Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Farul Constanţa participă la turneul de la Suceava Nurhan Ali - „Vă propun să-l urmăriţi pe Adrian Lupşe!”

ro

27 Jul, 2016 00:00 5427 Marime text


Echipa masculină de handbal de eşalon secund HC Farul Constanţa este în a doua săptămână a pregătirii de vară. La începutul lunii viitoare, „marinarii“ vor participa, alături de trei formaţii din prima ligă, la un turneu la Suceava.

Săptămâna trecută, handbaliştii constănţeni au lucrat fizic pe plajă, iar din această săptămână alternează antrenamentele, de pe nisip intrând şi în sală, pentru pregătire tehnico-tactică. În stagiunea trecută, HC Farul (echipă nou-înfiinţată) a ocupat locul cinci, iar la finele sezonului viitor constănţenii vor să sărbătorească accederea în Liga Naţională.

„Dacă nu se înscria Satu Mare, eram următorii“   

„Clar, obiectivul nostru principal pentru sezonul viitor este promovarea. Prioritară este participarea directă, dar, dacă nu se va putea să intrăm de pe locul întâi, vrem să participăm la baraj. Eu spun că promovarea e realizabilă, prin multă muncă şi dacă vom avea în continuare sprijinul Consiliului Local Constanţa. Principalele noastre contracandidate la promovare sunt Bacăul şi echipele retrogradate din Liga Naţională, Ploieşti şi Galaţi. Din fericire, de Suceava, care se anunţa şi ea o contracandidată, am scăpat, după ce a promovat în eşalonul superior. La un pas am fost şi noi însă. Dacă nu se înscria Satu Mare, eram următorii“, a declarat Nurhan Ali, preşedintele HC Farul.

Discuţii pentru un coordonator

La începutul lunii următoare, pe 3 şi 4 august, echipa constănţeană va evolua la turneul de la Suceava, alături de trei prim-divizionare, CSU Suceava, Potaissa Turda şi CSM Focşani. „Am acceptat invitaţia. Vom vedea cum stăm. Lotul nostru e alcătuit în mare măsură din jucători tineri şi foarte tineri. Faţă de sezonul trecut, nu a plecat nimeni, în plus am făcut şi unele transferuri. Am luat un portar cu experienţă, care a jucat în Liga Naţională, Bogdan Fuică, şi o extremă dreapta, Laurenţiu Niţu, un post la care am suferit. În lupta pentru promovare avem nevoie şi de experienţă. În acelaşi timp, am luat şi un inter stânga de foarte mare perspectivă, pe care vă propun să-l urmăriţi, Adrian Lupşe de la Satu Mare, de 21 de ani, cu fizic impresionant şi cu multă voinţă. În acelaşi timp, avem discuţii avansate cu un centru, român, care să dubleze acest post“, a punctat oficialul clubului constănţean.

Problemă pe inter dreapta

Nurhan Ali a subliniat că proiectul HC Farul se bazează în proporţie covârşitoare pe jucători români, tineri şi foarte tineri. „N-am transferat decât jucători români. Am lucrat cu foarte mulţi handbalişti străini, dar îmi plăcea ca nucleul de bază sau 80-90% din lot să fie români. Străinii trebuie să fie vârfurile care să-ţi umple golurile pe care nu le poţi acoperi cu jucători români. Noi avem o problemă mare pe inter dreapta, dispunând de un singur jucător de mână stângă şi e destul de complicat să găsim în România. Aici ne-ar mai trebui. Sper să se ţină cont în Consiliul Local de proiectul nostru, pentru că 95% din el se bazează pe jucători români, tineri şi foarte tineri“, a arătat Nurhan Ali.

„Gândim prezentul, dar suntem atenţi şi la viitor“

HC Farul va pune accent şi în continuare pe echipa de juniori. „Avem grijă mare şi de echipa de juniori 1 a clubului. Să nu uităm că, anul trecut, am avut două formaţii, nu una singură, seniorii şi juniorii 2 (care acum sunt juniori 1), puştii, conduşi de Enis Murtaza, calificându-se în turneul semifinal. Sper ca, într-un an - doi, de la juniori să vină ceva jucători la echipa mare. Gândim prezentul, dar suntem atenţi şi la viitor“, a menţionat Nurhan Ali.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii