Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hagi a luat măsuri la FC Viitorul, după eşecul cu CSMS Iaşi „Ne-am făcut de ruşine. Eu n-am nevoie de vedete!“

ro

15 Feb, 2016 00:00 2671 Marime text


FC Viitorul a debutat cu stângul în meciurile oficiale din 2016, pierzând cu 1-2 (0-1) disputa de pe teren propriu cu CSMS Iaşi, din etapa a 24-a a Ligii 1. Eşecul l-a înfuriat pe managerul tehnic al Viitorului, Gică Hagi, care a spus că jucătorii săi nu au fost conectaţi la meci.
 
Aflată în luptă pentru un loc în play-off, acolo unde FC Viitorul e calificată deja, CSMS Iaşi a condus cu 2-0 la Ovidiu, în urma golurilor lui Golubovic (45+2) şi Viveiros (53). Gazdele au reuşit golul de onoare în minutul 89, prin Florin Tănase, care a transformat un penalty acordat pentru henţ în careu. FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) a jucat cu: Pecanha - Nicoliţă, Goulon, Boli, Cr. Ganea - R. Marin, I. Filip (58 D. Nedelcu), De Lucas (58 Chiţu) - Cernat, I. Hagi (73 Benzar), Fl. Tănase. De cealaltă parte, Nicolo Napoli, antrenorul lui CSMS Iaşi, a mizat pe: Grahovac - I. Voicu, Mihalache, Ciucă, Ţigănaşu - V. Gheorghe (86 Saric), Creţu - Böle, An. Cristea (69 Enescu), Viveiros (81 Llullaku) - Golubovic.

„Indisciplina tactică se pedepseşte“

„E puţin de zis. Ne-am făcut de ruşine. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am intrat pe vârfuri pe teren. Ăsta nu e fotbal. Nu poţi uita să joci de la o săptămână la alta. Publicul a văzut alţi jucători şi altă echipă faţă de cea de anul trecut. Trebuie făcută o analiză foarte serioasă. Eu n-am nevoie de vedete, de staruri care să meargă pe teren. Am nevoie de jucători de fotbal, care să aibă atitudine şi determinare. Din toate înveţi. A fost un test pe care noi nu l-am trecut. Sperăm ca în perioada următoare să redevenim echipa care am fost. Jucătorii nou-veniţi au cea mai mică vină, cei mai vinovaţi sunt cei vechi, care ştiau jocul nostru şi ce trebuiau să facă. Nu au tras la poartă, deşi au avut vântul de partea lor în prima repriză. La fazele fixe, s-au aşezat cum au vrut. Asta-i indisciplină tactică, ceea ce se pedepseşte. Nu pot s-o las aşa. Pierdem timpul degeaba la antrenamente. Când jucătorul nu ascultă, e o mare problemă. E important să fii conectat la meci, nu să vii de o săptămână la Constanţa şi să fii în vacanţă. I-am simţit şi la antrenamente. I-am avertizat, dar degeaba. Jucătorii sunt la zi cu tot“, s-a arătat supărat Hagi după meci.

Florin Cernat - „S-au apărat cu 6-7 fundaşi“

„Mă aşteptam ca CSMS Iaşi să se apere, dar nu cu 6-7 fundaşi. Ne-a fost greu, nu am avut spaţii. Singura noastră şansă era să marcăm cu un şut de la distanţă. Ei au ajuns de două ori la poartă şi ne-au dat două goluri. Am început mai greu, dar pe parcurs vor veni şi rezultatele“, a spus căpitanul Viitorului, veteranul Florin Cernat. În clasament, FC Viitorul rămâne cu 43 de puncte, iar în etapa viitoare (penultima din sezonul regulat) va întâlni în deplasare Petrolul Ploieşti.

Tinerii, în prim-plan

Ieri-dimineaţă a avut loc o şedinţă de analiză, la care au participat jucătorii, alături de staff-ul tehnic. În urma acestei întruniri, FC Viitorul a hotărât să-şi schimbe strategia pentru sezonul în curs, astfel că, până în vară, va da prioritate jucătorilor tineri. „Ne vom promova cei mai talentaţi tineri, folosind şi jucătorii cu experienţă. Suntem în play-off şi vom încerca să scoatem maximum de la fiecare meci“, a declarat Hagi.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii