Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnasta Corina Constantin, de la CS Farul, campioană mondială la individual „Cât de mult am aşteptat acest moment!” (video)

ro

20 Jun, 2016 00:00 11627 Marime text
Corina Constantin şi-a îndeplinit visul. A devenitcampioană mondială la gimnastică aerobică şi în proba individuală! Corina a obţinut singurul titlu care lipsea din bogatul ei palmares la Campionatul Mondial de la Incheon (Coreea de Sud). 
 
Componentă a CS Farul Constanţa, Corina Constantin a avut o evoluţie desăvârşită în competiţie. După nenumăratele medalii, aur şi argint, de la Campionatele Europene şi Mondiale, de la Jocurile Mondiale şi de la Cupa Mondială, sportiva de 24 de ani mai avea de câştigat un singur titlu pentru a-şi completa palmaresul: aurul mondial la simplu. La întrecerea de la Incheon, Corina Constantin a pus cireaşa pe tort. La precedentul Mondial, cel de la Cancun (Mexic), constănţeanca luase argintul. „Acum mi-am luat revanşa. Mi-am împlinit visul”, a declarat campioana. 

„Vom lupta pentru aur”

Corina Constantin a venit la Incheon doar cu gândul aurului pe care trebuia să-l obţină la individual. Ea s-a arătat plină de hotărâre încă dinainte de concurs. „Exercițiul meu este mai dinamic și are o mulțime de elemente, așa că pot fi elegantă, dar, de asemenea, foarte puternică. Aceasta este ceea ce vreau. Să arăt, în condiții de siguranță, eleganță și putere pe podium. Trebuie să fiu puternică și frumoasă în același timp. Voi face mai mult mâine, voi face totul mai bine. Avem o echipă bună aici. Vom lupta pentru aur!”, spunea gimnasta, potrivit romgym.ro. 

Cuvintele fericirii

După cucerirea titlului mondial, Corina s-a lăsat pradă fericirii. „Cât de mult am aşteptat acest moment! Îmi trăiesc visul. Nu am mai simţit până acum ce am simţit pe podiumul de premiere. Sentimentele sunt extraordinare. Am parcurs un drum lung până a ajunge aici, am muncit din greu şi am făcut sacrificii, dar emoţiile şi fericirea care mă încearcă acum merită orice. Le mulţumesc antrenoarelor mele Maria Fumea şi Mariana Mezei, pentru că m-au adus în top, Puşei Teleman (pe partea medicală), echipei mele care a fost super, Alinei Draga şi mulţumesc Cristianei Spânu pentru tot! De asemenea, nu voi uita să-i mulţumesc mamei mele, Andra Constantin, care mi-a stat mereu în umbră. Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat! Nu puteam reuşi fără aceşti oameni minunaţi care mi-au stat alături”, a fost mesajul Corinei, cea care, în 2013, a fost desemnată cea mai bună sportivă din gimnastica aerobică românească. „Performanţa Corinei Constantin este extraordinară. La proba individuală au concurat peste 50 de gimnaste, iar Corina s-a impus fără putinţă de tăgadă”, a spus şi Ilie Floroiu, directorul CS Farul. 

La un pas de încă o medalie

La Incheon, România a obţinut trei medalii (aurul Corinei Constantin, argint pe echipe şi bronz, ieri, la grup). Graţie acestor reuşite, delegaţia tricoloră s-a clasat pe un excelent loc trei pe naţiuni (din 39 de participante), după China (care a cucerit şase medalii - două de aur, trei de argint şi una de bronz) şi Coreea de Sud (trei medalii - două de aur şi una de bronz). La reuşita României de la Mondiale, în afară de Corina Constantin au contribuit şi alte reprezentante şi alţi reprezentanţi ai CS Farul. Grupul care a cucerit bronzul a fost format din Gabriel Bocşer, Bianca Gorgovan, Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete şi Dacian Barna. De asemenea, România a ocupat locul patru la trio (Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna), la mică distanţă de locul trei, locul 5 la aerobic dance (Anca Surdu, Mădălina Cioveie, Andreea Bogati, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Denisa Ganea, Bianca Becze) şi locul şase, ieri, la perechi (Lavinia Panaete, Dacian Barna). Reprezentanţii CS Farul sunt Corina Constantin, Bianca Gorgovan, Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna, Anca Surdu, Mădălina Cioveie, Andreea Bogati şi Bianca Becze. 
 
Sursa foto: Facebook (Anca Bucur Miss Fitness
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii