Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Goluri multe în disputa cu echipa susţinută de premierul Turciei Viitorul, remiză în faţa unui fost fotbalist al lui Liverpool (galerie foto)

ro

15 Jul, 2013 00:00 1334 Marime text
FC Viitorul Constanţa a remizat, scor 3-3 (Dică 19, Al. Lazăr 20, Gavra 68 - Ryan Babel 3, 44, Kerem Şeras 32), cu echipa Kasimpaşa, în ultimul amical disputat de dobrogeni în Turcia, la Istanbul. Kasimpaşa s-a clasat pe locul şase în ediţia trecută a campionatului turc şi va evolua în Europa League. Meciul a fost găzduit de stadionul pe care Kasimpaşa joacă în prima ligă, „Recep Tayyip Erdogan”, după numele primului ministru al Turciei, principalul susţinător al echipei. Disputa a fost una spectaculoasă, cu răsturnări de scor, goluri frumoase şi alte ocazii mari. Gazdele au deschis scorul repede, în minutul 3, prin fostul jucător al lui Liverpool, Ryan Babel. Viitorul a reuşit să treacă însă în avantaj, după reuşitele lui Dică (min. 19 - din lovitură liberă) şi Alexandru Lazăr (min. 20).

Kasimpaşa a egalat în minutul 32 (Kerem Şeras), iar peste trei minute constănţenii au ratat ocazia de a puncta pentru 2-2, Thiago nimerind bara transversală. Scorul pauzei avea să fie 3-2 pentru Kasimpaşa, după ce Babel a înscris în minutul 44. Şi partea secundă a fost plină de evenimente. Viitorul a început cursa de urmărire, dar primul cartuş, tras de Bălaşa în minutul 62 (a reluat cu capul din cornerul lui Mitriță și un fundaș al gazdelor a respins de pe linia porții), nu a nimerit ţinta. Cristian Gavra a lovit însă în plin în minutul 68, înscriind pentru 3-3, cu capul, la centrarea lui Mitriţă. Acesta avea să fie şi scorul final, deşi în minutul 79 Viitorul a ratat o situaţie importantă, prin I. Şerban, care a trimis milimetric pe lângă bară.
Au evoluat pentru FC Viitorul din primul minut: Vâtcă - Larie, Bejan, Toșca, Thiago, Ghionea, Dică, Lazăr, Nikolov, Năstăsie, Rusu. Au mai jucat: Buzbuchi, Mitrea, Puțanu, Bălașa, Târnovan, Emerson, Tănase, Herea, I. Șerban, Gavra, Mitriță şi Băluță. Antrenor, Cătălin Anghel. Kasimpașa: Isaksson, Elyasa, Yalçın, Barış, Sancak, Kerem, Muhsin, Babel, Özer, Scarione, Malki. Au mai jucat: İlker, İlhan, Hüseyin, Halil, Adem, Viudez, Fritzler, Donk, Metin, Erhan, Oğuzhan, Kubilay, Eray. Antrenor, Şota Arveladze. FC Viitorul a revenit în România ieri după-amiază, cu o cursă aeriană Istanbul - Constanța.

Rapid a câştigat barajul pentru Liga 1

În etapa a doua a Ligii 1, echipa constănţeană ar putea întâlni, în deplasare, Rapid Bucureşti, care a câştigat, după prelungiri, barajul jucat sâmbătă seară pe stadionul „Dinamo” împotriva Concordiei Chiajna. Scorul a fost 2-1 (1-1 după 90 de minute), Rapid fiind condusă până în minutul 84, după reușita lui Daniel Florea, din minutul 32. Giuleștenii au egalat cu șase minute înainte de finalul timpului regulamentar, prin Alexandru Coman, iar în al doilea minut al prelungirilor Alexandru Ioniță a punctat pentru 2-1. Concordia Chiajna a contestat însă programarea barajului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), susţinând că meciul nu trebuia să se dispute, în condiţiile în care Rapid nu a obţinut licenţa pentru ediţia 2013/2014 a Ligii 1. Astfel că verdictul final îl va da TAS. 

Dică ar putea ajunge în Irak

După ce l-a transferat pe Aurelian Chiţu în Franţa, la Valenciennes, FC Viitorul ar putea rămâne şi fără căpitanul de echipă, mijlocașul Nicolae Dică, dorit de o echipă din Irak, FC Zakho. Golgeterul acestei formații, cu 11 reușite, este Salih Jaber (fost jucător la U Craiova), care a declarat că sunt șanse mari ca Dică să vină la formația sa. FC Zakho va avea ca obiectiv câștigarea campionatului în stagiunea următoare. În vârstă de 33 de ani, Dică este cotat la 500.000 de euro. În sezonul trecut, a disputat cu Viitorul 26 de meciuri în Liga 1, înscriind de zece ori. Fosta extremă stânga a Viitorului, Aurelian Chițu (22 de ani), a debutat cu gol la Valenciennes. În disputa cu Zulte Waregem (Belgia), Chițu a fost titular, jucând ca la Viitorul, în flancul stâng, și a punctat în minutul 5, deschizând scorul. Meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1. Aurelian Chițu a jucat până în minutul 68, iar în minutul 17 putea face 2-0, dar portarul advers a apărat.

Sursa foto: www.kasimpasaspor.org.tr
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii