Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Hercule“, trăsnit de „Moartea din Carpaţi“ Alex „Anonymous“ Filip, din Constanţa, debut memorabil la Superkombat (video)

ro

04 Aug, 2014 00:00 6544 Marime text


Gala Superkombat World Grand Prix IV, care s-a desfăşurat în Sala Sporturilor din Constanţa, a fost spectaculoasă, trei dintre partide decizându-se prin KO

Sub ochii vedetei K-1 Remy Bonjasky, invitat special la Superkombat, Cătălin Moroşanu l-a învins în main-event, la categoria grea (+96 kg), pe grecul Giannis Stoforidis, după un croşeu de stânga în repriza a doua, care l-a pus la podea şi l-a coborât la rangul de muritor de rând pe cel poreclit „Hercule“.

Declaraţiile războinice ale sportivului elen premergătoare partidei s-au dovedit apă de ploaie în ring. Moroşanu a fost agresiv şi permanent la cârma partidei şi i-a deschis arcada adversarului încă din start. Stoforidis s-a mărginit să accepte asaltul românului, fiind avertizat de arbitru, cu puţin timp înainte de KO, că va fi penalizat pentru non-combat. Imediat după aceea, când a încercat să schimbe registrul, „Hercule“, a fost trăsnit de „Moartea din Carpaţi“ cu croşeul, iar meciul a fost gata.

Premiat de Bacary Sagna


Lovitura serii i-a aparţinut însă constănţeanului Alex „Anonymous“ Filip (29 de ani, 1,80 m – 76,9 kg), de la clubul Oyama Karate (antrenor - Marius Burlacu), cel care l-a învins tot prin KO, în repriza întâi, la categoria supermijlocie (-77 kg), pe ucraineanul Roman Palamar (20 de ani), cu o senzaţională lovitură de picior, din întoarcere, pe care Alex o ştie atât de bine din Karate Kyokushin şi care l-a făcut celebru şi pe colegul său de club Alin Mincu, la precedenta gală Superkombat. Aşa cum a promis, Filip, al cărui semn distinctiv a fost masca „Anonymous“, a vorbit doar în ring. Dornic de un debut convingător, luptătorul, care este poliţist în viaţa de zi cu zi, l-a luat tare încă de la început pe ucraineanul stabilit în Germania, încercând să pună capăt meciului cu spectaculoase lovituri de picioare. La final, Filip a fost premiat de fotbalistul francez Bacary Sagna, vedeta lui Manchester City, în vacanţă la Mamaia, venind şi la gală. Din Sala Sporturilor, ca spectator, nu a lipsit nici Irinel Columbeanu.

Adversarul lui Alin Mincu a fost numărat


Ceilalţi doi constănţeni din program au fost Alin Mincu, un alt luptător de la Oyama Karate (antrenor - Marius Burlacu), şi Mădălin Crăciunică, de la Keru Kento (antrenor - Lucian Stoicoci). Ambii au pierdut însă. Primul - la categoria semigrea (-81 kg), în faţa lui Dorin Stan, de la Cluj, un sportiv cu mai multă experienţă în kickboxing. Acesta s-a impus la puncte, însă abia în extra-round. Mincu a câştigat prima rundă, după ce l-a pus jos pe Stan, cu un croşeu de dreapta, clujeanul fiind şi numărat. Adversarul constănţeanului a revenit însă şi a dominat celelalte trei reprize, Alin Mincu încheind partida istovit şi cu nasul însângerat. Meciul a fost arbitrat de Mihai Isop, antrenorul secund de la CS Kickbox Ursoi Constanţa, care este şi arbitru. Zis „Noul Bonjasky“, Mădălin Crăciunică (20 de ani, 1,80 m - 71 kg) a fost învins, la categoria mijlocie (-71 kg), de Amansio Paraschiv, revanşa constănţeanului amânându-se astfel. Paraschiv, care şi-a schimbat numele de ring din „Şeicul de la Ploieşti“ în „Vikingul“, a fost avertizat de arbitru, la început, pentru câteva lovituri interzise, dar, în rest, s-a impus clar. Crăciunică a încercat să surprindă cu unele lovituri de picior, având meritul de a fi rezistat cu bărbăţie tot meciul în faţa „Vikingului“, chiar dacă, pe final, obosit, a încasat mult.  

Steagul dacic şi discursul lui Decebal


La un alt super-fight de la „-71 kg“, Claudiu Bădoi a câştigat prin KO, „Prinţul“ secerându-l cu un pumn în cap, în repriza a doua, pe Alexandru Popescu, cel căruia, în lumea kickboxing-ului, i se spune „The Wolf Man“. La categoria Super Cruiser (-95 kg), Sebastian Ciobanu, cunoscutul „Fiu al lui Dracula“, l-a învins prin decizie unanimă pe Nikolaj Falin, din Germania. La a treia confruntare de la „-71 kg“, duelul româno - turc Cristian Milea - Cenik Cankurtaranoglu i-a revenit primului luptător, la puncte, însă învinsul său a avut o atitudine lipsită de fair play la final, când Milea, zis „Cel mai rapid“, s-a dus la el să-l felicite. În fine, în cel de-al doilea meci dintre un român şi un grec, disputat la categoria Super Cruiser (-95 kg), Vlad Grigore, care poartă numele de scenă „Vlad Dracul“, a intrat în ring cu un steag dacic cu cap de lup şi acompaniat de un celebru discurs al lui Decebal din filmul „Columna“, însă a pierdut la puncte confruntarea cu Anastasios Karagiannidis, decizie 2 la 1.

Sursa foto: Superkombat

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii