Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM a razbunat esecul de la Targu-Jiu

ro

12 Mar, 2010 04:12 1431 Marime text

hcm.jpgHandbal Club Municipal Constanţa s-a impus ieri, la Sala Sporturilor, în faţa formaţiei Pandurii Târgu-Jiu, scor 36-32, într-un meci contând pentru etapa a XIX-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

După înfrângerea din meciul tur, singura de altfel din actuala stagiune pentru campioana României, Toma şi compania au început bine partida contra formaţiei pregătite de Vasile Stângă. Fără Adzic, accidentat, „marinarii" se desprind pe tabelă la patru goluri diferenţă, după doar şapte minute de joc, scor 6-2. Gorjenii nu reuşesc să se apropie, trupa lui Zoran Kurtes păstrându-şi un avantaj liniştitor de cinci-şase goluri pe întreaga durată a primei reprize. Astfel, la pauză, scorul de tabelă arăta 19-14 în favoarea gazdelor. Elevii lui Vasile Stângă ies însă mult mai montaţi de la cabine şi cu apărare mult mai agresivă reuşesc să egaleza scorul, 28-28. Surpriza din partida tur părea să prindă contur după ce Pandurii a reuşit să preia conducerea cu 29-28. Oaspeţii au avut chiar posibilitatea să se desprindă la două goluri după ce au plecat pe un contraatac, Florea ratând în faţa lui Mihai Popescu. Mai mult, echipa lui Stângă rămâne cu un om mai puţin pe teren după eliminarea lui Kukrika. Constănţenii profită din plin de superioritatea numerică şi preia din nou conducerea. Ultimele cinci minute, gorjenii au căzut complet, HCM defilând în faţa unui adversar descumpănit. Astfel, la final, campioana reuşeşte să-şi ia revanşa în faţa Pandurilor, impunându-se cu scorul de 36-32. În urma acestui rezultat, HCM îşi consolidează poziţia de lider în clasamentul Ligii Naţionale, acumulând 34 de puncte, cu şase mai mult decât principala urmăritoare, UCM Reşiţa, care însă are un meci mai puţin disputat.

S-a inaugurat magazinul oficial

În altă ordine de idei, campioana României, a devenit ieri prima echipa de handbal masculin din ţară care are un magazin propriu pentru suporteri. Conducerea clubului a inaugurat magazinul oficial, în incinta Sălii Sporturilor. Cel care a tăiat panglica a fost chiar căpitanul echipei constănţene, Laurenţiu Toma. Suporterii HCM-ului pot achiziţiona din acest magazin tricouri personalizate cu numărul şi numele jucătorilor, brelocuri, fulare, eşarfe şi echipament sportiv. Un tricou cu favoriţii îi va costa pe suporteri 150 lei, o eşarfă 25 lei, iar un trening costă între 185 si 269 lei. La festivitatea de inaugurare a magazinului, au participat, colectivul tehnic şi administrativ, întreg lotul de jucători, precum şi suporteri. „Sper ca suporterii să vină în număr şi mai mare, iar aceste produse şi echipamente de joc îi pot apropia şi mai mult de echipă", a declarat directorul executiv al clubului, Nurhan Ali.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii