Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup numeros la lotul naţional Tomitanii Constanţa şi-au luat revanşa în faţa echipei Maidenhead Colts RFC (galerie foto+video)

ro

29 Jul, 2015 00:00 2054 Marime text
Meciul amical de rugby dintre echipele de juniori Tomitanii Constanţa şi Maidenhead Colts RFC (Anglia), jucat pe stadionul „Mihai Naca“, le-a revenit constănţenilor cu scorul de 31-29. 

Victoria e de subliniat cu atât mai mult cu cât Tomitanii, campionii României (antrenori, Cristian Cojocaru şi Adrian Tinca), au folosit jucători născuţi în anii 1997 şi 1998, iar britanicii au jucat cu rugbyşti născuţi în anii 1996 şi 1997. Tomitanii s-au aflat în avantaj şi la pauză (având opt puncte în faţă), iar victoria a venit la ultima fază a meciului, graţie unui eseu al Tomitanilor. „A fost o partidă în care ne-am măsurat forţele cu celebra şcoală engleză de rugby. Am întâlnit un adversar puternic, dar ne-am mobilizat şi am câştigat. Ne bucurăm şi că în tribune am avut mulţi susţinători“, a declarat Cristian Cojocaru.

La final, cei de la Maidenhead le-au oferit Tomitanilor medalii care să amintească de acest eveniment. „Respectul l-am câştigat prin disciplină, muncă, pasiune, solidaritate şi, nu în ultimul rând, prin forţa dată de această minunată familie“, a mai spus Cristian Cojocaru. Cele două echipe s-au întâlnit şi în urmă cu doi ani, tot la Constanţa, atunci impunându-se englezii, cu 22-5, însă Tomitanii veneau după o lună de pauză şi au avut şi câteva absenţe.

Cristian Cojocaru - „Munca noastră e apreciată“ 


În acest moment, nouă jucători de la Tomitanii (Alexandru Ardeleanu, Alexandru Alexe, Adrian Dina, Gabriel Părăleşte, Mădălin Mihalache, Dragoş Burlacu, Tiberiu Oţelea, Mihai Lămboiu şi Enghin Sali), toţi născuţi în anul 1997, se pregătesc, până pe 31 iulie, la Snagov, cu lotul României format din rugbyşti născuţi în anul 1996. „Munca echipei noastre se oglindeşte şi în prezenţa la lot a unui grup numeros de rugbyşti. Naţionala va participa în această toamnă, în luna octombrie, la Campionatul European din Portugalia, şi caută o lărgire valorică a lotului, bazându-se şi pe rugbyşti născuţi în 1997“, a mai spus Cristian Cojocaru. La Snagov este convocat şi un alt tânăr rugbyst constănţean (născut în 1996), Damian Strătilă, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa, care ieri şi-a serbat ziua de naştere, împlinind 19 ani şi fiind sărbătorit de colegi şi de staff-ul tehnic. Altfel, vineri, 31 iulie, stadionul „Flacăra“ din Năvodari va găzdui, de la ora 18.00, meciul amical de seniori CS Năvodari - Farul (Rechinii) Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii