunea de vârstă +80 de ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii