Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Farul Constanţa, victorie la 14 goluri cu GSIP Moreni Eden Hairi - „Suntem pe drumul cel bun“ (galerie foto)

ro

23 Nov, 2015 00:00 2388 Marime text


Echipa de handbal Farul Constanţa a câştigat clar, cu 40-26 (21-10), meciul de ieri, de pe teren propriu, cu penultima clasată, GSIP Moreni, din etapa a zecea a Diviziei A. A fost a şasea victorie de până acum a echipei pregătite de Eden Hairi şi Enis Murtaza, care se află pe locul cinci în clasament, cu 18 puncte.
 
Golurile Farului au fost marcate de Tudorancea - 8, Stankovic - 6 (4 de la 7 m), Savu - 5, C. Ion - 4, Stoian - 4, Cârchea - 4, Marcu - 3, Loghin - 2, Militaru - 2, Lekovic - 1 şi A. Popa - 1.
 
„Jucătorii noştri au avut o evoluţie bună. Mă declar mulţumit, dar nu neapărat de scor, ci de jocul echipei, în special din apărare, pe care punem un accent deosebit. Noi am luat-o de la zero, ca formaţie, astfel că trebuie să lucrăm mai mult, pentru coeziune. Se văd încă sincope în defensivă, unde stânga trebuie să conlucreze foarte bine cu dreapta. Suntem însă pe drumul cel bun. 99% dintre rezultatele noastre de până acum se bazează pe muncă. Trebuie să recunoaştem, Divizia A e de un nivel scăzut şi ne bucurăm că facem parte din primele şase echipe, cu care poţi juca un handbal spectaculos şi de calitate“, a declarat Eden Hairi, antrenorul principal al HC Farul.

Tiberiu Savu, transfer din Liga Naţională

La echipa constănţeană au debutat Tiberiu Savu, un inter dreapta transferat din Liga Naţională, de la Danubius Galaţi, dar au fost aruncaţi în luptă şi doi noi tineri din pepinieră, portarul Darius Ghereben şi pivotul Alexandru Popa. „Acum, cu Savu în teren, echipa se poate exprima altfel. E altceva când ai un inter dreapta stângaci, care vine dintr-o divizie superioară. Mentalitatea este alta. Nu a jucat foarte mult acolo, dar la noi are ocazia să se exprime mult mai bine“, a comentat Hairi. „M-am simţit foarte bine, lotul e frumos şi beneficiază de condiţii bune. Mă bucur să fac parte din lotul HC Farul şi sper ca de acum înainte să facem numai surprize plăcute, iar lucrurile să meargă pe un făgaş normal. Sperăm să urcăm cât mai sus în clasament“, a spus şi Savu.      

„La anul, ne vom bate pentru promovare”

„Nu m-a interesat scorul, ci în special cum se mişcă primul 7 (fiindcă în etapa viitoare avem o partidă dificilă, la Suceava) şi promovarea celor doi copii de la juniori II, de la grupa lui Enis Murtaza, portarul şi pivotul. S-a văzut puţin trac în evoluţia lor, dar sunt mulţumit de cum au jucat puştii. Dacă n-ar fi avut emoţiile inerente, Popa era printre golgheterii meciului, proiectul nostru juvenil dă roade. La anul, aşteptăm şi debutul lui Ştefan Moroşanu, un alt tânăr talentat, o extremă dreapta care a fost cooptată în lotul naţional de cadeţi. Ca minusuri în jocul echipei, aş menţiona faptul că încă nu ducem foarte bine mingea pe faza a doua şi agresivitatea din apărare. Dacă în acest an nu vom prinde grupele de baraj, pentru că primul loc e clar al HC Dobrogea Sud, la anul ne vom bate pentru promovarea de pe locul întâi“, a arătat preşedintele HC Farul, Nurhan Ali. Adversara constănţenilor din runda următoare, CSU Suveava, se află pe locul patru, cu 22 de puncte.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii