Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halterofila constănțeană Laura Pricop a devenit triplă campioană națională fără a se forța

ro

18 Oct, 2012 01:00 3233 Marime text
haltere.jpgHalterofila constănţeană Laura Pricop a cucerit ieri trei medalii de aur la Campionatul Naţional de tineret de la Oneşti, la categoria 53 de kilograme. La smuls, sportiva, care este doar junioară II (mai mică deci ca vârstă decât categoria tineretului), s-a impus cu 72 de kilograme, la aruncat cu 93 de kilograme, iar totalul şi l-a adjudecat cu 165 de kilograme. Pricop a concurat pentru Clubul Sportiv Farul Constanţa.

"Laura a devenit triplă campioană națională fără probleme. A concurat cât să câștige, fără a forța, întrucât nu era la capacitate maximă. La Onești este frig și a contactat o răceală destul de puternică", a declarat antrenorul Laurei, Angheluș Beșleagă.

Tot ieri, o altă constănțeancă, Mariana Dumitrache a urcat pe podium de două ori, la categoria 58 de kilograme, la aruncat (93 kg) și la total (163 kg), în vreme ce la smuls a fost a patra, cu 70 de kilograme. Și Dumitrache a reprezentat CS Farul la Onești.

Astăzi, intră în concurs ultimii doi constănțeni, care vor concura tot pentru Farul, Alin Olteanu, la categoria 85 kilograme, și Mihai Bunduc, la categoria 94 kg. "De la Alin Olteanu aștept să ia medalii, pentru că e destul de pregătit, el urmând să concureze și la Campionatul Mondial Universitar, de la Eliat (Israel), competiție care începe pe 3 noiembrie. În ceea ce-l privește pe Bunduc, e mai greu să urce pe podium, întrucât categoria sa e una grea. Mihai urmează a se confrunta, printre alții, și cu trei componenți ai lotului național, aflați în pregătire pentru Campionatul European de tineret și juniori, care va fi găzduit tot de Eliat, cu începere de pe 29 noiembrie", a mai spus Beșleagă.

La Europenele de tineret și juniori din Israel fusese nominalizată pentru participare și Laura Pricop, însă ea nu va participa, întrucât a evoluat la multe competiții de anvergură în ultimul timp. "E totuși un copil. Nu are rost să o forțăm nejustificat", a motivat Angheluș Beșleagă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii