Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gladiatorii se luptă sâmbătă la Mamaia Eduard Irimia - „Va fi cea mai spectaculoasă gală Superkombat din acest an” (galerie foto)

ro

26 Jul, 2016 00:00 17034 Marime text


Cea mai cunoscută promoție din România, Superkombat, va pune în scenă la Mamaia, pe 30 iulie, un nou eveniment epic, în care Cătălin Moroșanu va lupta din nou în țară după mai bine de un an. „Moartea din Carpaţi“ se va confrunta, în main-event-ul galei, cu un luptător redutabil din Turcia, Murat Aygun, antrenat de celebrul Peter Aerts, de trei ori campion mondial K-1, care va fi şi el prezent la Mamaia. Gala va cuprinde 12 partide, iar în şapte dintre ele vor lupta sportivi constănţeni: Alex Filip, Adrian Roşca, Mădălin Crăciunică, Eduard Chelariu, Ionuţ Sandur, Cosmin Mărcuţă şi Cristi Stoica. Într-un interviu acordat ZIUA de Constanţa, preşedintele Superkombat, Eduard Irimia, vorbeşte despre evenimentul de sâmbătă şi despre gladiatorii care vor urca în ring.   

- Cum se anunţă gala Superkombat de la Mamaia, de pe 30 iulie?

- Cu siguranță, va fi cea mai spectaculoasă gală Superkombat din acest an. Este una premium, iar meciurile sunt foarte spectaculoase, vom combina eroi locali cu sportivi deja consacrați și eroi cunoscuți în toată lumea, așa cum e Cătălin Moroșanu. Am ales și un loc inedit de desfășurare a evenimentului, Tenis Idu Arena din Mamaia, care a găzduit în trecut meciurile de Fed Cup şi Cupa Davis. Cu siguranță, este cea mai bună alegere. Poate găzdui 1.700 de persoane în tribune și alte 400 în zona VIP, interesul este foarte mare, mai ales că avem parte de un main-event foarte interesant, între Moroșanu și un sportiv neînvins până acum, turcul Aygun, antrenat chiar de Peter Aerts.
  • Cine transmite evenimentul şi cât costă biletele de intrare? 

  • Gala va fi transmisă în direct pe toate canalele media posibile, de la on-line și Facebook, până la televiziune și pay-per-view, în nordul Americii. Dacă vorbim strict de TV, atunci evenimentul va putea fi urmărit în România pe Sport.ro, de la ora 20.00 (partea de New Heroes), și pe Eurosport 2, de la ora 22.00 (World Grand Prix). La nivel european, Eurosport 2 va transmite partea a doua a evenimentului. Un bilet pentru gala de la Idu Arena costă 50 de lei, undeva de patru ori mai puțin decât prețul unui eveniment asemănător în Ungaria sau Cehia, de exemplu. Ne-am adaptat pieței din România. 
Moroşanu şi Aygun sunt artişti ai KO-ului
  • Credeţi că, în main-event, Cătălin Moroşanu va reuşi să-l învingă pe Murat Aygun? Antrenorul turcului, celebrul Peter Aerts, e optimist că elevul său va învinge. 
  • Este cu siguranță un meci foarte greu pentru Cătălin. Chiar dacă nu e foarte cunoscut publicului din România, Aygun este deja bine cotat la nivel european. Este neînvins la categoria grea, unde e foarte greu să ai un astfel de record, iar în ultimul său meci a obținut o victorie mare cu letonul Gluhov. Gluhov i-a învins, printre alții, pe Zhuravlev, Mourad Bouzidi sau Douwes. N-aș putea să dau un pronostic, dar cred că șansele sunt 50/50. După cum i-am văzut pe amândoi, e foarte posibil să avem parte de un KO, amândoi sunt adevărați artiști din punctul ăsta de vedere. Turcul are o rată de KO-urilor de 70%. 

„Alex Filip, un exponent al acestei generaţii“

  • Sâmbătă, vor evolua şi mai mulţi luptători constănţeni. Cine credeţi că va avea cel mai greu meci? 

  • În ultimii ani, datorită sistemului New Heroes, s-a dezvoltat un centru frumos la Constanța, așa că au avut ocazia să crească mai mulți sportivi, iar Alex Filip a devenit deja un exponent al acestei generații. Dacă vorbim de cei care luptă cu străini, cu toții vor avea meciuri foarte dificile, nu pornesc ca favoriți, însă e șansa lor să își obțină locul pentru o viitoare gală. Roșca are un meci foarte greu cu De Domenico, probabil în acest moment cel mai bun italian la semigrea și campion mondial WKA. 
  • Care luptător credeţi că ar putea fi surpriza plăcută a galei de la Mamaia? 

  • Roșca a crescut în acest an și e posibil să reușească o surpriză, dacă mă întrebi strict de constănțeni, așa cum Filip a reușit la începuturile sale în Superkombat. Însă, de multe ori, iepurele sare de unde nu te aștepți. O surpriză va fi și la meciul Negrea - Kasperski, eliminatoriu pentru titlul mondial. Indiferent cine va câștiga, va fi o surpriză. Negrea vine după victoria cu Manhoef, este foarte încrezător în șansele lui, iar polonezul a dovedit de fiecare dată când s-a bătut în galele noastre că e foarte pragmatic. 

Adversar al lui Vitali Klitschko, invitat surpriză

  • Aveţi cereri pentru bilete şi din străinătate? În afară de Peter Aerts, ce alte vedete vor fi prezente la Mamaia? 

  • Da, avem deja câteva zeci de cereri de la turiști care vin în special din Olanda pentru gală. Chiar dacă există o problemă politică, și Aygun va avea o susținere din Turcia, chiar am primit deja cereri de la fanii din Istanbul, dar și de la bulgarii din zona Varna. Majoritatea vor veni în zona VIP. Pe lângă Aerts, e posibil să mai avem un invitat surpriză, nu îi putem dezvălui încă numele, însă este un pugilist care a luptat cu Vitali Klitschko pentru titlul mondial. 

World Grand Prix (ora 22.00)

12. Main-event - categoria +96 kg
Murat Aygun (Turcia) vs Cătălin Moroșanu (România)
 
11. Meci eliminatoriu pentru titlul mondial - categoria -86 kg
Dawid Kasperski (Polonia) vs Alexandru Negrea (România)
 
10. Super Fight - categoria -71 kg
Rangel Ivanov (Bulgaria) vs Amansio Paraschiv (România)
 
9. Super Fight - categoria -77 kg
Fotis Gionis (Grecia) vs Alex Filip (Constanţa; CS Oyama Karate - antrenor, Marius Burlacu)
 
8. Super Fight - categoria -92 kg
Clyde Brunswijk (Surinam) vs Sebastian Cozmâncă (România)
 
7. Super Fight - categoria +96 kg
Robert Constantin (Italia) vs Andrei Şugar (România)

 
New Heroes (ora 20.00)

 
6. Super Fight - categoria -72,5 kg
Mustapha El Messaoudi (Maroc) vs Eduard Chelariu (Constanţa; CS Pontica - antrenor, Daniel Asaftei)
 
5. Super Fight - categoria -81 kg
Giuseppe de Domenico (Italia) vs Adrian Roșca (Constanţa; CS Bogdan Ciubotariu - antrenor, Samir Regep)
 
4. Super Fight - categoria -81 kg
Serginio Kruydenhof (Olanda) vs Ionuț Sandur (Constanţa; până în luna februarie, a fost la Tai-Chi-Do-Ryu, cu antrenorul Marcel Ilaşcu, în prezent se pregăteşte la Oyama Karate, antrenor - Marius Burlacu)
 
3. Super Fight - categoria -71 kg
Mădălin Crăciunică (Constanţa; CS Keru Kento - antrenor, Lucian Stoicoci) vs Robert Stoica (România)
 
2. Super Fight - categoria -65 kg
Tiberius Udrescu (România) vs Cosmin Mărcuţă (Constanţa; CS Keru Kento - antrenor, Lucian Stoicoci)
 
1. Super Fight - categoria -81 kg
Valerian Traistă (România) vs Cristi Stoica (Constanţa; CS Tai-Chi-Do-Ryu - antrenor, Marcel Ilaşcu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii